anSi 27.02.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Oj sam sobie zaprzeczasz nsie. Ser to jednak ser. Od poczatku tak twierdzimy, a Ty najpierw twierdzisz, ze ser to nie zawsze ser, a potem zmieniasz zdanie, by dojsc do pokretnej tezy, ze bulka tarta i krakersy to to samo Bez kulkowego wina nie razbierjosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.02.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Ojtam czepialska jezdeś Nic sobie nie zaprzeczam a paradoksów pokaz nadal trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 27.02.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Powiem wiecej, paradoksow i oksymoronow u Ciebie rzeczywiscie sporo, nawet w wersji kulinarnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.02.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Powiem wiecej, paradoksow i oksymoronów u Ciebie rzeczywiscie sporo, nawet w wersji kulinarnej Gotowanie to nie je bajka.Chciałabyś ot tak ugotować rosół z kostki wrzucić mrożonkę i wszystkim w domu powiedzieć ,że gotowałaś pół dnia?Pokaż proszę gdzie u mnie w przepisie jest np. gorący lód, żywy trup.?Gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 27.02.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Czy z mleka, czy ze smietany -to nadal jednak ser. Widzisz jak w mig to pojęłaś.Brawo.To tak jak z bułką tartą z krakersów.I z bułki i z krakersów jeden huk i to i to tarte na taką samą masę z tego samego materiału. Hmmm... Możliwe, że i z tego samego robiona. Ale czy jako wielki smakosz NS-ie nie zauważasz tego, że panierka z krakersów może komuś wydać się niesmaczna? Bo moim zdaniem tradycyjny schaboszczak czy nawet powyższy de volaille po obtoczeniu w krakersach będą co najmniej dziwne w smaku... Ale co kto lubi. Pozostaw wybór podniebieniom. Ja wybieram bułkę tartą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 27.02.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Powiem wiecej, paradoksow i oksymoronów u Ciebie rzeczywiscie sporo, nawet w wersji kulinarnej Gotowanie to nie je bajka.Chciałabyś ot tak ugotować rosół z kostki wrzucić mrożonkę i wszystkim w domu powiedzieć ,że gotowałaś pół dnia?Pokaż proszę gdzie u mnie w przepisie jest np. gorący lód, żywy trup.?Gdzie? Wystarczą krakersy zaprawiane chemią, i zimowe warzywa obsypane tąż samą dla zachowania świeżości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.02.2010 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Czy z mleka, czy ze smietany -to nadal jednak ser. Widzisz jak w mig to pojęłaś.Brawo.To tak jak z bułką tartą z krakersów.I z bułki i z krakersów jeden huk i to i to tarte na taką samą masę z tego samego materiału. Hmmm... Możliwe, że i z tego samego robiona. Ale czy jako wielki smakosz NS-ie nie zauważasz tego, że panierka z krakersów może komuś wydać się niesmaczna? Bo moim zdaniem tradycyjny schaboszczak czy nawet powyższy de volaille po obtoczeniu w krakersach będą co najmniej dziwne w smaku... Ale co kto lubi. Pozostaw wybór podniebieniom. Ja wybieram bułkę tartą. Widzisz jak to inaczej brzmi to co piszesz.Nie zgadzasz się i już.Wolisz tradycyjną bułkę tarta którą sama zrobisz i basta.Zapytam? Panierowałaś cokolwiek w pogniecionych krakersach?No powiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 27.02.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 ... Gotowanie to nie je bajka....Pokaż proszę gdzie u mnie w przepisie jest np. gorący lód, żywy trup.?Gdzie? Hmm...tego chyba w zadnej bajce nie ma, ale..w parowie pszennej krojonej to i zywy trup sie czaic moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.02.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 ... Gotowanie to nie je bajka....Pokaż proszę gdzie u mnie w przepisie jest np. gorący lód, żywy trup.?Gdzie? Hmm...tego chyba w zadnej bajce nie ma, ale..w parowie pszennej krojonej to i zywy trup sie czaic moze zła odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 27.02.