Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

cygaro

 

-liście winogron

-ryż(dowolny)

-trochę kozinego karcusiu(opcja)

-przyprawy(dowolne)

 

ukisić jak ogórki kiszone.Podawać na zimno bez niczego jako przystawkę.No może do wódeczki na zimno

 

:D :D :wink:

smacznego

 

otrujesz ludzi. :p

 

ps. odpowiedni smak w podawanych dolmades, otrzymuje sie przez dodanie odpowiedniej ilosci cytryny. :D

nie gadaj tylko gotuj 8)

 

Tylko co tu tak konkretnie gotować, jak tu o podgrzewaniu nic ni ma :o

nieważne co i nieważne jak, fotki miały być, miłe dla oka, przyjemnie i... przyjemnie :lol: - i tego się będę trzymac. I prosze mi tu żadnych carbsów nie liczyć, tylko pleasure... 8) Sssoczyście i sssmacznie. 8)

No. Tak ma byc tej wiosny. 8)

 

carbsy ja sie kisi to fermentuja i troche ten gotowy "farsz" rozsadza, no moze bardziej odb... :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

cygaro

 

-liście winogron

-ryż(dowolny)

-trochę kozinego karcusiu(opcja)

-przyprawy(dowolne)

 

ukisić jak ogórki kiszone.Podawać na zimno bez niczego jako przystawkę.No może do wódeczki na zimno

 

:D :D :wink:

smacznego

 

otrujesz ludzi. :p

 

ps. odpowiedni smak w podawanych dolmades, otrzymuje sie przez dodanie odpowiedniej ilosci cytryny. :D

nie gadaj tylko gotuj 8)

 

Tylko co tu tak konkretnie gotować, jak tu o podgrzewaniu nic ni ma :o

nieważne co i nieważne jak, fotki miały być, miłe dla oka, przyjemnie i... przyjemnie :lol: - i tego się będę trzymac. I prosze mi tu żadnych carbsów nie liczyć, tylko pleasure... 8) Sssoczyście i sssmacznie. 8)

No. Tak ma byc tej wiosny. 8)

 

carbsy ja sie kisi to fermentuja i troche ten gotowy "farsz" rozsadza, no moze bardziej odb... :lol:

daj mu spokój - nich ukisi. W Japonii podobno jaja kiszą - to sa dopiero carbsy :o i co? I zyją. Z wysokim IQ. I mają się lepiej niż cała reszta świata. 8) może własnie dzieki IQ? :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Brawo majestro, :lol: normalnie nobel kulinarny.8)

Strujesz ludzi tym kiszonym "gotowym" ryzem. :p

 

I tu się nie mylisz Q.Nie skłamałem ,że to ma być dobre.Nie skłamałem też ,że to jest trucizna. :wink: :wink: I nie jest tam mowa o gotowym ryżu ale "gotowanym".

Ale jeśli chcesz to proszęęę.Tak zrobione cygaro zrób j/w. Włóż do słoika i ukiś jak ogórki.Może to być słodko kwaśna zalewa jak do konserwowych.

Jadasz marynowaną płotkę w cieście naleśnikowym??

Do kogo ja mówię....ty nie masz płotek.Zrób to z rybą ,którą czasami depczesz na jachcie. :wink: :wink: :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Brawo majestro, :lol: normalnie nobel kulinarny.8)

Strujesz ludzi tym kiszonym "gotowym" ryzem. :p

 

I tu się nie mylisz Q.Nie skłamałem ,że to ma być dobre.Nie skłamałem też ,że to jest trucizna. :wink: :wink: I nie jest tam mowa o gotowym ryżu ale "gotowanym".

Ale jeśli chcesz to proszęęę.Tak zrobione cygaro zrób j/w. Włóż do słoika i ukiś jak ogórki.Może to być słodko kwaśna zalewa jak do konserwowych.

Jadasz marynowaną płotkę w cieście naleśnikowym??

