Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...

Chefie - ta piana na sztywno mnie przekonuje :)

... sam byłem kiedyś zdziwiony ;)

Ujac?? A myslalam, ze wystarczy do miedzianego garnka wrzucic? :)

... samo wrzucenie nie wystarcza :( ... niestety :(

Ale żeby wrzucić, wpierw należy ująć właśnie ;)

... otóż to :) ... należy jednakowoż dodać, iż "ująć" należy właściwie :) ;)

... ale nie o gównach pisać nam w tym smakowitym dziale :) ...

W sumie sam zacząłeś tą batalię.

.....znowóż zacytuję NS-a, gdyż wielokrotnie słusznie prawi - czasami tylko trochę coś mu się pomyli albo też przedobrzy...

, ale ma Gość kulinarne zacięcie i mam nadzieję, że jakieś niezbyt udane próby w jego doświadczeniach, nie zniechęcą go do przebywania w kuchni i dzieleniu się z nami swymi emocjonującymi eksperymentami, ... choć nie każdy musi z nich korzystać przecie ...

Teraz to trochu się pogubiłem.Zaszalałeś z wierceniem jaja a teraz j/w.

... ale nie o gównach pisać nam w tym smakowitym dziale :) ...O żółwiach, wężach i aligatorach nadmieniłem, ponieważ właśnie ich mięso, może być najczęściej zarażone salmonellą i dlatego należy zwracać szczególną uwagę przy jego obróbce.

nie pokazuj tego tak wyraziście... popatrz czasami przez pryzmat nie obecności takich zwierząt w naszych sklepach przeznaczonych do konsumpcji.

Sądzę, że powód moich kpin znasz doskonale. Nie wiem tylko dlaczego, jest Tobie mnie szkoda ? Czy z powodu różnicy wieku ?

Za wyrazy współczucia dziękuję (choć ich nie potrzebuję) :) Nie naprężaj się tak jednak ;) mnie czasami również "coś się przypali" :) ;)

dla Wszystkich z pozdróweczkami

Oczywiście powód kpin i to publicznie przez ciebie jest mi znany bo poniekąd jest to dla ciebie doskonała zabawa,którą mnie nakarmiłeś a i humorem tryskasz obficie.Szkoda mi ciebie bo w tym wieku chcesz poddawać się takim próbom obrażania a tak wybitnej osobie jakoś to nie przystoi.Siakoś mi to do ciebie nie pasuje.Mam i tak wielki szacun do ciebie ale jak EOT to EOT.

Edytowane przez niktspecjalny
jest

ns - jesteś nie tylko mistrzem wynalazku w kuchni - ale i mistrzem składni :rolleyes:

nie pokazuj tego tak wyraziście... popatrz czasami przez pryzmat nie obecności takich zwierząt w naszych sklepach przeznaczonych do konsumpcji.

pryzmat nie-obecności w miarę łapię , ale które to są te sklepy przeznaczone do konsumpcji :rolleyes:

czy one nie są aby ciężkostrawne ?

ns - jesteś nie tylko mistrzem wynalazku w kuchni - ale i mistrzem składni :rolleyes:

pryzmat nie-obecności w miarę łapię , ale które to są te sklepy przeznaczone do konsumpcji :rolleyes:

czy one nie są aby ciężkostrawne ?

to idź se do mięsnego i se kup polędwicę z aligatora na tatara,a na grilla wątróbkę z żółwia.Składnia sama się poprawi jak z węża sprzedający wytnie ci nereczki na sosik.

widzisz Zosiu to tak jak z twoimi jajkami.... zależy np..przy ,których położysz rękę ze srebrnym pierścionkiem.

Zochna - no to sie wydalo...Nie dosc, zes z jajkami, to jeszcze przy niektórych "rękę ze srebrnym pierscionkiem" kladziesz...Na co, po co???? :)

• 2 weeks później...
pryzmat nie-obecności w miarę łapię , ale które to są te sklepy przeznaczone do konsumpcji

bez sensu, że to rozwalilaś. Znacznie smaczniejszy jest pryzmat nie obecności takich zwierząt w naszych sklepach przeznaczonych do konsumpcji.

idę to wykuć w spiżu