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 Powiem wiecej, paradoksow i oksymoronów u Ciebie rzeczywiscie sporo, nawet w wersji kulinarnej Gotowanie to nie je bajka.Chciałabyś ot tak ugotować rosół z kostki wrzucić mrożonkę i wszystkim w domu powiedzieć ,że gotowałaś pół dnia?Pokaż proszę gdzie u mnie w przepisie jest np. gorący lód, żywy trup.?Gdzie? Wystarczą krakersy zaprawiane chemią, i zimowe warzywa obsypane tąż samą dla zachowania świeżości Czy my o tym samym?Nie wsadzaj tu jeszcze chemii bo już to gmatwasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Achaja 28.02.2010 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Czy z mleka, czy ze smietany -to nadal jednak ser. Widzisz jak w mig to pojęłaś.Brawo.To tak jak z bułką tartą z krakersów.I z bułki i z krakersów jeden huk i to i to tarte na taką samą masę z tego samego materiału. Hmmm... Możliwe, że i z tego samego robiona. Ale czy jako wielki smakosz NS-ie nie zauważasz tego, że panierka z krakersów może komuś wydać się niesmaczna? Bo moim zdaniem tradycyjny schaboszczak czy nawet powyższy de volaille po obtoczeniu w krakersach będą co najmniej dziwne w smaku... Ale co kto lubi. Pozostaw wybór podniebieniom. Ja wybieram bułkę tartą. Widzisz jak to inaczej brzmi to co piszesz.Nie zgadzasz się i już.Wolisz tradycyjną bułkę tarta którą sama zrobisz i basta.Zapytam? Panierowałaś cokolwiek w pogniecionych krakersach?No powiedz. Kurka wodna - nie. A to dlatego, że organicznie ich nie znoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 28.02.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Czy z mleka, czy ze smietany -to nadal jednak ser. Widzisz jak w mig to pojęłaś.Brawo.To tak jak z bułką tartą z krakersów.I z bułki i z krakersów jeden huk i to i to tarte na taką samą masę z tego samego materiału. Hmmm... Możliwe, że i z tego samego robiona. Ale czy jako wielki smakosz NS-ie nie zauważasz tego, że panierka z krakersów może komuś wydać się niesmaczna? Bo moim zdaniem tradycyjny schaboszczak czy nawet powyższy de volaille po obtoczeniu w krakersach będą co najmniej dziwne w smaku... Ale co kto lubi. Pozostaw wybór podniebieniom. Ja wybieram bułkę tartą. Widzisz jak to inaczej brzmi to co piszesz.Nie zgadzasz się i już.Wolisz tradycyjną bułkę tarta którą sama zrobisz i basta.Zapytam? Panierowałaś cokolwiek w pogniecionych krakersach?No powiedz. Kurka wodna - nie. A to dlatego, że organicznie ich nie znoszę Uwaga - serio bedzie - to zaluj - bo ja np. jadlam i sama tu kiedys dawno gdzies przepis wg Nigelli na kurczaka w krakersach podawalam. Kurczak jest pycha! Ale ja np. nie lubie zwyklej bulki tartej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 28.02.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 ... Gotowanie to nie je bajka....Pokaż proszę gdzie u mnie w przepisie jest np. gorący lód, żywy trup.?Gdzie? Hmm...tego chyba w zadnej bajce nie ma, ale..w parowie pszennej krojonej to i zywy trup sie czaic moze zła odpowiedź. o fak - to się doigrałaś. Teraz dostaniesz priva!!! sama się o to prosiłaś. A tak w ogóle to jesteście wszyscy świnie. To ja tu przez dwie strony usiłowałem rozdrażnić nsa żeby zaśpiewał słowiczym falsetem o kozackiej sławie a jak mi sie już udało to teraz łatwo - nazłaziły się jak muchy do gówna!!! oraz pragnę podkreślić najmilsze mej duszy zdanie, które padło tu w wątku: ...Jak powszechnie wiadomo ser niestety to nie tylko ser.... gełębia powiedziałbym jak z haiku... tylko, że haiku na ogół bywają dobre. i chciałbym dopytać w kwestii: Biedni jedzą mrożonki bo na dłużej wystarcza nie do końca rozumiem zależność. Jak się pożywienie zamrozi to ulega ono rozmnożeniu? oborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2010 