Do kogo ja mówię....ty nie masz płotek.Zrób to z rybą ,którą czasami depczesz na jachcie. :wink: :wink: :wink:

 

....kiszone a konserwowane to roznica. :p :lol: 8)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Brawo majestro, :lol: normalnie nobel kulinarny.8)

Strujesz ludzi tym kiszonym "gotowym" ryzem. :p

 

I tu się nie mylisz Q.Nie skłamałem ,że to ma być dobre.Nie skłamałem też ,że to jest trucizna. :wink: :wink: I nie jest tam mowa o gotowym ryżu ale "gotowanym".

Ale jeśli chcesz to proszęęę.Tak zrobione cygaro zrób j/w. Włóż do słoika i ukiś jak ogórki.b]Może to być słodko kwaśna zalewa jak do konserwowych.[/b]

Jadasz marynowaną płotkę w cieście naleśnikowym??

Do kogo ja mówię....ty nie masz płotek.Zrób to z rybą ,którą czasami depczesz na jachcie. :wink: :wink: :wink:

 

....kiszone a konserwowane to roznica. :p :lol: 8)

 

Jasne ,że różnica to też to zaznaczyłem.Zrób tą rybę spod sandała z jachtu najpierw w zalewie jak na ogórki kiszone a drugą słodko kwaśną jak na marynowane.Wtedy zauważysz różnice i nie będziesz stwierdzał:

...kiszone a konserwowane to roznica.

 

spokojnie alkohol na koniec po rybie... :p :wink: :wink: :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Brawo majestro, :lol: normalnie nobel kulinarny.8)

Strujesz ludzi tym kiszonym "gotowym" ryzem. :p

 

I tu się nie mylisz Q.Nie skłamałem ,że to ma być dobre.Nie skłamałem też ,że to jest trucizna. :wink: :wink: I nie jest tam mowa o gotowym ryżu ale "gotowanym".

Ale jeśli chcesz to proszęęę.Tak zrobione cygaro zrób j/w. Włóż do słoika i ukiś jak ogórki.b]Może to być słodko kwaśna zalewa jak do konserwowych.[/b]

Jadasz marynowaną płotkę w cieście naleśnikowym??

Do kogo ja mówię....ty nie masz płotek.Zrób to z rybą ,którą czasami depczesz na jachcie. :wink: :wink: :wink:

 

....kiszone a konserwowane to roznica. :p :lol: 8)

 

Jasne ,że różnica to też to zaznaczyłem.Zrób tą rybę spod sandała z jachtu najpierw w zalewie jak na ogórki kiszone a drugą słodko kwaśną jak na marynowane.Wtedy zauważysz różnice i nie będziesz stwierdzał:

...kiszone a konserwowane to roznica.

 

spokojnie alkohol na koniec po rybie... :p :wink: :wink: :wink:

 

masz podstawowe braki w doborze przypraw i technik w kulinariach. :p Te sprawy zostaly rozwiazane na przestrzeni wiekow. :p

 

Pomysl nad tym "kiszony ryzu" i porownaj ze zdjeciami. :p

 

 

http://img369.imageshack.us/img369/6180/rybkalq1.jpg

http://img502.imageshack.us/img502/1277/zzzus6.jpg

 

ps. przygladni sie dokladnie. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wiem ,że jesteś meno kulinarny ale nie zapominaj ,że ty też masz braki kulinarne.Zastanów się na tym "sandałowy rybi flaczku" :p :wink: :wink: :wink:

 

VIII Mistrzostwa Świata w Grillowaniu, które odbywały się przez całą niedzielę na wrocławskiej Wyspie Piaskowej wyłoniły mistrza, którym została polska drużyna Polish Barbecue Kings z kapitanem Jackiem Kempą.

W mistrzostwach uczestniczyło 28 ekip z 14 krajów. Każda druzyna musiała przygotować po pięć potraw, każdą z innego mięsa.

Praca grillujących była oceniana przez 140 jurorów, wśród których był również znany telewizyjny kucharz Maciej Kuroń. Drugie i trzecie miejsce zdobyły drużyny ze Szwajcarii. Nagrodą za pierwsze miejsce, którą otrzymają Polacy jest obraz o wartości 2,5 tysiąca euro.

