Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Pokuszę się i powiem ,że rosołu to ty gotować tak do końca nie potrafisz. :lol: :lol: :lol: .Przygotowanie mięsa do obróbki też niesie dużo do życzenia.W 21 wieku rosół rządzi się niestety innymi prawami.Sieć i półki to nie to. :lol: :lol: Tak do końca to ty nie określasz np.rodzaju drobiu...ale to już twój wybór ja tylko stwierdzam ,że nie tej szkoły jesteś w gotowaniu rosołu.

pzdr.

rozumierm, że jak trochę zaczekam, to pokażesz mi jak się zwykło przygotowywać rosół wedłóg jedynego, niepodważalnego przepisu NS'a?

Nigdzie nie piszę ,że podam taki przepis.Natomiast dokładnie podkreślam ,że nie potrafisz ugotować rosołu na miarę odbiorcy z 21-wieku.Według mnie przejaskrawiasz trochę takie podejście do składników użytych do rosołu.Rosół to rosół a nie jakiś tam z sieci -półki rosół.No chyba ,że powiesz mi ,że ta wersja to twój zmutowany zaciągnięty od P.Ćwierczakiewiczowej. :lol: :lol:

dokładnie podkreślam ,że nie potrafisz ugotować rosołu na miarę odbiorcy z 21-wieku.

doprecyzuj

Co tu precyzować.Bardzo rozwlekle to piszesz i jak dla mnie mało konkretnie.Był tu kiedyś ciekawy gościuńcio,który (wkur..ał) mnie czasami ale gotowanie miał w paluszku.Tobie tego brakuje choć czytając cie gdzieś tam miałeś coś z niego.Może tą prostotę w wypisywaniu długich tekściorów. :lol: :lol: :lol: Widzisz kolego jego przepisy były nie do powtórzenia podparte fotami opisami itp.

nick i avatar są dość rozpoznawalne więc śmiało możesz omijać moje rozwlekłe posty. mnie to gila jak Ci się czyta to co tu piszę. Nie podoba się? Nie czytaj. Mam gdzieś to czy skorzystasz z fakultetu. a tak w ogóle to może idź postrasz kogoś privami - przynajmniej było zabawnie bo Twój przemądrzały ton jest jedynie irytujący

nick i avatar są dość rozpoznawalne więc śmiało możesz omijać moje rozwlekłe posty. mnie to gila jak Ci się czyta to co tu piszę. Nie podoba się? Nie czytaj. Mam gdzieś to czy skorzystasz z fakultetu. a tak w ogóle to może idź postrasz kogoś privami - przynajmniej było zabawnie bo Twój przemądrzały ton jest jedynie irytujący

Widzisz nie chciałem ci ubliżać a tylko powiedzieć ,że nie potrafisz gotować rosołu.Nie przypominaj mi przeszłości bo to bardzo niegrzeczne zwarzywszy jak to robisz nic o tym nie wiedząc.Będę śledził twoje podboje kulinarne bo mi tego przeca nie zabronisz.Lubie gotować więc z ciekawością czytam kto i jak to robi.Skoro tak może udzielić ci kilku lekcji ogłady kulinarnej?Pamiętaj ,że ja tylko niejako zaprotestowałem przeciwko przepisowi na rosół a ty mi tu takie tam itd.Nieładnie.Piszesz publicznie to musisz liczyć się ,że komuś się to spodoba albo też nie.Nie potrzebujesz przywoływać mi przyszłości.

No proszę, w końcu coś grzecznie.

1 - OT: nie masz pojęcia ile wiem o Twojej forumowej przeszłości.

2 - Przypomnę Ci to tylko dlatego, że jestem uprzejmy. Znajdujemy się na KULINARIACH w dziale Kącik zapaleńców. Dzielimy się tu przepisami, które w naszej opinii są pewniakiem, przepisami na dania które w naszej SUBIEKTYWNEJ opinii są niezłe i godne polecenia. W mojej opinii rosół na który przepis podałem powyżej jest niezły i godny polecenia. Masz przepis na lepszy to pisz. To nie jest wątek, w którym komentujemy wypowiedzi. Możemy zasugerować, np dodanie czombru do kisielu z kalafiora ale nie oceniamy gustów innych, które z definicji ocenie nie pdlegają.

i jeszczei:

a tylko powiedzieć ,że nie potrafisz gotować rosołu

nie ma emotikony, która wyraża to co mam do powiedzenia na temat tego zdania

No proszę, w końcu coś grzecznie.

1 - OT: nie masz pojęcia ile wiem o Twojej forumowej przeszłości.