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Czy z mleka, czy ze smietany -to nadal jednak ser. Widzisz jak w mig to pojęłaś.Brawo.To tak jak z bułką tartą z krakersów.I z bułki i z krakersów jeden huk i to i to tarte na taką samą masę z tego samego materiału. Hmmm... Możliwe, że i z tego samego robiona. Ale czy jako wielki smakosz NS-ie nie zauważasz tego, że panierka z krakersów może komuś wydać się niesmaczna? Bo moim zdaniem tradycyjny schaboszczak czy nawet powyższy de volaille po obtoczeniu w krakersach będą co najmniej dziwne w smaku... Ale co kto lubi. Pozostaw wybór podniebieniom. Ja wybieram bułkę tartą. Widzisz jak to inaczej brzmi to co piszesz.Nie zgadzasz się i już.Wolisz tradycyjną bułkę tarta którą sama zrobisz i basta.Zapytam? Panierowałaś cokolwiek w pogniecionych krakersach?No powiedz. Kurka wodna - nie. A to dlatego, że organicznie ich nie znoszę To zrób coś w tej panierce a potem się nie zgadzaj i ich nie znoś. .To po pierwsze.Po drugie jeżeli używasz nazewnictwa tradycyjny lub pod tym się podpisujesz to po prostu nie zaglądaj tu bo wiele przepisów tu podanych daleko odbiega od tych tradycyjnych.Widzisz jeżeli mi nie spodobał się sposób w przekazie przepisu na rosół został podniesiony od razu larum bom postać kontrowersyjna i niczym W.Jaruzel...będzie ścigana po wsze czasy.amen.Nie zabieraj sie od razu do krytyki jak sama tego nie doświadczasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 01.03.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 To zrób coś w tej panierce a potem się nie zgadzaj i ich nie znoś. zwariowałeś? chyba skoro nie znosi, to spróbowała! Piszesz o krakersach a nie nasionach czarnego oleandru rosnącego jedynie w rowie Mariańskim! Zaczynasz mnie wkurzać. Dyskutujesz to trzymaj pziom dyskusji! bo wiele przepisów tu podanych daleko odbiega od tych tradycyjnych. chyba Twoje dewolaje - reszta jest zwyczajna, prosta do ugotowania w normalnych warunkach domu. bom postać kontrowersyjna kontrowersyjna? bo robisz z siebie pośmiewisko już od trzech stron wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2010 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 ... Gotowanie to nie je bajka....Pokaż proszę gdzie u mnie w przepisie jest np. gorący lód, żywy trup.?Gdzie? Hmm...tego chyba w zadnej bajce nie ma, ale..w parowie pszennej krojonej to i zywy trup sie czaic moze zła odpowiedź. o fak - to się doigrałaś. Teraz dostaniesz priva!!! sama się o to prosiłaś. A tak w ogóle to jesteście wszyscy świnie. To ja tu przez dwie strony usiłowałem rozdrażnić nsa żeby zaśpiewał słowiczym falsetem o kozackiej sławie a jak mi sie już udało to teraz łatwo - nazłaziły się jak muchy do gówna!!! oraz pragnę podkreślić najmilsze mej duszy zdanie, które padło tu w wątku: ...Jak powszechnie wiadomo ser niestety to nie tylko ser.... gełębia powiedziałbym jak z haiku... tylko, że haiku na ogół bywają dobre. i chciałbym dopytać w kwestii: Biedni jedzą mrożonki bo na dłużej wystarcza nie do końca rozumiem zależność. Jak się pożywienie zamrozi to ulega ono rozmnożeniu? oborze Za każdym razem będę ci powtarzał ,że nie potrafisz gotować rosołu na miarę człowieka z 21 wieku.Rosołu.Poniał.Nie masz już czym argumentować to czepiasz się taniej pyskówki podpartej ideologią znana tylko....no właśnie.Nie ucz się tego bo to nie ładnie.Powiedz na ten przykład ,że NS nie potrafi gotować czegoś tam.