izat 27.09.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 joan, przecież NS napisał Ci nazwę tej zupy "Dla joan", piękna nazwa prawda?? kurcze, no tak... hmmm - mam swoją...zupę... NS - dzięki... to prawie jak "Dla Elizy" a jak pięknie brzmi ..... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2019366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.09.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Dobrze to określiła izat nazwy nie ma a tylko określenie dla kogo jest.W związku z tym ,że jesteś wymagającym i kapryśnym forumowiczem ....kapryśna jestem, ale ta pieczeń nie przejdzie ...przez gardła dzieci młych.... , postanowiłem podać ci niemalże na talerzu prosty ,smaczny,wyprobowany ,łagodny przepis na zupe "dla joan".Zamiast polędwicy ja daje boczuś,a kluski ze zrobionego ciasta rwe bezpośrednio do zupy w czasie gotowania.Napisałaś ,że dzieci coś tam coś tam wiec specjalnie dla nich zrobiłem taki zamienny myk. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2019393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.09.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 joan, przecież NS napisał Ci nazwę tej zupy "Dla joan", piękna nazwa prawda?? NS pozdrówka był ten sosik z opieniek?? bo chyba przegapiłam nie robiłem ale zrobię i obiecuje ,że ty dowiesz sie pierwsza. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2019399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.09.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Zupa 1kg szynkówki 2 zupy cebulowe Knora 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona papryka przyprawa Gyros śmietana 30% przecier pomidorowy Mięso pokroić w paseczki mocno opruszyć przyprawa do Gyrosa podsmażyć na tłuszczu W garnku w ok 1 l wody rozpuścić zupy cebulowe -zagotować przełożyć do wywaru podsmażone mięso gotować ok godziny na wolnym ogniu dodać łyżke przecieru pomidorowego dodać pokrojoną w kostkę paprykę dodać puszkę kukrydzy zagotować wlać śmietanę Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2021299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.09.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Bez urazy droga Ewo.Możesz mi powiedzieć tylko (bo przepis jest bardzo ciekawy szczególnie dla mojego Bartosza) o jakiej szynkówce mówisz?.Powiem szczerze ,że czytając skojarzyłem ją z wędlina a nie z mięsem. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2021320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.09.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2021365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 28.09.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2021393 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.09.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Bez urazy droga Ewo.Możesz mi powiedzieć tylko (bo przepis jest bardzo ciekawy szczególnie dla mojego Bartosza) o jakiej szynkówce mówisz?.Powiem szczerze ,że czytając skojarzyłem ją z wędlina a nie z mięsem. pzdr. mięso od szynki wieprzowej dostępne w sklepie pod nazwą -szynkówka -jest bladoróżowe podobne do schabu -bardzo belikatne Zapewne taki mięsień podłużny z szynki. Taki odpowiednik wołowej "legawy" Co ty tu z legawą jak pragnę podskoczyć .Pytanie do Ewy było jasno postawione....i jest to mięso od szynki wieprzowej dostępne w sklepie pod nazwą -szynkówka i to mi wystarczy. http://images23.fotosik.pl/90/fc4a9bbbb41a6d6em.jpg Zlegawy to sie robi inne "czary mary" na pewno nie zupę bo szkoda jej do zupy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2021790 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 28.09.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2021803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.09.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Nie ucz mnie tego czytania bo mi sie coś robi .Po huk ci tu odpowiedniki jak mowa jest o szynce wieprzowej ,o której Ewa mi przypomniała.Czytaj ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2022240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.09.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2022509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 28.09.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2022745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.09.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Nie ucz mnie tego czytania bo mi sie coś robi .Po huk ci tu odpowiedniki jak mowa jest o szynce wieprzowej ,o której Ewa mi przypomniała.Czytaj ze zrozumieniem Przepraszam MISTRZU, że próbowałem pomóc i że coś C się robi Chciałem dobrze, ale nie warto Ew-ka wielkie dzięki za przypomnienie Chociaż pamiętam, bo przez prawie dwa lata pracowałem na rozbiorze w masarni Nie przepraszaj i nie rób tak więcej .Sam z wieprzowinki zrobiłeś wołowinkę.Na przyszłość plissss ....bez uniesień mistrzowskich.To jest niepotrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2023149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 28.09.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Nie ucz mnie tego czytania bo mi sie coś robi .Po huk ci tu odpowiedniki jak mowa jest o szynce wieprzowej ,o której Ewa mi przypomniała.Czytaj ze zrozumieniem ns oddychaj spokojnie... a czy legawa nadaje sie na steki - takie krotko smazone ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2023183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.09.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Nie ucz mnie tego czytania bo mi sie coś robi .Po huk ci tu odpowiedniki jak mowa jest o szynce wieprzowej ,o której Ewa mi przypomniała.Czytaj ze zrozumieniem ns oddychaj spokojnie... a czy legawa nadaje sie na steki - takie krotko smazone ? Masz kłopot.Rozmawialiśmy o zupie ,której składnikiem jest mięso z szynki wieprzowej.Wyluzuj droga Zosienko.Powtarzam zupaaaaa a nie jakies steki. Odpowiadając w tym miejscu na twoje pytanie......Zajebiście sie nadaje jak żadna inna cześć wołu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2023198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 28.09.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 acha. a jaki klopot ? dziekuje za wypowiedz w kwestii legawy. nie jestem zainteresowana zupa Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2023220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.09.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2023307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 29.09.2007 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2023480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.09.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2024207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.09.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Jak pragnę zdrowia, czy naprawdę nie można krótko i na temat, jak prosiła założycielka wątku? Miały być przepisy na dobre, niedrogie i w miarę szybkie dania, a zrobiła się totalna pyskówa, bo komuś nie podoba się porównanie legawy do czegoś tam. I od razu inwektywy, jakby od tego zależały losy świata Zaczynam czuć niesmak, czytając coś takiego. Celnie .Krótko i na temat......dlaczego zawsze ja jestem winien???Bardzo grzecznie rozmawiałem z Ewą,która grzecznie wytłumaczyła mi i odpowiedziała na moje pytanie.Koniec. Przeplasam wszystkich ,że wdałem się w dyskusje z marjucha,co w znaczny sposób znowu popsuło atmosferę w tak cudownym wątku.Przyrzekam ,że już nigdy tego nie zrobię by doprowadzić do takiej pyskówki . . by komuś nie podoba się porównanie legawy do czegoś tam. I od razu inwektywy, jakby od tego zależały losy świata. Jeszcze raz przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/5/#findComment-2024915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.