Jak więc widzisz cienki jesteś i świat o to bie nie słyszał.Daruj sobie mięsko bo i tak tego nie robisz sam...ja to już wiem ale FM jeszcze nie....nie daj im czekać powiedz wreszcie prawdę :D :D :D :wink: :wink: :wink: :p

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

wiem ,że jesteś meno kulinarny ale nie zapominaj ,że ty też masz braki kulinarne.Zastanów się na tym "sandałowy rybi flaczku" :p :wink: :wink: :wink:

 

VIII Mistrzostwa Świata w Grillowaniu, które odbywały się przez całą niedzielę na wrocławskiej Wyspie Piaskowej wyłoniły mistrza, którym została polska drużyna Polish Barbecue Kings z kapitanem Jackiem Kempą.

W mistrzostwach uczestniczyło 28 ekip z 14 krajów. Każda druzyna musiała przygotować po pięć potraw, każdą z innego mięsa.

Praca grillujących była oceniana przez 140 jurorów, wśród których był również znany telewizyjny kucharz Maciej Kuroń. Drugie i trzecie miejsce zdobyły drużyny ze Szwajcarii. Nagrodą za pierwsze miejsce, którą otrzymają Polacy jest obraz o wartości 2,5 tysiąca euro.

Jak więc widzisz cienki jesteś i świat o to bie nie słyszał.Daruj sobie mięsko bo i tak tego nie robisz sam...ja to już wiem ale FM jeszcze nie....nie daj im czekać powiedz wreszcie prawdę :D :D :D :wink: :wink: :wink: :p

 

....wybacz, ale raczej nikogo nie wpycham w rozwolnie. :p Praktykowac takie rzeczy mozna na "swinkach morskich". :p Wystarczy siegnac po pozycje publikowane przez instytuty kulinarne i autorytety z tej dziedziny. :p

Stara dobra wiedza z dodatkiem nowych wiadomosci z najnowszych czasow. :p

 

ps. a-ha, jest kilka imprez ktore w tym samym czasie uzurpuja sobie prawo do mistrzostw swiata. :D

 

 

Dopisze wracajac do zdjec , ze to o zastosowanie przypraw "ogorkowych" :lol: chodzi, na rybach oczywiscie. :lol: Rowniez o mistrzowskie marynaty jak na pierwszym zdjeciu, cenione na calym swiecie przez smakoszy. :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

a gdzie jest ciąg dalszy mamałygi marchewkowej??

pamięć skasowana ze wstydu?? :lol: 8)

 

nie 8) , jak ladnie Pana poprosisz to moze bede mial ochote. :p

 

Obecnie omawiamy zalewy "ogrkowe" do marynowania ryb. :p Tak prawde piszac, to jest to cos pod sledzia z malymi dodatkami tego cuda ogorkowego. :p

 

Polecam marynate z bialego wina na filety sledziowe. :p

 

http://img88.imageshack.us/img88/4214/xxxxxmg9.jpg

 

Bardzo wykwintna o dostojnym smaku, a porownujac ja do octowej, to tak jak buty "dyzajnerskie " do "slutty shoes". 8)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

....wybacz, ale raczej nikogo nie wpycham w rozwolnie. :p Praktykowac takie rzeczy mozna na "swinkach morskich". :p Wystarczy siegnac po pozycje publikowane przez instytuty kulinarne i autorytety z tej dziedziny. :p

Stara dobra wiedza z dodatkiem nowych wiadomosci z najnowszych czasow. :p

 

ps. a-ha, jest kilka imprez ktore w tym samym czasie uzurpuja sobie prawo do mistrzostw swiata. :D

 

 

Dopisze wracajac do zdjec , ze to o zastosowanie przypraw "ogorkowych" :lol: chodzi, na rybach oczywiscie. :lol: Rowniez o mistrzowskie marynaty jak na pierwszym zdjeciu, cenione na calym swiecie przez smakoszy. :D

odbijasz piłeczkę jakbyś co najmniej był Amerykaninem.....a może już tak zepsuła cię ta Ameryka ,że zapomniałeś ,że jesteś POLAKIEM.??

