lump praski 24.02.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Do salatki z burakow zamiast ogorka kiszonego czastki mandarynek ( bez skorki) ale wtedy majonez nie pasi...czym by to zalac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.02.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Trzeba, trzeba a nawet nie trzeba. Nie ma już ducha . Bo przestales gotowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 24.02.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Trzeba, trzeba a nawet nie trzeba. Nie ma już ducha . Bo przestales gotowac. NS, to prawda co Zeljka rzekła zagrzewałeś w nas tego ducha!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 07.03.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 ludzie nic nie gotujecie czy wątek zamknęli???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 07.03.2008 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 ludzie nic nie gotujecie czy wątek zamknęli???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 08.03.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Zapiekanka mięsno-brokułowaSkładniki:0,5 kg mięsa mielonego2 fixy do spaghetti bolognese1 brokuł1 spora kostka zółtego serachleb tostowymasło, czosnek, przyprawy Mięso mielone podsmażyć, rozdrobnić, dodać fixy wg przepisu z opakowania (może być 1 fix, ja robię z 2 i smażą trochę dłużej, żeby było gęste). Różyczki brokuła obgotować 5 minut w osolonej wodzie. Spód i boki naczynia żaroodpornego wyłożyć żółtym serem, na to wylać mięso. NA górze ułożyć ciasno brokuły, przykryć żółtym serem. Zapiekać w piekarniku ok. pół godziny w 180 stopniach. Podawać z grzankami z masłem czosnkowym.Danie jest syte, można się najeść niewielką ilością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.03.2008 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Zapiekanka mięsno-brokułowa Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 2 fixy do spaghetti bolognese 1 brokuł 1 spora kostka zółtego sera chleb tostowy masło, czosnek, przyprawy Mięso mielone podsmażyć, rozdrobnić, dodać fixy wg przepisu z opakowania (może być 1 fix, ja robię z 2 i smażą trochę dłużej, żeby było gęste). Różyczki brokuła obgotować 5 minut w osolonej wodzie. Spód i boki naczynia żaroodpornego wyłożyć żółtym serem, na to wylać mięso. NA górze ułożyć ciasno brokuły, przykryć żółtym serem. Zapiekać w piekarniku ok. pół godziny w 180 stopniach. Podawać z grzankami z masłem czosnkowym. Danie jest syte, można się najeść niewielką ilością. przepis zajefajny z tą małą różnicą ,że zamiast brokuła można to robić z kalafiorem namoczonym w słodkim winie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 09.03.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 ns z kalafiorem nie próbowałam, ale może następnym razem.. To danie z brokułami moi rodzice jedli ok. 10 lat temu w jakiejś restauracji i mama próbowała potem je odtworzyć w domu. Stanęło na powyższym przepisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.03.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 ludzie nic nie gotujecie czy wątek zamknęli???????? Kurde ja nic nie gotuje bo nie mam kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 10.03.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 ludzie nic nie gotujecie czy wątek zamknęli???????? ja ostatnio mam czas tylko na odgrzewanie mrożonek (które kiedys jednak sama przyrządziłam... ale zapasy sie kończą w zamrażarce jeden wielki wir...Niebezpieczny Styksu wir... ) święta wkrótce - może jednak znajdą się tu przepisy na jakieś... Qchenne pyszności... jami jami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.03.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 mrożony karcuś z arbuzem. -2 kg karcusiu -miąższ z arbuza -przyprawy -siatka wędliniarska -czosnek (opcja) Nadziać,panierować,zamrozić,włożyć zamrożony produkt do w/w siatki i upiec.Doskonale pasuje do makaronu ze szpinakiem i fetą. smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.03.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 cygaro -liście winogron -ryż(dowolny) -trochę kozinego karcusiu(opcja) -przyprawy(dowolne) ukisić jak ogórki kiszone.Podawać na zimno bez niczego jako przystawkę.No może do wódeczki na zimno smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.03.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 wędzone piersi z kurczaka -marynata staropolska(opcja) może być ta z torebki -3 szt. podwójne piersi z kurczaka -siatka wędliniarska marynować 24h,włożyć do siatki i uwędzić na zimno(opcja) opcja za nie manie wędzarni -marynata j/w -3 szt. j/w -siatka j/w -boczek wędzony plastry(ilość dowolna) -szczypior -kapusta pekińska marynować j/w,zawijać pojedynczą pierś w następującej kolejności: -pierś,boczek,szczypior,kapusta.Zapiec. opcja trzy w galarecie zalać wszystko galaretą,podawać na zimno(opcja) smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejscowa stokrotka 11.03.