Karpatka 17.04.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Wobec tego propozycja nieco bardziej wiosenna - makaron z suszonymi pomidorami: Potrzebny jest makaron (najlepiej kolorowe świderki), słoik suszonych pomidorów, kilka plastrów dobrej wędzonej szynki, pęczek pietruszki i 2 ząbki czosnku. Pomidory kroimy, łączymy z pokrojoną w kostkę szynką i całość (łącznie z oliwą z pomidorów) łączymy z ugotowanym makaronem. Wgniatamy czosnek i obficie posypujemy pietruchą, całość mieszając. Smacznego! a do tego... parmezan oczywiście... i czarne oliwki, jeśli ktoś lubi i zasmażka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gilda 19.04.2008 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Powiedziałam mojemu mezowi zeby przejrzal sobie gusta kulinarne na fm tego osobnika ale on powiedzial ze nie interesuje go to w ogole. Zrobil ostatnio na kolacje salatke: ser zolty,rzodkiewka,losos,szczypiorek, majonez zurawinowy .Pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gilda 19.04.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Wszystkim z fm podam moj przepis na kotleciki ryzowo jablkowe z wolowina. Gotujemy ryz,scieramy do niego antonowke,dodajemy mielona wolowine wczesniej obsmazona.Do tej mieszaniny smakow dodajemy jajo i wyrabiamy kotlety.Obtaczamy w zmiazdzonych crunchips i smazymy na oleju z oliwek.Nalezy plac przed podaniem sosem jogurtowym z parmezanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.04.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Może smaluszek domowy? Zawiozę słoik do Rrmi razem z grzybami, może trochę spróbujesz. Pyszności, czysty smalec ze skwarkami, bez żadnych dodatków, na targach wszyscy pytali, cośmy dodawali, a to tylko metoda wytapiania... Nie mam zdjęcia, ale będęmiała smaluszek w naturze, zapraszam. .... pewnie , ze tak. Moga byc nawet dwa, od "przepychu" glowa nie... Lubie dobrze zjesc. ps. i grzyby. Byly obiecane pierwsze....(kto daje i zabiera, ten sie.....) tak wiec, licze na ladny zestaw. Zestaw został już dostarczony do Rrmi. Smalec i grzybki. Mam nadzieję, że jakoś się podzielicie. Wysłałabym Ci bezpośrednio, ale cóż... Sam tego chciałeś, Grzegorzu Dyndało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.04.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 Kochani, Czy ktos moglby mi podac przepis na sprawdzone kokardki w szpinaku? Pewnie to proste i w ogole, ale ja z tych co tylko z polproduktow zyja Nie mniej od wielu miesiecy wzilo mnie na szpinak ... po prostu uwielbiam ... W jakiejs restauracji jadlam przepyszne kokardki ze szpinakiem i chetnie je powtorze w domu. Pomozecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 20.04.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 .... kokardki w szpinaku? . Pomozecie? ja nie, to nie może być za dobre na smalczyk i grzybki od DPS tobym sie skusił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 20.04.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 ja makaron ze szpinakiem robie tak: szpinaku liście myjemy i osuszamy ręcznikiem... na podgrzane masło wrzucamy posiekany na kawałeczki czosnek, duzo czosnku (ale nie wyciśnięty), jak się podrumieni wrzucamy liście szpinaku..podsmazamy krótko ale na dosyć duzym ogniu - żeby woda ze szpinaku odparowała...solimy , pieprzymy do smaku dodajemy gałkę... zdejmujemy z ognia...dodajemy dużo startego parmezanu...(lub innego sera -może być śmietanowy) kładziemy makaron na talerzu na to masa szipnakowa i raz jeszcze dodajemy starty parmezan...i jeszcze raz świezo zmielony pieprz... włala trwa to kilka minut a jest przepyszne aha- czasem dodaję kawałek jabłka startego na tarce - dobre kwaskowate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 20.04.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 .... kokardki w szpinaku? . Pomozecie? ja nie, to nie może być za dobre na smalczyk i grzybki od DPS tobym sie skusił A jak przyjedziesz to i jeszcze coś w spiżarni się dla Ciebie znajdzie. Tylko się wreszcie zdecyduj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.04.