 

Nie zapominaj ,że mówiąc o instytucjach ty nie jesteś autorytetem w ich spisie :wink: :wink: :wink: :p .Jesteś taki zwykły hurtownik "nowobogacki",jułesej.Zawsze zostaję ci ta słynna książka.Pomyśl bo tam zabłyśniesz jako "starobogacki"mistrz marynaty.Masz siłę tworzenia ale przecież nie ty to robisz Q :wink: :wink: :wink: :wink: :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

prosić to możesz swoją panią o pończochę

 

jesli mamy to porownywac np. uzywajac ponczoch, to golym okiem mozna rozpoznac ktore sa "slutty" tak szpileczki, a ktore "ozdoba" . :p Wszystko zalezy jak dopasujemy "komponenty" smakowe. :p Trzeba odzielic "plewy" od jakosciowego towaru.:p

 

ps. kulinaria sa w tym temacie bardzo dobrym przykladem. :p

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

NS, daj wreszcie jakis przepis zamiast obszczekiwać Housa. :lol:

Dobrze, że z Ameryki Cię przetłumaczyli, bo ja laik kulinarny jestem i nie wpadłabym, że zawijac w liście i że ryż gotowany i że to farsz do greckich gołąbków. :o

House ma rację - otrułbyś ludzi. 8)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

....wybacz, ale raczej nikogo nie wpycham w rozwolnie. :p Praktykowac takie rzeczy mozna na "swinkach morskich". :p Wystarczy siegnac po pozycje publikowane przez instytuty kulinarne i autorytety z tej dziedziny. :p

Stara dobra wiedza z dodatkiem nowych wiadomosci z najnowszych czasow. :p

 

ps. a-ha, jest kilka imprez ktore w tym samym czasie uzurpuja sobie prawo do mistrzostw swiata. :D

 

 

Dopisze wracajac do zdjec , ze to o zastosowanie przypraw "ogorkowych" :lol: chodzi, na rybach oczywiscie. :lol: Rowniez o mistrzowskie marynaty jak na pierwszym zdjeciu, cenione na calym swiecie przez smakoszy. :D

odbijasz piłeczkę jakbyś co najmniej był Amerykaninem.....a może już tak zepsuła cię ta Ameryka ,że zapomniałeś ,że jesteś POLAKIEM.??

 

Nie zapominaj ,że mówiąc o instytucjach ty nie jesteś autorytetem w ich spisie :wink: :wink: :wink: :p .Jesteś taki zwykły hurtownik "nowobogacki",jułesej.Zawsze zostaję ci ta słynna książka.Pomyśl bo tam zabłyśniesz jako "starobogacki"mistrz marynaty.Masz siłę tworzenia ale przecież nie ty to robisz Q :wink: :wink: :wink: :wink: :D

 

wybacz przeciez to ty zaczeles dolmades marynowac :lol: :lol: , o przepraszam nadzienie. :lol: :lol:

 

ps. zycie polega na ciaglej nauce i nie chodzi tu o spis, tylko o czerpanie wiedzy z nich znaczy sie "spisu". :p Jak do tej pory, to dales przepis na rozwolnienie ryzowe. 8)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

prosić to możesz swoją panią o pończochę

 

jesli mamy to porownywac np. uzywajac ponczoch, to golym okiem mozna rozpoznac ktore sa "slutty" tak szpileczki, a ktore "ozdoba" . :p Wszystko zalezy jak dopasujemy "komponenty" smakowe. :p Trzeba odzielic "plewy" od jakosciowego towaru.:p

 

ps. kulinaria sa w tym temacie bardzo dobrym przykladem. :p

 

i tego się trzymaj.....to cenna uwaga. :wink: :wink: :wink: My tu sobie żartujemy a ty przecież coś chcesz tu zaprezentować.Ja niestety poległem z kiszoną więc oddam ci pałeczkę :D :wink: :wink: :wink:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...