nastka79 07.04.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 nastka, zrobiłam tą zapiekankę z salami, jest osobliwa w smaku mam nadzieję, że osobliwa znaczy coś pozytywnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ....orientalnie w 5 minut. glowne skladniki to : - wywar z homarow(zawsze zostawiam i mroze) - krewetki gotowane bardzo duze 1kg(kupuje mrozone z segmentu premium) - typowe skladniki do sosu homarowego Zagotowac, wymieszac i dodac krewetki.Koniec. http://img174.imageshack.us/img174/1530/a4nl7.jpg http://img174.imageshack.us/img174/7185/a2jb5.jpg Odpowiedni sie ubrac do posilku: dopasowanie koszuli w moim przedziale: - 17-17,5 XL - nastepnie mamy 32/33 34/35 36/37 wybieramy odpowiedni - w tym przypadku ostatni wymiar to 46 (i oczywiscie obecnie najbardziej modna na dany nowy sezon). Wszystko powinno stanowic elegancka spojnosc.Calkiem cos przeciwnego jak chmara butow po 3 dolary i 99 centow para, marki wild diva z dwoch sezonow w tyl. -starannie wyprasowana -koszula i krawat stanowia spojna całośc do garnituru: -mankiety lekko wystawaje spod rekawow marynarki. -pojedyncze około 1-2 cm, podwojne nieco wiecej. -kołnierzyk koszuli powinien byc przyjetej ogolnie zasady ktora chyba kazdy zna. Garnitur z profilowamymi plecami (profilowane parowo elementy), powinien byc jak nasza wlasna skora. Polskie srednie marki mozna kupic za 4000 zl, marki premium 8-12 tysiecy. http://img353.imageshack.us/img353/2036/a5qa9.jpg ps. patelnia stalowa bez powlok Weiburger Coating lub DuPond, dla "mieszkanca nowej wsi" nie oznacza ze jesli te patelnie beda mialy te powloki sa europejskie lub amerykanskie. Uzyta paletnia to klasyczny orientalny W. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 07.04.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 krewetki - jak dla mnie - to tylko z czosnkiem, chili , na masle smażone i winkiem podlane idę coś ugotować...bo zaśliniłam się kompletnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 krewetki - jak dla mnie - to tylko z czosnkiem, chili , na masle smażone i winkiem podlane idę coś ugotować...bo zaśliniłam się kompletnie ...plus duza czerwona, zielona papryka i brokuly. mniam, mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.04.2008 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 ....ja koncze podjadac. http://img241.imageshack.us/img241/6858/zzzzzzzqu2.jpg mniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 07.04.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 nastka, zrobiłam tą zapiekankę z salami, jest osobliwa w smaku mam nadzieję, że osobliwa znaczy coś pozytywnego. oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 07.04.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 krewetki - jak dla mnie - to tylko z czosnkiem, chili , na masle smażone i winkiem podlane idę coś ugotować...bo zaśliniłam się kompletnie ...plus duza czerwona, zielona papryka i brokuly. mniam, mniam. nie nie to już za zdrowo jak dla mnie - mnie do tego wystarczy chrrrupiąca bagietka przetarta oliwą i ząbkiem czosnku - no i to winko które w butelce zostało... i lekki ciepły wiaterek... taaa- w sumie to całkiem dobra dziś była ta moja pomidorowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 07.04.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 o ra----ny-----!!!!!!!! jaka mamałyga krewetkowa bleeeeeeeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w mordke jeża 14.04.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 .....no i po krewetkach w szlachetnym sosie homarowym, hop do gory z wewatkiem i .............. http://img377.imageshack.us/img377/2826/dd1lf6.jpg http://img252.imageshack.us/img252/5517/dd2jr4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w mordke jeża 14.04.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 ....cos bym zjadl, ale nie wiem co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 14.04.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Może smaluszek domowy? Zawiozę słoik do Rrmi razem z grzybami, może trochę spróbujesz. Pyszności, czysty smalec ze skwarkami, bez żadnych dodatków, na targach wszyscy pytali, cośmy dodawali, a to tylko metoda wytapiania... Nie mam zdjęcia, ale będęmiała smaluszek w naturze, zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w mordke jeża 14.04.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Może smaluszek domowy? Zawiozę słoik do Rrmi razem z grzybami, może trochę spróbujesz. Pyszności, czysty smalec ze skwarkami, bez żadnych dodatków, na targach wszyscy pytali, cośmy dodawali, a to tylko metoda wytapiania... Nie mam zdjęcia, ale będęmiała smaluszek w naturze, zapraszam. .... pewnie , ze tak. Moga byc nawet dwa, od "przepychu" glowa nie... Lubie dobrze zjesc. ps. i grzyby. Byly obiecane pierwsze....(kto daje i zabiera, ten sie.....) tak wiec, licze na ladny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 14.04.