nastka79 18.02.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Ja wracam do kurczaka moczonego w mleku i podaję przepis na kurczaka w parmezanie (super łatwy i mało pracochłonny): piersi kurczaka kroimy na płaty (jak do kotletów) i zamaczamy w mleku na ok. 2 godz. Po tym czasie odsączamy kotleciki z mlekai obtaczamy w bułce tartej pomieszanej z parmezanem (pół na pół - mniej więcej). Smażymy na patelni rumieniąc z obu stron i doprawiając pieprzem i solą. Usmażone kotlety układamy na blaszce, zalewamy sosem bolońskim z paczki lub ze słoika, na wierzchu układamy ser i zapiekamy. Podajemy to z makaronem. Ja uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 18.02.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 A ja jadam (czasami) i jest mniam. A przepis na to ciacho bedzie? Sorrki kochaniutka, ale bylem w nyc za dodatkowym aparatem. Moja troska o dokladnosc szczegolow w zdjeciach zmusila mnie do tego. Terez bede mogl robic zdjecia potraw, ktore beda na tarasie z kuchennego okna. Przepis dolacze , ale po zabawie sprawdzajacej mozliwosci nowego sprzetu kulinarnego. http://img511.imageshack.us/img511/4120/zdjha6.jpg ... aby ulatwic sobie zadanie dokupilem drugi aparat, nie bede musial sciagac i zakladac konwenter. Zamieszczam dowod: http://img511.imageshack.us/img511/8972/zdj1tw2.jpg http://img511.imageshack.us/img511/6744/zdj2fd7.jpg Co do kurczaka w maslance, to podaje go na pomidorach winogronowych i tu nowe mozliwosci z duzej odleglosci(drugie zdjecie). http://img84.imageshack.us/img84/6944/zdj8wb4.jpg http://img511.imageshack.us/img511/5214/zdj5aik6.jpg Teraz to bede mogl sie pobawic w robienie kulinarnych zdjec. ps. polecam jeszcze raz kurczaka, super soczysty i chrupiacy na powierzchni.Ziola i przyprawy wymieszane z maslanka daja przepiekna kompozycje smakowa. Pozdrawiam, Wielbiciel Pieknych Kobiecych Nozek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 18.02.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Q, masz uczulenie od tych pomidorów?? musisz jeszcze trochę popracować nad techniką robienia zdjęć, bo jak na razie kiepsko ci to wychodzi ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.02.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 http://img511.imageshack.us/img511/4120/zdjha6.jpg Hihi, a ja na pierwszy rzut oka myślałam, że to kolejny taki tort realistyczny po tym z marchewkami , w końcu to wątek kulinarny, a nie wątek "teraz chwalę się moim wypasionym aparatem (a nawet dwoma)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 18.02.2008 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 nastka, czepiasz się niech się chwali .... co mu innego zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.02.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 No a może tu działa zasada podbudowania męskiego ego - jak z samochodami, im dłuższy obiektyw, tym mniejszy... No wiadomo co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 18.02.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Oj nastka79, "ego" to taki rodzaj "gofra". Ja juz mialem dyskusje z pewnym babochlopem na temat aparatow i zapewnia cie ze te sa warte 1/5 mojego najlepszego. Przy garach nie mozna stac z super drogim obiektywem. Na kurczaka w maslance to wystarcza, choc panasonic z szerokokatnym obiektywem tez jest dobry. Konwenter do G9 jest bardzo latwy do utrzymania w czystosci.Orginalne male szklo jest ciezko doprowadzic do normalnego stanu nawet po zaparowaniu nad gerem.Taki zestaw (canon G9 + konwenter)jest prawie darmowy i naprawde poreczny w kuchni, a zdjecie mozna klikac nawet z 6 m i mamy zachowane najmniejsze drobiazgi. Wlasnie klimam cosniecos w temacie kulinarnym. ps .samochodow mam 3 i najtanszy jest Lexus GS350 AWD , a mimo to lubie tylko "eggo" z bita smietana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 18.02.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 uuu - tyle kulinarnych inspiracji... Poproszę o przepis na ciasto marchewkowe. Jeśli smaczne. Ale taki dokładny żeby i mi wyszło... hmmm - a jak kobieta lubi długie...obiektywy to co ma małe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 18.02.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 długo musiałeś ciułać na ten cienki sprzęti tylko 3 samochody .....żenada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 18.02.