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 joan, Dzieki za przepis Na pewno jutro wyprobuje! Cos mne ostatnio bardzo na szpinak naszlo I pomyslec, ze w przedszkolu zamiast go grzecznie konsumowac, plulam sie nim z chlopakami na stolowce jamles, Smalczyk i grzybki Depsi sa juz slawne nie tylko na Muratorze. Ostatnio slyszalam, ze i cala Malopolska az huczy od pochwal nad Jej przetworami Jeszcze chwila, a juz tylko na export bedzie te smakolyki wysylac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 20.04.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Amber - mi sie zdarza "quiche" szpinakowy robic - poczatek jak u joan czyli duzo szpinaku, czosnek + i inne przyprawy - do tego feta albo inny bialy ser, zolty ser potarty, troche soku z cytryny - (ew. cebula +pieczarki - ale nie obowiazkowo ) trzeba porzadnie odparowac - zeby bylo dosyc geste, ew dodac jajko. zapiekam okolo 20-30 min na ciescie francuskim ( z mrozonki ) Acha - to ciasto najpierw z 10 min sie piecze samo - i dopiero na podpieczone lece ze szpinakiem. W wersji dla ambitnych - ciasto wykonuje sie samodzielnie. Kruche znaczy. Dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.04.2008 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 jamles, Smalczyk i grzybki Depsi sa juz slawne nie tylko na Muratorze. Ostatnio slyszalam, ze i cala Malopolska az huczy od pochwal nad Jej przetworami Jeszcze chwila, a juz tylko na export bedzie te smakolyki wysylac No coś Ty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 21.04.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 jamles, Smalczyk i grzybki Depsi sa juz slawne nie tylko na Muratorze. Ostatnio slyszalam, ze i cala Malopolska az huczy od pochwal nad Jej przetworami Jeszcze chwila, a juz tylko na export bedzie te smakolyki wysylac No coś Ty... dzisaj osobiście biorę się za produkcje smalczyku , ale taki bezprzepisowy no chyba, że znajdę jakiś przeciek na ten depesiowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.04.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 No prościzna... Topisz słoninkę i czekasz, aż skwareczki brązowe się zrobią. I gotowe! Przyjechać nie chcesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 21.04.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 No prościzna.....I gotowe! ale Ty depsia jestes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.04.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Zosiu, Ty wiesz, że dla Ciebie zawsze będzie słoiczek smaluszku u mnie. Chociaż pewnie nie zechcesz przyjechać, po takich wojażach gdzie byś na wioskę jechała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 22.04.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Zochna, Dzieki! Tez wyprobuje, ale wybieram wersje dla mniej ambitnych Wiesz, to francuskie hipermarketowe, wcale nie jest takie zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 23.04.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 No prościzna... Topisz słoninkę i czekasz, aż skwareczki brązowe się zrobią. I gotowe! Przyjechać nie chcesz... tak zrobiłem a przyjechać nie nie chcesz tylko ............. i tu jest problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 02.06.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 odświeżam wątek..... bo chodzi za mna sałatka która jadłam z zjeździe.... pewne jest że był w niej szpinak i parmezan w platkach (może też rukola) sałatka była lekko słodka i to było TO coś czego nie zidentyfikowałam.... może znacie przepis na taka salatkę z czymś (?) słodkim w skladzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 02.06.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 slatki na spotkaniu byly mniam mniam, w ktorejs byly migdaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ila66 11.07.2008 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 PRZYPOMINAM O WĄTKU - PRZETWORY http://forum.muratordom.pl/przetwory-na-zime,t106931-60.htm?highlight=dompodsosnami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.