2 - Przypomnę Ci to tylko dlatego, że jestem uprzejmy. Znajdujemy się na KULINARIACH w dziale Kącik zapaleńców. Dzielimy się tu przepisami, które w naszej opinii są pewniakiem, przepisami na dania które w naszej SUBIEKTYWNEJ opinii są niezłe i godne polecenia. W mojej opinii rosół na który przepis podałem powyżej jest niezły i godny polecenia. Masz przepis na lepszy to pisz. To nie jest wątek, w którym komentujemy wypowiedzi. Możemy zasugerować, np dodanie czombru do kisielu z kalafiora ale nie oceniamy gustów innych, które z definicji ocenie nie pdlegają.

i jeszczei:

a tylko powiedzieć ,że nie potrafisz gotować rosołu

nie ma emotikony, która wyraża to co mam do powiedzenia na temat tego zdania

Ja o tobie nie wiem nic ...mało popularny jesteś jeszcze.:lol: :lol: :lol: Rosołem nie zasłyniesz.Ale mniejsza o to bo argument z twoich ust jest daleko nietrafiony.amen

Jak rozumiem ma być przepis bez komentarza nie oceniając tym samym gustów i guścików innych.Czy tak?

mało popularny jesteś jeszcze

to ważne co piszesz jednak pozwolisz, że zdobywając popularność na FM nie będę podążał ścieżkami, które Ty tu wydeptałeś...?

Rosołem nie zasłyniesz

:) - to znów wyraz mojej uprzejmości

argument z twoich ust jest daleko nietrafiony

witki opadają ale nic to, kiedyś może ktoś odnajdzie w sobie dużo, dużo siły żeby tłumaczyć Ci oczywistości. Ale do tego trzeba mesjasza, kogoś kto się dobrowolnie zgodzi na martyrologię tego rozmiaru.

Jak rozumiem ma być przepis bez komentarza nie oceniając tym samym gustów i guścików innych.Czy tak?

i Ty naprawdę sam na to wpadłeś? tak szybko?

Przestańcie no!!! :evil:

Myślę, że wiem co miał NS na myśli pisząc, że to nie rosół na XXI wiek - chodzi o to, że przepis jest zbyt pracochłonny i wymagający zbyt wielu zabiegów. Wg mnie też tak jest - cały dzień na gotowanie rosołu to zbyt długo, ja tam wolę swój prosty, może nie ten smak, ale ile zaoszczędzonego czasu. Ale gdybym była kurą domową, co ma całe przedpołudnie na gotowanie obiadu, to może bym wykorzystała... Co do "umienia" i "nieumienia" gotować się nie wypowiadam, bo musiałabym rosołku najpierw spróbować, żeby się wypowiedzieć :D

Myślę, że wiem co miał NS na myśli pisząc, że to nie rosół na XXI wiek - chodzi o to, że przepis jest zbyt pracochłonny i wymagający zbyt wielu zabiegów.

Gdzie NS to napisał? Bo ja cały czas czytam, że nie umiem i że rosołem nie zasłynę. Nie żeby zależało mi na Jego opinii - doprecyzowuję po prostu to o czym piszesz.

Nastka, a możesz podać przepis na swój szybki rosół? Bo ja sobie chętnie odejmę obowiązków :)

Myślę, że wiem co miał NS na myśli pisząc, że to nie rosół na XXI wiek - chodzi o to, że przepis jest zbyt pracochłonny i wymagający zbyt wielu zabiegów. Wg mnie też tak jest - cały dzień na gotowanie rosołu to zbyt długo, ja tam wolę swój prosty, może nie ten smak, ale ile zaoszczędzonego czasu. Ale gdybym była kurą domową, co ma całe przedpołudnie na gotowanie obiadu, to może bym wykorzystała... Co do "umienia" i "nieumienia" gotować się nie wypowiadam, bo musiałabym rosołku najpierw spróbować, żeby się wypowiedzieć :D

Nigdzie nie piszę ,że podam taki przepis.Natomiast dokładnie podkreślam ,że nie potrafisz ugotować rosołu na miarę odbiorcy z 21-wieku.Według mnie przejaskrawiasz trochę takie podejście do składników użytych do rosołu.Rosół to rosół a nie jakiś tam z sieci -półki rosół.No chyba ,że powiesz mi ,że ta wersja to twój zmutowany zaciągnięty od P.Ćwierczakiewiczowej.

Bardzo rozwlekle to piszesz i jak dla mnie mało konkretnie.

Widzisz kolego jego przepisy były nie do powtórzenia podparte fotami opisami itp.

On to źle odczytał za to ty wytłumaczyłaś o co mi chodziło.Wyżej mu napisałem.Myślałem ,że skuma.Dziękuję ci bardzo.