Że w ogóle nie potrafi gotować a ja odniosę się do tego podobnie jak do tego rosołu.Tyle ,że ty tak nie potrafisz.Jak widzisz nie ma odważnych tu na FM ,którzy przyznając się ,że używają, gotują , moje lub podobne przepisy.Używają tartej bułki z krakersów ,smakuje im ale ważne jest co innego.Co to takiego to już zostawiam tobie. Jest im wygodniej tak jak pewna pani pójść za głosem dandi3 i nie zgadzać się,udowadniając jakie to NS ma sprzeczne z ogółem przepisy na michę domowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 To zrób coś w tej panierce a potem się nie zgadzaj i ich nie znoś. zwariowałeś? chyba skoro nie znosi, to spróbowała! Piszesz o krakersach a nie nasionach czarnego oleandru rosnącego jedynie w rowie Mariańskim! Zaczynasz mnie wkurzać. Dyskutujesz to trzymaj pziom dyskusji! bo wiele przepisów tu podanych daleko odbiega od tych tradycyjnych. chyba Twoje dewolaje - reszta jest zwyczajna, prosta do ugotowania w normalnych warunkach domu. bom postać kontrowersyjna kontrowersyjna? bo robisz z siebie pośmiewisko już od trzech stron wątku? Daj się wypowiedzieć tym odważnym a nie klapiąc jęzorem po próżnicy i jak papuga powielasz już to co już o mnie krytycznego powiedziałeś.Jakiej dyskusji ja z tobą nie dyskutuję.Ja się z tobą nie zgadzam z musu odpowiadając na postawione zarzuty podparte ....no właśnie czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 01.03.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 nie ma odważnych tu na FM ,którzy przyznając się ,że używają, gotują , moje lub podobne przepisy.Używają tartej bułki z krakersów ,smakuje im ale ważne jest co innego.Co to takiego to już zostawiam tobie. Jest im wygodniej tak jak pewna pani pójść za głosem dandi3 i nie zgadzać się,udowadniając jakie to NS ma sprzeczne z ogółem przepisy na michę domowa. bredzisz. Nie jesteś postacią kontorwersyjną i nie jest aktem odwagi przyznanie, że panieruje się coś w krakersach tylko dlatego, że Ty tak robisz. Stawiasz się na pozycji kogos kim nie jesteś. Ale to nic. Napisałeś, że Twoim głównym celem jest nadanie temu wątkowi barw i konsekwentnie ich nadajesz. Jakość tej dyskusji nie daje się mierzyć żadną rozsądną miarą i za tę jakość odpowiadasz głównie Ty... cóż, rób swoją robotę. Show must go on. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 01.03.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 nie ma odważnych tu na FM ,którzy przyznając się ,że używają, gotują , moje lub podobne przepisy.Używają tartej bułki z krakersów ,smakuje im ale ważne jest co innego.Co to takiego to już zostawiam tobie. Jest im wygodniej tak jak pewna pani pójść za głosem dandi3 i nie zgadzać się,udowadniając jakie to NS ma sprzeczne z ogółem przepisy na michę domowa. bredzisz. Nie jesteś postacią kontorwersyjną i nie jest aktem odwagi przyznanie, że panieruje się coś w krakersach tylko dlatego, że Ty tak robisz. Stawiasz się na pozycji kogos kim nie jesteś. Ale to nic. Napisałeś, że Twoim głównym celem jest nadanie temu wątkowi barw i konsekwentnie ich nadajesz. Jakość tej dyskusji nie daje się mierzyć żadną rozsądną miarą i za tę jakość odpowiadasz głównie Ty... cóż, rób swoją robotę. Show must go on. Nie zejdę do twojego poziomu bo nie oto chodzi.Zacznij czytać ten topik od początku tam masz odpowiedź.Popatrz ile razy w tym topiku uczestniczysz.Jakie przepisy podałeś?Jak inni wypowiadają się na temat panierki np z krakersów.To ty się doskonale bawisz szydząc ze mnie publicznie.Przywykłem już do tego.To nie mój show a tylko to twój elektorat FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 01.03.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2010 Popatrz ile razy w tym topiku uczestniczysz. tak, ten argument ma swóją wagę merytoryczną. Cóż, jeżeli w Twojej opinii ilość postów napisanych w wątku to to samo co ich jakość... kuźwa, znów zapomniałem - przecież jesteś pionierem w układaniu słowników śmiesznych synonimów. elektorat ??? urodziłem się i wychowałem w czasach kiedy to słowo było synonimem "wyborców". Błagam, powiedz, że profesor Miodek nie wypowiedział się jeszcze na temat zmian w semantyce tegoż. No chyba, że znów planujesz odwrócić kota ogonem i uzmysłowić wszystkim, że elektorat to to samo co elaborat / konglomerat / episkopat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.