Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przystojny facet z tego jegomoscia.Pies na smyczy,antresola wsrod drzew,posprzatane,basen z barierkami widoczny ku dolowi,markowa koszula i zegarek,pozowane ale jakze cudowne spojrzenie i ten blysk w oczkach,,,,,,ach :lol: :wink: .Nie widze tu jakis kompleksow ze strony pozujacego. :roll:

trzeba widzieć więcej niż tylko zewnętrze :D

poza tym jesteś za krótko na forum, żeby to dostrzec .... :p

ale nie o kompleksach Q jest ten wątek

nastka, zrobiłam tą zapiekankę z salami, jest osobliwa w smaku ;) :D

Przystojny facet z tego jegomoscia.Pies na smyczy,antresola wsrod drzew,posprzatane,basen z barierkami widoczny ku dolowi,markowa koszula i zegarek,pozowane ale jakze cudowne spojrzenie i ten blysk w oczkach,,,,,,ach :lol: :wink: .Nie widze tu jakis kompleksow ze strony pozujacego. :roll:

trzeba widzieć więcej niż tylko zewnętrze :D

poza tym jesteś za krótko na forum, żeby to dostrzec .... :p

ale nie o kompleksach Q jest ten wątek

nastka, zrobiłam tą zapiekankę z salami, jest osobliwa w smaku ;) :D

poza tym jesteś za krótko na forum, żeby to dostrzec

nie widze zwiazku z tym co podpowiada mi moja kobieca intuicja.Zachłysnelam sie tym bogactwem w fotografice.

trzeba widzieć więcej niż tylko zewnętrze
Dobrze ,że ty to widzisz, a watek jest rzeczywiscie nie o tym panu.Wnetrza tego goscia tez nie widac wiec o jakim zewnętrzu prawisz.

O Gilda witaj w klubie. Nie przejmuj sie, my tu wszyscy Housa kochamy, tylko co niektorzy udaja, ze mu sie moga oprzec. To znaczy Jego kuchni oprzec. Musze sprostowac, bo moze zonka czyta. :wink:

Ale na tym cala zabawa polega. :wink:

Kurka Izat czemu ta zielona koszula jest nie taka, a mi sie podoba. :D

Ja to az sie boje na to spotkanie isc, bo jak mnie ocenzurujom, to sie nie pozbieram. Choc postaram sie nie zakladac moich butow za 6 zl z hipermarketu. :lol:

No wiem, wiem, ze Wy i tak mnie kochacie..., to sie zastanowie moze i zaloze.., co mi tam... :lol:

Kurka Izat czemu ta zielona koszula jest nie taka, a mi sie podoba. :D

Ja to az sie boje na to spotkanie isc, bo jak mnie ocenzurujom, to sie nie pozbieram. Choc postaram sie nie zakladac moich butow za 6 zl z hipermarketu. :lol:

No wiem, wiem, ze Wy i tak mnie kochacie..., to sie zastanowie moze i zaloze.., co mi tam... :lol:

Zeljko Droga, ja Cię kocham bez dwóch zdań

wprost Cię ubóstwiam 8)

a o jakim spotkaniu piszesz?? macie jakąś imprezę?? :p

jeśli chodzi o koszulę, to lubię paski, ale akurat te są passe i demode :D i to wcale nie jest przekora :D

He,he ale uroslam. :wink:

O spotaknu forumowiczow mowie, koncem maja, gdzies tam, co to jeszcze nie wiadomo gdzie. :D

p.s. Jezeli o koszule chodzi to musze Ci uwierzyc na slowo, bo ja pojecia nie mam co jest modne a co nie. :lol: A, choc trudno w to uwierzyc kiedys troche mnie to obchodzilo. :lol: Nawet moja rodzona siostra powiedziala do mnie - co sie z toba stalo, ty sie zepslulas, kiedys umialas sie ubierac... :lol:

Ale ja zawsze mowie, grunt to byc szczesliwym czlowiekiem. :D :wink:

Oby, oby. :wink:

Przypomnial mi sie bardzo prosty przepis na danie dla takich co czasu nie maja na gotowanie, albo takich jak ja, co czasami maja gotowania po uszy. :lol:

Wiec tak, ugotowac spagetti, albo i jakis inny makaron, moze byc, co pod reka oby tylko nie taki do rosolu.

Ugotowany makaron polac oliwa z oliwek, na to pokruszyc tunczyka z puszki (ten w kawalkach), posypac tartym serem parmezanem.

Do tego zrobic salate zielona - umyc, posolic, polac oliwa z oliwek i octem balsamicznym, pomieszac...

I gotowe.

Czasami robie, dla mnie dobre.

:p

ja też uwielbiam takie blyskawiczne:

kokardki z łososiem wędzonym - kroje na kawaleczki...plus parmezan

lub spagetti ze świeżą szałwią...plus parmezan

albo podsmazony boczuś...plus parmezan :lol:

PS ja tam nie widzialam tego błysku w oku... ani że łysy...nie widzę antersoli... ani że posprzątane...nie widzę też "fotografiki", ani berbeluchy, ani de mode...

merde... :roll:

Dziekuje za kawke, mogly by byc dwie.:p

W sprawie mody, to jak widac mamy znawcow i "mewki " he.:D Bardzo sie ciesze, ze najnowsza kolekcja april 2008 ma zainteresowanie .:p

No , ale to najnowsze "trendy" z swiatowych salonow...

http://img134.imageshack.us/img134/8937/i3fb7.jpg

i oczywiszcie klasa wykonania plus "texture" samego produktu.:p

Tak wiec modnie, zabieram sie za szpreranie w chlebach.:p

http://img134.imageshack.us/img134/2217/i2vn1.jpg

Postaram sie wyszperac cos ciekawego. :p

"patrzec" to ja "patrze" na Twoje rekodziela. 8)

a tak, dla zabicia czasu zaprezentuje israeli couscouse ....

http://img142.imageshack.us/img142/7093/zzzzgt2.jpg

..jestesmy przeciez w kulinariach. :D

ps. stosuje garnek z 3X niemiecka powloka weilburger i dnem na "siatce miedzianej. Naprawde polecam , a staralem sie to wypraktykowac przez kilka lat.:p

http://img142.imageshack.us/img142/4442/zzzzzzbf5.jpg

Dziekuje za kawke, mogly by byc dwie.:p

To może od razu trzy? :-? W sumie to pięć też podołam - bo lubię jak nieparzyście :wink:

interesująco... inspirująco... intrygująco... 8)

Muszę tylko popracować nad piany ubijaniem na sztywno 8)

Żeby było bardziej kulinarnie - takie tam na szybko, całkiem smaczne:

4 Piersi z kurczaka z wycięta kieszonka wzdłuż

4 ząbki posiekanego nożem czosnku na masełku przeszklić, odsączyć,dodać do

4 łyżek ricotty i

4 łyżek świeżo posiekanych ziół (szałwia, tymianek, bazylia)

pieprz, sól, gałka, wymieszać

nadziewać tym kieszonki, spiąć wykałaczką, posolić, popieprzyć, posypac dowolnymi ziołami

piersi oprószyc lekko mąka i smazyc na masełku z oliwą, lub oliwie z masłem 8)

izat- co co Ty? Jakie szycie? :-?

w tym brendzie u nas za niewielką dopłatą szyją już koszule na miarę...koszula powinna byc dobrze na faciecie skrojona...żaden texture tego look-u nie przebije 8) jami jami - no i znowu kulinarnie 8)