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 mam ochote na krewetki - takie na masle z odrobina czosnku polane sokiem z limonki fajnie - ale w lodowce mam tylko ... swiatło , 2 jajka, ketchup , 2 plasterki serka topionego i masło co z tego zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 14.04.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 mam ochote na krewetki - takie na masle z odrobina czosnku polane sokiem z limonki fajnie - ale w lodowce mam tylko ... swiatło , 2 jajka, ketchup , 2 plasterki serka topionego i masło co z tego zrobic? a ja znalazłam w lodówce ostatnie 2 sztuki .....ale bez czosnku były ,ale też dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 15.04.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Z pewną taką nieśmiałością....Ośmielę się zamienić krewetki na prozaiczne śledzie i zaproponuję śledzia pod pierzynką:na dół miski wkładamy matiasa (polecam Lisnera) pokrojonego w paski ok. 5 cm (mogą być 2- 3 warstwy), na niego sypiemy obficie cebulę pokrojoną w kostkę. Całość pokrywamy warstwą majonezu (najbardziej wyrazisty smak ma Kielecki). Na majonez ścieramy na grubych oczkach dwa ugotowane na twardo jajka, a następnie kolejne warstwy z grubych oczek - ugotowane bez soli ziemniaki i marchew. Kolejna warstwa to majonez, a ostatnia - ponownie starte dwa jajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.04.2008 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Z pewną taką nieśmiałością.... Ośmielę się zamienić krewetki na prozaiczne śledzie i zaproponuję śledzia pod pierzynką: na dół miski wkładamy matiasa (polecam Lisnera) pokrojonego w paski ok. 5 cm (mogą być 2- 3 warstwy), na niego sypiemy obficie cebulę pokrojoną w kostkę. Całość pokrywamy warstwą majonezu (najbardziej wyrazisty smak ma Kielecki). Na majonez ścieramy na grubych oczkach dwa ugotowane na twardo jajka, a następnie kolejne warstwy z grubych oczek - ugotowane bez soli ziemniaki i marchew. Kolejna warstwa to majonez, a ostatnia - ponownie starte dwa jajka. Brzmi całkiem smacznie, ale ja jakoś śledzie to zimą wciągam. Jak idzie wiosna to mi przechodzi na nie ochota. Ale przepis chętnie wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ninus 16.04.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Placuszki selerowe 1 duży seler mała kostka żółtego sera 1-2 jajka bułka tarta sól, pieprz Seler obrać, zetrzeć na grubych oczkach tarki. Posolić, popieprzyć, zostawić na kilka minut. NA grubych oczkach tarki zetrzeć żółty ser (selera daję ok. 2 razy więcej niż sera). Wymieszać z selerem, dodać jajka, wymieszać, dosypać bułki tartej, wymieszać. Z powstałej masy formować placuszki, które można dodatkowo obtoczyć w bułce tartej, będą bardziej chrupiące. Usmażyć na patelni. Placuszki cukiniowe 1-2 cukinie natka pietruszki jajko bułka tarta sól, pieprz Cukinie wyszorować, zetrzeć na grubych oczkach tarki razem ze skórką. Posolić, odstawić na kilka minut, odsączyć. Dodać jajko, natkę pietruszki (ok jednej garści), bułkę tartą, wymieszać, doprawić do smaku. Formować placuszki i smażyć na rumiano (można obtoczyć je dodatkowo w bułce tartej). Obydwa rodzaje placuszków podaję polane sosem czosnkowym (na jogurcie naturalnym lub śmietanie - jak kto lubi). Przepisy te znalazłam kiedyś w internecie, sprawdziłam i baaardzo nam posmakowało Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 16.04.2008 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Wobec tego propozycja nieco bardziej wiosenna - makaron z suszonymi pomidorami:Potrzebny jest makaron (najlepiej kolorowe świderki), słoik suszonych pomidorów, kilka plastrów dobrej wędzonej szynki, pęczek pietruszki i 2 ząbki czosnku. Pomidory kroimy, łączymy z pokrojoną w kostkę szynką i całość (łącznie z oliwą z pomidorów) łączymy z ugotowanym makaronem. Wgniatamy czosnek i obficie posypujemy pietruchą, całość mieszając. Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 16.04.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Wobec tego propozycja nieco bardziej wiosenna - makaron z suszonymi pomidorami: Potrzebny jest makaron (najlepiej kolorowe świderki), słoik suszonych pomidorów, kilka plastrów dobrej wędzonej szynki, pęczek pietruszki i 2 ząbki czosnku. Pomidory kroimy, łączymy z pokrojoną w kostkę szynką i całość (łącznie z oliwą z pomidorów) łączymy z ugotowanym makaronem. Wgniatamy czosnek i obficie posypujemy pietruchą, całość mieszając. Smacznego! a do tego... parmezan oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 16.04.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Wobec tego propozycja nieco bardziej wiosenna - makaron z suszonymi pomidorami: Potrzebny jest makaron (najlepiej kolorowe świderki), słoik suszonych pomidorów, kilka plastrów dobrej wędzonej szynki, pęczek pietruszki i 2 ząbki czosnku. Pomidory kroimy, łączymy z pokrojoną w kostkę szynką i całość (łącznie z oliwą z pomidorów) łączymy z ugotowanym makaronem. Wgniatamy czosnek i obficie posypujemy pietruchą, całość mieszając. Smacznego! a do tego... parmezan oczywiście... i czarne oliwki, jeśli ktoś lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.