niktspecjalny 15.02.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 mayland no widzisz i sprostał przepisowi.Podasz taką przystawkę i goście wymiękną.Opis wizualny składników też niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.02.2008 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Ej, nie używajcie sobie za pośrednictwem mojej osoby Ech... no nic, jakoś sobie poradzę. Faceci... Ugotuję jakiś borgacz albo jakieś mieso sztukowane z piekarnika, 2-3 sałatki, może barszczyk czerwony z jakąś wkładką, szynkę chrzanową babuni, jajeczka faszerowane różnymi farszami, przegryzki na jeden kęs, jakąś rybkę w galarecie, pomidorki z mozarellą, tartę na ostro itp. Takie rzeczy zawsze "schodzą". Są proste, nieskomplikowane i trafiają w gusta wiekszosci osób. I do czystej pasują O i podobały mi się pomidory faszerowane depesi jak dobrze pamietam Byłam ciekawa co Wy podawaliscie dlatego zapytałam. Nawet o przepisy nie prosiłam a jedynie podpowiedź co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 15.02.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Nawet o przepisy nie prosiłam a jedynie podpowiedź co To ja podpowiem DO barszczyku paszteciki - albo można zrobić wcześniej, albo kupić gotowe w sprawdzonym sklepie. No i kłopotu przy podawaniu nie ma, nie trzeba ślęczeć pół wieczoru w kuchni. Na ciepło bigosik - do wódeczki jak znalazł , a odgrzewany najsmaczniejszy Czasem podaję też faszerowane zapiekane pieczarki lub papryki. Nieśmiertelne udka z kurczaka, choć osobicie wolę podudzia, bo mniejsze i łatwiej się je. NA zimno jajka, tylko zmieniam sosy (tatarski, chrzanowy, paprykowo-marchewkowy). Z lekkich przekąsek "na raz" polecam koreczki w zestawieniu: kawałeczek melona+szyneczka+żółty ser. U mnie zawsze schodzi to bardzo szybko. O sałatkach, śledzikach, różnych ogóreczkach i grzybkach też warto pamiętać. Aaaaa jeszcze mi się przypomniało. Na ostatniej imprezie furrorę zrobił smalec ze skwarkami z ciemnym chlebem i ogórkiem kiszonym.... Zniknęło zo stołu w tempie ekspresowym.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 15.02.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 mayland no widzisz i sprostał przepisowi.Podasz taką przystawkę i goście wymiękną.Opis wizualny składników też niczego sobie. ...odswiezaylem sie troche, wlosy wysluszylem to i moge nastepna fkeic. http://img89.imageshack.us/img89/1209/przystawki2sw6.jpg ....rowniez stara i sprawdzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 15.02.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 .....ja jadam nawet na sniadanie. http://img253.imageshack.us/img253/1646/mismakujexc7.jpg i zawsze dwie razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 15.02.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Piatek, nie jemy miesa. Rowniez stary przepis, ktory znajduje sie w orginalnym watku kulinarnym(nie pamietam na ktorej stronie).Lecz trocze inaczej. Czyli piersi kurczaka ciete w paseczki , marynowane w maslance z ziolami(czosnek, rosmaryn, majeranek, szalwia, tyminek, pieprz kajenski) i smazone. http://img230.imageshack.us/img230/9126/kurczakaj9.jpg Odpoczywaja sobie tak od wczoraj. ps. oczywiscie beda obtaczane w mace przed smazeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.02.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Bardzo dobre są piersi moczone wlasnie w maslance lub jogurcie. Są wtedy takie bardzo delikatne. Smaczne są rownież obtoczone potem w jajku i pokruszonych krakersach Co do owoców morza to.... ja mam POŚ i nie bedę ryzykować jej zapchania przez moich gości. O ile ja uwielbiam takie jedzenie to prawda jest taka, że nie lubią Ale sama chętnie zjem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.02.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Ninus wielkie dzieki. o to mi chodziło. Niby to samo co napisałam a jednak inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Uczeń przewyższył mistrza i o to chodzi o to chodzi. Smalec ze skwarkami i kiszonym ogórkiem.Danie zaje...ste.W takim innym wydaniu też zarąbisty.Wystarczy do smalcu dodać posiekane marynowane pieczarki a do jego smarowania pastę z ogórka świeżego i kiszonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.02.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Zamiast klasycznych pasztecików proponuję ptysie faszerowane pasztecikowym farszem Dużo mniej roboty, efekt superelegancki, łatwo się je (można wziąć w łapę - nie są tłuste) - a przygotować też można wcześniej i odgrzać Poza tym można je nadziać każdym innym dowolnym farszem na ciepło i na zimno Trzeba tylko ptysie zrobić mniejsze niż normalne - wielkości niedużej mandarynki. Jak się ma zaprzyjaźnioną cukiernię, to ptysie można zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 16.02.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 http://edumed.com.pl/sklep.php/p6911-Kowalewski-zurek-domowy-320ml.html Polecam wszystkim ten produkt. Lepszego koncentratu na zurek nie jadlam. Smakuje domowo i prawdziwie. Mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 16.02.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Caly "kolek" jest w tym aby wszystkiego bylo pod dostatkiem:owoce morza, biale miesa i czerwone , drob,ryby , przystawki, salatki(owoce,warzywa),sery.No oczywiscie kilka rodzajow dobrego alkoholu. Na koncu cos slodkiego w kilku wydaniach.U mnie zawsze schodzi pierwsze marchewkowe podawane z Rosa Regale.Jeden z najlepszych na swiecie deserowych bombelkowcow, widzialem w Polsce ponizej 100 pln za butelke, wiec jak widac tanio i smacznie. http://img266.imageshack.us/img266/1493/ciastoer0.jpg a-ha, chleb i tu mamy nastepne pole do popisu. Ja serwuje zawsze dwanascie klasykow. Oczywiscie mozna to dobrac pod kazda serwowana rzecz. http://img136.imageshack.us/img136/2436/chlebzx8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 16.02.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Śliczna marchewka Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 16.02.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Prosze bardzo. Mozna rowniez bardziej po swojacku, chleb ze smalcem i http://img292.imageshack.us/img292/8434/maslankarc9.jpg . Co prawda ja nie jadam, ale mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.02.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 A ja jadam (czasami) i jest mniam. A przepis na to ciacho bedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.02.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Zeljko, jakie Ty masz śliczne nogi ....... mniam mniam rozmarzyłam się nowe szpileczki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.02.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 To nie moje.To siostry szpilki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.02.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 To nie moje.To siostry szpilki. co tam szpileczki ..... nóżki cud miód i malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 17.02.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Troche tez postrasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 17.02.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Troche tez postrasze. strasz, strasz ......... żeby nie było za słodko, to zapodam coś pieprznego HOT TODDY – DRINK MLECZNO-SŁODOWY Składniki 1,3 l mleka 4 łyżki słodu w proszku 3 łyżki cukru 3, 4 albo 6 szotów whisky 2 laski wanilii, przecięte, ziarenka wyjęte 1 chilli, drobno pokrojone* Wspaniały relaksujący drink... cudowny po całym dniu ciężkiej pracy. Przygotowanie Podgrzać mleko i wmieszać do niego słód. Dodać cukier do smaku, whisky, ziarenka i laskę wanilii. Zamieszać. Ubijaczem do mleka można lekko ubić. *Wersja dla odważnych – dodać chilli. Najlepiej jeszcze w czasie gotowania lub zaraz po. Wtedy można zrezygnować z wanilii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.