Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA

Recommended Posts

Gość ja i ty

..używam daktyli medjool*.

ps. krawat jest pod książke :p , przecież to świeto jak sie ją w dłoń bierze. :wink:

a-ha ,

dziękuje za morele. :p

* - Medjool - ze względu na wielkość i smak owoców nazwany "Cadillakiem" wśród daktyli, o delikatnej skórce i soczystym miąższu; mają tak dużo soku, że muszą być suszone w suszarniach.

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie bedzie go. :roll: Wyjezdza skubany. Zawsze sie wymiga. :lol:

Na moje urodziny tez uckiel. :roll: Musze sie nad tym zastanawic. :lol:

Zadko cos ugotuje. Nie ma czasu bo malo w domu siedzi. :( Ale za to naczynia mije codziennie wieczorem (jak juz jest w domu) i smieci wyrzuca i zakupy robi i do domu nosi. :D

A co, ceracie cos brakuje? :roll:

Ja tez lubie jak ns pokazuje swoje przepisy. Chlopak sie stara z nami podzielic czyms dobrym a Wy szukacie dziury w calym. Nie grzecznie, nie grzecznie.

Oj, oj! Na Swieta Milkolaj ominie Wasz dom. Nie myslcie, ze nie bedzie pamietal. :lol: :wink:

Nie bedzie go. :roll: Wyjezdza skubany. Zawsze sie wymiga. :lol:

Na moje urodziny tez uckiel. :roll: Musze sie nad tym zastanawic. :lol:

Zadko cos ugotuje. Nie ma czasu bo malo w domu siedzi. :( Ale za to naczynia mije codziennie wieczorem (jak juz jest w domu) i smieci wyrzuca i zakupy robi i do domu nosi. :D

No to może ja jednak gdzies obok Ciebie działki poszukam... :roll:

Bo Mój to nawet zakupów ostatnio nie nosi...niby wszystko umie (z przepisu ugotuje i posprząta nawet)...ale ostatnio się zlenił...tak go chyba rozpieściłam -

w weekend go zostawiłam z dziecmi - pojechałam na zajęcia - no i domu dla nas nowego szukać - spokojna o wszystko...a tu dowiaduję się że swoją mamę (a przeciez moja teściową :-? ) do gotowania sciągnał - normalnie n i e w y o b r a ż a l n e 8) :wink:

ostatnio sam ocet i sól... :-? dobrze że chociaż balsamiczny... (ten ocet) :roll:

Zeljka- za 2 tygodnie jadę znów na cały weekend...tym razem w pola i lasy... :wink:

A ceraty nie lubię - o Mikołaja się nie martwię - mam swojego, osobistego :wink: - jak na razie mnie słucha i jajecznicę zrobić sam potrafi i risotto na słodko...i sniadanie do łóżka...czyli więcej niż przeciętny dorosły mężczyzna (dobrze go trenuję:wink:ale tak umiejetnie że niby sam tego chce a nie musi :wink: )

W razie co moge użyczyć (tego mojego Mikołaja) - na występy bożonarodzeniowe...urodzony Gwiazdor...normalnie... :wink: 8) :lol:

Gość ja i ty
A co, ceracie cos brakuje? :roll:

Ja tez lubie jak ns pokazuje swoje przepisy. Chlopak sie stara z nami podzielic czyms dobrym a Wy szukacie dziury w calym. Nie grzecznie, nie grzecznie.

Oj, oj! Na Swieta Milkolaj ominie Wasz dom. Nie myslcie, ze nie bedzie pamietal. :lol: :wink:

...przeciez napisalem , ze jest najladniejsza na swiecie i mi jej brakuje.Kocham swojakow. :p