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 cygaro -liście winogron -ryż(dowolny) -trochę kozinego karcusiu(opcja) -przyprawy(dowolne) ukisić jak ogórki kiszone.Podawać na zimno bez niczego jako przystawkę.No może do wódeczki na zimno smacznego otrujesz ludzi. ps. odpowiedni smak w podawanych dolmades, otrzymuje sie przez dodanie odpowiedniej ilosci cytryny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 11.03.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 cygaro -liście winogron -ryż(dowolny) -trochę kozinego karcusiu(opcja) -przyprawy(dowolne) ukisić jak ogórki kiszone.Podawać na zimno bez niczego jako przystawkę.No może do wódeczki na zimno smacznego otrujesz ludzi. ps. odpowiedni smak w podawanych dolmades, otrzymuje sie przez dodanie odpowiedniej ilosci cytryny. nie gadaj tylko gotuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miejscowa stokrotka 11.03.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 cygaro -liście winogron -ryż(dowolny) -trochę kozinego karcusiu(opcja) -przyprawy(dowolne) ukisić jak ogórki kiszone.Podawać na zimno bez niczego jako przystawkę.No może do wódeczki na zimno smacznego otrujesz ludzi. ps. odpowiedni smak w podawanych dolmades, otrzymuje sie przez dodanie odpowiedniej ilosci cytryny. nie gadaj tylko gotuj wiesz co, moze je zrobie. ps.tylko bez kiszenia, bo tak na oko, to 40 gram ryzu zwiera z 30g carbsow.Ogorki to maja prawie zero. :DWiec szkoda odb..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.03.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 cygaro -liście winogron -ryż(dowolny) -trochę kozinego karcusiu(opcja) -przyprawy(dowolne) ukisić jak ogórki kiszone.Podawać na zimno bez niczego jako przystawkę.No może do wódeczki na zimno smacznego otrujesz ludzi. ps. odpowiedni smak w podawanych dolmades, otrzymuje sie przez dodanie odpowiedniej ilosci cytryny. i o to chodzi o to chodzi. gołąbki-greckie-dolmades-....to gołąbki rozwiniecie tej mojej trucizny polega na tym ,że farsz cygara musi być produktem gotowym do spożycia.Czyli ryż ugotować i wymieszać z mięsem i przyprawami. Różnica między cygarem a dolmades jest taka ,że z ukiszonego cygaro jesz tylko środek.Liście nadają tylko specyficznego aromatu. Nadmienię ,że liście musisz sparzyć przed ich zawijaniem.W dolmades-gołąbkach duszonych w wodzie z cytryną je się także liście winnej latorośli. Filozofując kulinarnie powiedziałbym ,że podobnie mają się ostrygi.Jesz środek a muszlę odkładasz na np. półkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.03.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 cygaro -liście winogron -ryż(dowolny) -trochę kozinego karcusiu(opcja) -przyprawy(dowolne) ukisić jak ogórki kiszone.Podawać na zimno bez niczego jako przystawkę.No może do wódeczki na zimno smacznego otrujesz ludzi. ps. odpowiedni smak w podawanych dolmades, otrzymuje sie przez dodanie odpowiedniej ilosci cytryny. nie gadaj tylko gotuj Tylko co tu tak konkretnie gotować, jak tu o podgrzewaniu nic ni ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.03.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 cygaro -liście winogron -ryż(dowolny) -trochę kozinego karcusiu(opcja) -przyprawy(dowolne) ukisić jak ogórki kiszone.Podawać na zimno bez niczego jako przystawkę.No może do wódeczki na zimno smacznego otrujesz ludzi. ps. odpowiedni smak w podawanych dolmades, otrzymuje sie przez dodanie odpowiedniej ilosci cytryny. nie gadaj tylko gotuj Tylko co tu tak konkretnie gotować, jak tu o podgrzewaniu nic ni ma bardzo trafnie dobrana kulinarna uwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 11.03.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 cygaro -liście winogron -ryż(dowolny) -trochę kozinego karcusiu(opcja) -przyprawy(dowolne) ukisić jak ogórki kiszone.Podawać na zimno bez niczego jako przystawkę.No może do wódeczki na zimno smacznego otrujesz ludzi. ps. odpowiedni smak w podawanych dolmades, otrzymuje sie przez dodanie odpowiedniej ilosci cytryny. nie gadaj tylko gotuj Tylko co tu tak konkretnie gotować, jak tu o podgrzewaniu nic ni ma nieważne co i nieważne jak, fotki miały być, miłe dla oka, przyjemnie i... przyjemnie - i tego się będę trzymac. I prosze mi tu żadnych carbsów nie liczyć, tylko pleasure... Sssoczyście i sssmacznie. No. Tak ma byc tej wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.