izat 27.09.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 joan, przecież NS napisał Ci nazwę tej zupy "Dla joan", piękna nazwa prawda?? kurcze, no tak... hmmm - mam swoją...zupę... NS - dzięki... to prawie jak "Dla Elizy" a jak pięknie brzmi ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.09.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Dobrze to określiła izat nazwy nie ma a tylko określenie dla kogo jest.W związku z tym ,że jesteś wymagającym i kapryśnym forumowiczem ....kapryśna jestem, ale ta pieczeń nie przejdzie ...przez gardła dzieci młych.... , postanowiłem podać ci niemalże na talerzu prosty ,smaczny,wyprobowany ,łagodny przepis na zupe "dla joan".Zamiast polędwicy ja daje boczuś,a kluski ze zrobionego ciasta rwe bezpośrednio do zupy w czasie gotowania.Napisałaś ,że dzieci coś tam coś tam wiec specjalnie dla nich zrobiłem taki zamienny myk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.09.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 joan, przecież NS napisał Ci nazwę tej zupy "Dla joan", piękna nazwa prawda?? NS pozdrówka był ten sosik z opieniek?? bo chyba przegapiłam nie robiłem ale zrobię i obiecuje ,że ty dowiesz sie pierwsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.09.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Zupa 1kg szynkówki 2 zupy cebulowe Knora 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona papryka przyprawa Gyros śmietana 30% przecier pomidorowy Mięso pokroić w paseczki mocno opruszyć przyprawa do Gyrosa podsmażyć na tłuszczu W garnku w ok 1 l wody rozpuścić zupy cebulowe -zagotować przełożyć do wywaru podsmażone mięso gotować ok godziny na wolnym ogniu dodać łyżke przecieru pomidorowego dodać pokrojoną w kostkę paprykę dodać puszkę kukrydzy zagotować wlać śmietanę Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.09.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Bez urazy droga Ewo.Możesz mi powiedzieć tylko (bo przepis jest bardzo ciekawy szczególnie dla mojego Bartosza) o jakiej szynkówce mówisz?.Powiem szczerze ,że czytając skojarzyłem ją z wędlina a nie z mięsem. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.09.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 28.09.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.09.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Bez urazy droga Ewo.Możesz mi powiedzieć tylko (bo przepis jest bardzo ciekawy szczególnie dla mojego Bartosza) o jakiej szynkówce mówisz?.Powiem szczerze ,że czytając skojarzyłem ją z wędlina a nie z mięsem. pzdr. mięso od szynki wieprzowej dostępne w sklepie pod nazwą -szynkówka -jest bladoróżowe podobne do schabu -bardzo belikatne Zapewne taki mięsień podłużny z szynki. Taki odpowiednik wołowej "legawy" Co ty tu z legawą jak pragnę podskoczyć .Pytanie do Ewy było jasno postawione....i jest to mięso od szynki wieprzowej dostępne w sklepie pod nazwą -szynkówka i to mi wystarczy. http://images23.fotosik.pl/90/fc4a9bbbb41a6d6em.jpg Zlegawy to sie robi inne "czary mary" na pewno nie zupę bo szkoda jej do zupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 28.09.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.09.2007 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Nie ucz mnie tego czytania bo mi sie coś robi .Po huk ci tu odpowiedniki jak mowa jest o szynce wieprzowej ,o której Ewa mi przypomniała.Czytaj ze zrozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 28.09.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 28.09.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.09.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Nie ucz mnie tego czytania bo mi sie coś robi .Po huk ci tu odpowiedniki jak mowa jest o szynce wieprzowej ,o której Ewa mi przypomniała.Czytaj ze zrozumieniem Przepraszam MISTRZU, że próbowałem pomóc i że coś C się robi Chciałem dobrze, ale nie warto Ew-ka wielkie dzięki za przypomnienie Chociaż pamiętam, bo przez prawie dwa lata pracowałem na rozbiorze w masarni Nie przepraszaj i nie rób tak więcej .Sam z wieprzowinki zrobiłeś wołowinkę.Na przyszłość plissss ....bez uniesień mistrzowskich.To jest niepotrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 28.09.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Nie ucz mnie tego czytania bo mi sie coś robi .Po huk ci tu odpowiedniki jak mowa jest o szynce wieprzowej ,o której Ewa mi przypomniała.Czytaj ze zrozumieniem ns oddychaj spokojnie... a czy legawa nadaje sie na steki - takie krotko smazone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.09.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Nie ucz mnie tego czytania bo mi sie coś robi .Po huk ci tu odpowiedniki jak mowa jest o szynce wieprzowej ,o której Ewa mi przypomniała.Czytaj ze zrozumieniem ns oddychaj spokojnie... a czy legawa nadaje sie na steki - takie krotko smazone ? Masz kłopot.Rozmawialiśmy o zupie ,której składnikiem jest mięso z szynki wieprzowej.Wyluzuj droga Zosienko.Powtarzam zupaaaaa a nie jakies steki. Odpowiadając w tym miejscu na twoje pytanie......Zajebiście sie nadaje jak żadna inna cześć wołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 28.09.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 acha. a jaki klopot ? dziekuje za wypowiedz w kwestii legawy. nie jestem zainteresowana zupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.09.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 29.09.2007 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 29.09.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 30.09.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Jak pragnę zdrowia, czy naprawdę nie można krótko i na temat, jak prosiła założycielka wątku? Miały być przepisy na dobre, niedrogie i w miarę szybkie dania, a zrobiła się totalna pyskówa, bo komuś nie podoba się porównanie legawy do czegoś tam. I od razu inwektywy, jakby od tego zależały losy świata Zaczynam czuć niesmak, czytając coś takiego. Celnie .Krótko i na temat......dlaczego zawsze ja jestem winien???Bardzo grzecznie rozmawiałem z Ewą,która grzecznie wytłumaczyła mi i odpowiedziała na moje pytanie.Koniec. Przeplasam wszystkich ,że wdałem się w dyskusje z marjucha,co w znaczny sposób znowu popsuło atmosferę w tak cudownym wątku.Przyrzekam ,że już nigdy tego nie zrobię by doprowadzić do takiej pyskówki . . by komuś nie podoba się porównanie legawy do czegoś tam. I od razu inwektywy, jakby od tego zależały losy świata. Jeszcze raz przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts