TheRealRocknRolla 04.08.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Gorzała i zagrycha w czasie pisania na FM. i walec ryżowy. http://img820.imageshack.us/img820/6581/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzei.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.08.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Ten twój taki jakiś inny .Wygląda jak beza. http://img192.imageshack.us/img192/9920/nowyobraz2zmniejszony.jpgmój ma widoczny ryż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 04.08.2010 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Jak zdjąłeś ten pomarańczowy dywan z marmuru to od razu lepiej się zrobiło. Talerze.Puste te talerze.Nie pytam z czego są bo mi znowu każesz czytać literaturę. walec ryżowy odmiany śniadaniowej i odciemniacz. http://img80.imageshack.us/img80/5771/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzte.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 04.08.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Jest jeszcze to trzecie pokpiwać. Prawdziwa cnota... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 04.08.2010 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Ten twój taki jakiś inny .Wygląda jak beza. mój ma widoczny ryż. literatura! nauka i jeszcze raz...... ps. i mozna grilowac krewetki i walcowac ryz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.08.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 http://img838.imageshack.us/img838/5903/nowyobraz3zmniejszony.jpgStara jak świat babuszka wśród młodych a walec prawdziwy z dodatkiem USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.08.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Prawdziwa cnota... Zależy jak bardzo kto cnotliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 04.08.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Stara jak świat babuszka wśród młodych a walec prawdziwy z dodatkiem USA. tak ,tak. prawdziwy walec. p.s.http://img155.imageshack.us/img155/869/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzqv.jpg bez "usa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 04.08.2010 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Zależy jak bardzo kto cnotliwy. Otóż to,otóż to ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 04.08.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 tak ,tak. prawdziwy walec. p.s.http://img155.imageshack.us/img155/869/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzqv.jpg bez "usa". Jak zwykle prostym i skutecznym sposobem wycisłeś mą słoną łzę patriotyzmu. Dziękuję Ci za to Too old to rock'roll, too young to die Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.08.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 (edytowane) http://img508.imageshack.us/img508/9472/nowyobrazzmniejszony.jpg ...,czuszka marynowana,ocet winny,walec ryżowy,majonez domowy i marynowany czosnek.Na koniec trzeba popić surowym jajem tak do paszczy prosto z talerzyka.Nawiercone grillowane tu raczej nie pasuje.szef zaraz powie ,że salmonella i te sprawy ale wydaje mi się ,że surowe np. białko ma nienaruszone łańcuchy aminokwasów,to ugotowane składa się ze zniszczonych łańcuszków więc tak czy siak ma ono lepsze własności gdy jest w stanie surowym.Nie należy zapominać o myciu i sparzeniu jajka przed konsumpcją. Szef zaraz mówi ... dobrze, iż zacząłeś się trochę interesować chorobami przewodu pokarmowego ... tj pałeczki salmonelli znajdują się głównie na skorupach jajek, może teraz coś poczytasz na temat mięsa drobiowego - mam nadzieję, że żółwi, węży i aligatorów, nie jadasz zbyt często, jeżeli jednak ... to więcej wiedzieć na temat zagrożeń spożywania tychże, i odpowiedniej ich obróbki, dowiedzieć się warto . ps1 - na Twoim zdjęciu to niestety nie jest czuszka (jak mylnie podajesz), to albo włoska "friggitello" zwana "papryką toskańską" albo grecka Peperoncini ("papryka złota") . ps2 - No tak jak to wyżej powiedział szef"ojciec-derektor"-wirtuoz kulinarny"......musi być jakiś przełom w pitraszeniu.Często i gęsto trzeba iść po nowe "rewolucyjne" przepisy.Szef już tylko dotknąć jak zrobi rewolucyjną karierę grillowanymi jajami w Belgii.Zastanawiam się by szefowi podszepnąć by grillował jaja strusie.Robić z nich szaszłyki albo nawet faszerować mięsem surowym i dopiero grillować.Wiem ,że potrzeba większego wiertła by wywiercić otwór ale to już nie problem.Zawsze w domciu znajdzie się jakaś widia. ... lecę na poszukiwanie stosownej "widii" ... po odwiertach w jajcach (za pomocą wiertarki udarowej oczywiście) nafaszeruję jednak jajca do grillowania, "krewetkami opiekanymi wprzódy sposobem domowym" ... wielkie dziury zatkam walcami ryżowymi ... Edytowane 4 Sierpnia 2010 przez Chef Paul był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 04.08.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 ps1 - na Twoim zdjęciu to niestety nie jest czuszka (jak mylnie podajesz), to albo włoska "friggitello" zwana "papryką toskańską" albo grecka Peperoncini ("papryka złota") . ... Na litość boską, Paul, nie rób człowiekowi defloracji mózgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 05.08.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 o mamo:):) a wydawało mi się , że jestem głodna:) się uśmiałam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.08.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 o mamo:):) a wydawało mi się , że jestem głodna:) się uśmiałam:) Ja też właśnie sie zadławiłam ze śmiechu moim szaszłykiem z grillowanego jaja, czuszki i walca ryżowego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.08.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Szef zaraz mówi ... dobrze, iż zacząłeś się trochę interesować chorobami przewodu pokarmowego ... tj pałeczki salmonelli znajdują się głównie na skorupach jajek, może teraz coś poczytasz na temat mięsa drobiowego - mam nadzieję, że żółwi, węży i aligatorów, nie jadasz zbyt często, jeżeli jednak ... to więcej wiedzieć na temat zagrożeń spożywania tychże, i odpowiedniej ich obróbki, dowiedzieć się warto . ps1 - na Twoim zdjęciu to niestety nie jest czuszka (jak mylnie podajesz), to albo włoska "friggitello" zwana "papryką toskańską" albo grecka Peperoncini ("papryka złota") . ps2 - ... lecę na poszukiwanie stosownej "widii" ... po odwiertach w jajcach (za pomocą wiertarki udarowej oczywiście) nafaszeruję jednak jajca do grillowania, "krewetkami opiekanymi wprzódy sposobem domowym" ... wielkie dziury zatkam walcami ryżowymi ... Niestety szef pomylił się i z tym nazewnictwem .Owa papryka pochodzi ze słoika z marynowanym czosnkiem firmy rolni........itd.Jest to chilli a nie czuszka.Jakaż jest różnica między nimi.Czuszka to papryka wegierska i daje tylko pikantny smak a chili ma własny bardziej charakterystyczny . Jak i jedna tak i druga są bardzo ostre, ale czuszka nadaje tylko pikantnosci potrawie, nie zmienia jednak koloru i zapachu.Za wprowadzony błąd przepraszam.Do mięsa drobiowego już nie wracam bo zaczynasz być trudny w obróbce i wytłumaczenie czegoś tak wybitnej osobie graniczy z cudem.Żółwi i innych podanych nie jadam bo nie mam do nich dostępu a nawet nie kumam dlaczego podajesz takie przykłady..Wole te tłuste potrawy i te bardziej od naszych babć wychodzące. Salmonella....nie tylko jest na skorupkach jajek. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.08.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Niestety szef pomylił się i z tym nazewnictwem .Owa papryka pochodzi ze słoika z marynowanym czosnkiem firmy rolni........itd.Jest to chilli a nie czuszka.Jakaż jest różnica między nimi.Czuszka to papryka wegierska i daje tylko pikantny smak a chili ma własny bardziej charakterystyczny . Jak i jedna tak i druga są bardzo ostre, ale czuszka nadaje tylko pikantnosci potrawie, nie zmienia jednak koloru i zapachu. ... ... Szef się nie pomylił Szef ma jeszcze sprawny wzrok (choć przyznaję, że już niestety w okularach) ... Habanero również "chili" a pochodzenie słoika mnie nie interesuje ...Do mięsa drobiowego już nie wracam bo zaczynasz być trudny w obróbce i wytłumaczenie czegoś tak wybitnej osobie graniczy z cudem.Żółwi i innych podanych nie jadam bo nie mam do nich dostępu a nawet nie kumam dlaczego podajesz takie przykłady..Wole te tłuste potrawy i te bardziej od naszych babć wychodzące. Salmonella....nie tylko jest na skorupkach jajek. ... ... masz rację, nie mamy o czym dyskutować jeżeli nie "kumasz" Z mej strony EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.08.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Pawełku, nie przestawaj, tak pięknie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 07.08.2010 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 to prawda, pięknie jest. ps.zupa malinowa na zimno. http://img827.imageshack.us/img827/1350/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzze.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iza mama gabora 07.08.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Zalejesz kiedyś ten komputer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 07.08.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Twoje zdrówko, kochaniutki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.