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 długo musiałeś ciułać na ten cienki sprzęt i tylko 3 samochody ..... żenada ...to zalezy jak licze godzine pracy, ale ogolnie to 4 pracownikow wypacowywuje cos takiego dla mnie w 90 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 18.02.2008 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 uuu - tyle kulinarnych inspiracji... Poproszę o przepis na ciasto marchewkowe. Jeśli smaczne. Ale taki dokładny żeby i mi wyszło... hmmm - a jak kobieta lubi długie...obiektywy to co ma małe? .....oczywiscie , ze bedzie. ps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 18.02.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 długo musiałeś ciułać na ten cienki sprzęt i tylko 3 samochody ..... żenada ...to zalezy jak licze godzine pracy, ale ogolnie to 4 pracownikow wypacowywuje cos takiego dla mnie w 90 minut. może powinieneś zmienić pracowników .... ch.......... długo i w dodatku czterech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 18.02.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 długo musiałeś ciułać na ten cienki sprzęt i tylko 3 samochody ..... żenada ...to zalezy jak licze godzine pracy, ale ogolnie to 4 pracownikow wypacowywuje cos takiego dla mnie w 90 minut. może powinieneś zmienić pracowników .... ch.......... długo i w dodatku czterech ..podaje sie zawsze czysty zysk, a ilu ludzi zatrudniam to juz kiedys pisalem. ps. na dobre wina i zywnosc zawsze wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 18.02.2008 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 ....no dobra drogie panie, dla lubiacych marchewkowe, wymagajacych i znajacych sie, wlasnie wytargalem cos z piwniczki winnej. http://img516.imageshack.us/img516/8734/winoxl6.jpg Tylko przetre z kurzu, poleje i podam przepis. ps . resztki wina wykorzystamy do wolowiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 18.02.2008 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 chyba twoje panie poszły spać ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 18.02.2008 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 ...tak wiec fkleje jutro, a teraz popstrykam sobie zdjecia czyms co kosztuje "3 razy nikon d300". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 18.02.2008 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 ...tak wiec fkleje jutro, a teraz popstrykam sobie zdjecia czyms co kosztuje "3 razy nikon d300". właśnie, bo ty pstrykasz popracuj nad techniką i światłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ja i ty 18.02.2008 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 ...tak wiec fkleje jutro, a teraz popstrykam sobie zdjecia czyms co kosztuje "3 razy nikon d300". właśnie, bo ty pstrykasz popracuj nad techniką i światłem oooooooooo , dla wewatka kulinarnego. Tak jak to juz wiele razy sie wylozylas, wykladasz sie teraz. Kazda rzecz jest do innego zastosowania. ...a w temacie najprostrzy przepis na ciasto : 1 cup sugar 1/2 cup canola oil 2 eggs, beaten 1 1/2 cups fresh grated carrots 1 cup unsifted all purpose flour 1/2 teaspoon salt 1 teaspoon baking soda 1 teaspoon cinnamon 1/4 cup ground or grated coconut Directions Wisk dry ingredients together in a bowl. Combine sugar and oil. Add eggs. Mix well. Add grated carrots. Scrape bowl and mix well agian. Add the dry ingredients to the wet and slowly mix until combined. Add ground coconut. Pour batter into a greased and floured 9x9 square cake pan. Bake at 400 degrees F for 20 - 30 minutes until the cake tests done (about 155 degrees in the middle). When cool, spread with your favorite cream cheese frosting. If you want to add 1/4 cup ground raisins and 1/4 cup ground walnuts, you can. Add these in with the coconut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 19.02.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 IZAT, ależ to macho jest, daj spokój. Myślałam, że takie prowokacje jak Jaś Śmietana to tylko na Onecie, a jednak nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.02.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Nareszcie. Dziękuję, wypróbuję. Ja Ci mówię, Ty zacznij myśleć o książeczce. Zapisuję się od razu na pierwszy egzemplarz autorski. Musowo z dedykacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.