Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA

Recommended Posts

Ja wracam do kurczaka moczonego w mleku i podaję przepis na kurczaka w parmezanie (super łatwy i mało pracochłonny):

piersi kurczaka kroimy na płaty (jak do kotletów) i zamaczamy w mleku na ok. 2 godz. Po tym czasie odsączamy kotleciki z mlekai obtaczamy w bułce tartej pomieszanej z parmezanem (pół na pół - mniej więcej). Smażymy na patelni rumieniąc z obu stron i doprawiając pieprzem i solą. Usmażone kotlety układamy na blaszce, zalewamy sosem bolońskim z paczki lub ze słoika, na wierzchu układamy ser i zapiekamy. Podajemy to z makaronem.

Ja uwielbiam :wink:

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość ja i ty
A ja jadam (czasami) i jest mniam. :D

A przepis na to ciacho bedzie? :wink:

Sorrki kochaniutka, ale bylem w nyc za dodatkowym aparatem. :D Moja troska o dokladnosc szczegolow w zdjeciach zmusila mnie do tego. :D Terez bede mogl robic zdjecia potraw, ktore beda na tarasie z kuchennego okna. 8)

Przepis dolacze , ale po zabawie sprawdzajacej mozliwosci nowego sprzetu kulinarnego. :p

http://img511.imageshack.us/img511/4120/zdjha6.jpg

... aby ulatwic sobie zadanie dokupilem drugi aparat, nie bede musial sciagac i zakladac konwenter.

Zamieszczam dowod:

http://img511.imageshack.us/img511/8972/zdj1tw2.jpg

http://img511.imageshack.us/img511/6744/zdj2fd7.jpg

Co do kurczaka w maslance, to podaje go na pomidorach winogronowych i tu nowe mozliwosci z duzej odleglosci(drugie zdjecie).:p

http://img84.imageshack.us/img84/6944/zdj8wb4.jpg

http://img511.imageshack.us/img511/5214/zdj5aik6.jpg

Teraz to bede mogl sie pobawic w robienie kulinarnych zdjec. :p

ps. polecam jeszcze raz kurczaka, super soczysty i chrupiacy na powierzchni.Ziola i przyprawy wymieszane z maslanka daja przepiekna kompozycje smakowa. :p

Pozdrawiam,

Wielbiciel Pieknych Kobiecych Nozek. :D

Gość ja i ty

Oj nastka79, "ego" to taki rodzaj "gofra". :p Ja juz mialem dyskusje z pewnym babochlopem na temat aparatow i zapewnia cie ze te sa warte 1/5 mojego najlepszego. Przy garach nie mozna stac z super drogim obiektywem.

Na kurczaka w maslance to wystarcza, choc panasonic z szerokokatnym obiektywem tez jest dobry. :D

Konwenter do G9 jest bardzo latwy do utrzymania w czystosci.Orginalne male szklo jest ciezko doprowadzic do normalnego stanu nawet po zaparowaniu nad gerem.Taki zestaw (canon G9 + konwenter)jest prawie darmowy i naprawde poreczny w kuchni, a zdjecie mozna klikac nawet z 6 m i mamy zachowane najmniejsze drobiazgi. :p

Wlasnie klimam cosniecos w temacie kulinarnym.

ps .samochodow mam 3 i najtanszy jest Lexus GS350 AWD , a mimo to lubie tylko "eggo" z bita smietana. :p

Gość ja i ty
długo musiałeś ciułać na ten cienki sprzęt

i tylko 3 samochody .....

żenada

...to zalezy jak licze godzine pracy, ale ogolnie to 4 pracownikow wypacowywuje cos takiego dla mnie w 90 minut. :p

Gość ja i ty
uuu - tyle kulinarnych inspiracji... :roll:

Poproszę o przepis na ciasto marchewkowe. Jeśli smaczne. Ale taki dokładny żeby i mi wyszło... 8)

hmmm - a jak kobieta lubi długie...obiektywy :roll: to co ma małe? :roll:

.....oczywiscie , ze bedzie. :D

ps. :p

żenada

...to zalezy jak licze godzine pracy, ale ogolnie to 4 pracownikow wypacowywuje cos takiego dla mnie w 90 minut. :p

może powinieneś zmienić pracowników ....

ch.......... długo i w dodatku czterech :roll:

Gość ja i ty

żenada

może powinieneś zmienić pracowników ....

ch.......... długo i w dodatku czterech :roll:

..podaje sie zawsze czysty zysk, a ilu ludzi zatrudniam to juz kiedys pisalem. 8)

ps. na dobre wina i zywnosc zawsze wystarczy. :p

Gość ja i ty

....no dobra drogie panie, dla lubiacych marchewkowe, wymagajacych i znajacych sie, wlasnie wytargalem cos z piwniczki winnej. :p

http://img516.imageshack.us/img516/8734/winoxl6.jpg

Tylko przetre z kurzu, poleje i podam przepis. :p

ps . resztki wina wykorzystamy do wolowiny. :D

Gość ja i ty
...tak wiec fkleje jutro, a teraz popstrykam sobie zdjecia czyms co kosztuje "3 razy nikon d300". :p

właśnie, bo ty pstrykasz

popracuj nad techniką i światłem

oooooooooo :lol: :lol: :lol: :lol: , dla wewatka kulinarnego. :lol: :lol: :lol: Tak jak to juz wiele razy sie wylozylas, wykladasz sie teraz. 8) Kazda rzecz jest do innego zastosowania. :p

...a w temacie najprostrzy przepis na ciasto :p :

1 cup sugar

1/2 cup canola oil

2 eggs, beaten

1 1/2 cups fresh grated carrots

1 cup unsifted all purpose flour

1/2 teaspoon salt

1 teaspoon baking soda

1 teaspoon cinnamon

1/4 cup ground or grated coconut

Directions

Wisk dry ingredients together in a bowl.

Combine sugar and oil. Add eggs. Mix well. Add grated carrots. Scrape bowl and mix well agian.

Add the dry ingredients to the wet and slowly mix until combined. Add ground coconut. Pour batter into a greased and floured 9x9 square cake pan.

Bake at 400 degrees F for 20 - 30 minutes until the cake tests done (about 155 degrees in the middle). When cool, spread with your favorite cream cheese frosting.

If you want to add 1/4 cup ground raisins and 1/4 cup ground walnuts, you can. Add these in with the coconut.