Gość Pepeg z Gumy 28.08.2010 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 W tym zestawie, to Tyskie chyba na rozpałkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 28.08.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 (edytowane) W tym zestawie, to Tyskie chyba na rozpałkę. he, dokłanie . barana Edytowane 28 Sierpnia 2010 przez TheRealRocknRolla pisanie po piwie w .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 04.09.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Ale foty barana pieczonego jak nie było tak nima.Takiego z rożna ociekającego tłuszczem.Browara można użyć do jego polewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 04.09.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Ale foty barana pieczonego jak nie było tak nima.Takiego z rożna ociekającego tłuszczem.Browara można użyć do jego polewania. Wystarczy jeden wewątkowy.... Polecam wiec polędwice wołową . http://img694.imageshack.us/img694/3927/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzcb.jpg ps. bez polewania piwem.....piwo w bęben. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 04.09.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Wystarczy jeden wewątkowy.... Polecam wiec polędwice wołową . [. A wewątkowego woła mamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 04.09.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 A wewątkowego woła mamy? Jak Rzeczpospolita szeroka, to z woła mamy http://img840.imageshack.us/img840/3128/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzc.jpg ps. cięte jedna godzine przed zdjeciem, z jednej z najlepszych części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 04.09.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 ... ps. cięte jedna godzine przed zdjeciem, z jednej z najlepszych części. ... przetrzymaj ze dwa dni w temp. 4-5'C do skruszenia ... T-bone jest zdecydowanie smaczniejszy kiedy "dojrzeje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 05.09.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 ... przetrzymaj ze dwa dni w temp. 4-5'C do skruszenia ... T-bone jest zdecydowanie smaczniejszy kiedy "dojrzeje" ...z upartościa woła majonezne je. Kieleckim. Co Ty szefie, możesz wiedzieć o majonezie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.09.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Guścik robi z siebie barana?............skoro nie ma rożna to po huk pokazywać inne plackowate mięsiwa....Piwo....placki wołowe i co?????i jajcoooo.Szef jak chciał to przewiercił w jacu dziurę, a guścik nie potrafi upiec barana...Tak na to popatrzcie.Guścik i tak nie ma rożna...wiem to i czuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 05.09.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Guścik robi z siebie barana?............skoro nie ma rożna to po huk pokazywać inne plackowate mięsiwa....Piwo....placki wołowe i co?????i jajcoooo.Szef jak chciał to przewiercił w jacu dziurę, a guścik nie potrafi upiec barana...Tak na to popatrzcie.Guścik i tak nie ma rożna...wiem to i czuję. i owcy tobie brakuje, ba....znaczy się beeeee beeeee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 05.10.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 mam pytanie. podjąłem się przygotowania pampkinów na ostro na sobotnie przyjęcie gości. Pojechałem na działkę, wybrałem piękną dynię, obrałem ją i zostawiłem samo pomarańczowe. Pomarańczowe starłem na tarce do jarzyn (ale tej takiej jak do placków - nie oczkowej). Do masy dyniowej dołożyłem mąki, jajko, przyprawy i płaską łyżeczkę proszku do pieczenia. Miało to konsystencję trochę płynną a trochę nie. Napełniłem następnie formę do muffinów masą dyniową i wstawiłem do piekarnika w celu upieczenia. 1 - nie rosło2 - lekko się zjarało od zewnątrz zupełnie przy tym nie uważając że powinno upiec się wewnątrz3 - z babeczkami dyniowymi nie miało to nic wspólnego za to4 - to spalone miało fajny słodko pikantny, dyniowy smak wnioski:cudo nadaje się bardziej na placki dyniowe ale mnie wciąż toczy irracjonalne pragnienie zrobienia z dyni muffinów. To realne w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 05.10.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Można się łobczytac w przygotowaniu dyni.Jak tutaj.... Wash the exterior of the pumpkin in cool or warm water, no soap.Cut the pumpkin in half. A serrated knife and a sawing motion works best - a smooth knife is more likely to slip and hurt you! Scoop out the seeds...Just put the prepared pumpkin in an ovenproof container (with a lid), add about 3 cups of water to help prevent it from drying out and pop it in an 350 F (200 C) oven. It normally takes about 45 minutes to an hour; just test it periodically by sticking it with a fork to see if it is soft! Scoop out the cooked pumpkinWhether you cook the pumpkin on the stove, microwave, or even the oven, once it is cooked until it is soft, it is easy to scoop out the guts with a broad, smooth spoon, (such as a tablespoon). Use the spoon to gently lift and scoop the cooked pumpkin out of the skin. It should separate easily an in fairly large chucks, if the pumpkin is cooked enough.Many times the skin or rind will simply lift off with your . I'll bet you didn't realize making your own pumpkin glop... err, "puree" was this easy! Puree the pumpkin 2 cups of fresh cooked pumpkin 3 1/2 cups all-purpose flour (not self-rising flour) 2 tsp. baking soda 3 cups sugar or 3 cups of Splenda OR a 50:50 mix of the two. 4 eggs, beaten (Note for vegans: each egg can be replaced 1 tablespoon of flax meal mixed with 3 Tbs. water (mixed until it develops uniformly sticky consistency). That's 4 tablespoons of flax meal in total. The bread takes about 15 minutes longer to bake and is a little more dense but very good after a day of refrigeration.) 1 cup vegetable oil 1 and 1/2 tsp. salt 2 tsp. cinnamon 2 tsp. nutmeg 1/2 teaspoon allspice 1 cup chopped pecans (optional) 1/2 cup raisins (also optional) Water: 1/2 cup water if you are using fresh cooked pumpkinOR2/3 cup water if you are using commercial canned pumpkin Makes 2 loaves. Pumpkin Bread RecipePreheat oven to 350 F. In a large mixing bowl, stir together the flour, soda, salt, cinnamon, allspice, nutmeg and sugar . Add the eggs, water, oil and pumpkin. Stir until blended. If desired, add the raisins and/or nuts. Mix well, either by hand or with a mixer. Pour into two lightly greased and floured 9x5" loaf pans. Bake approximately 1 hour at 350 F (175 C). The test for doneness is the knife test: when a clean knife can be stuck in and removed cleanly. Remove from the oven and cool slightly (10 minutes). Then take out of pans to let cool on a rack. Like banana bread, pumpkin bread tastes better if you wrap it in plastic wrap (Saran wrap, cling film), refrigerate it and wait until the following day to eat it. It keeps well in the refrigerator and can be frozen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 05.10.2010 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 przyjemny przepis. zastanawiam się tylko co to są siekane pecans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 05.10.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.10.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 przyjemny przepis. zastanawiam się tylko co to są siekane pecans należy je posiekać razem z pieczarkami wtedy znamy moc siekanych pecans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 05.10.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 należy je posiekać razem z pieczarkami wtedy znamy moc siekanych pecans. i barana. Rożnietego na grillu z rożnem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.10.2010 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 i barana. Rożnietego na grillu z rożnem. "Co ty ku...." wiesz o baranie z rożna.Trza mieć najpierw rożen : http://img843.imageshack.us/img843/765/jablanicabaran1.jpg i barana-jagnię.Jak masz tą bazę to wtedy komponujesz zapojkę.Birek i owszem tylko z polskiego browaru ja jednak zaproponowałbym jako obowiązek do tej zagrychy 1L okowity na łba dla panów a dla pań Nivuro Nero d'Avola / Cabernet Sauvignon,wino o głęboko purpurowo-czerwonym kolorze, o intensywnym zapachu czarnego pieprzu,z Intensywną paletą wybuchającymi smakami jagód. Idealnie zbalansowane, z zaskakująco delikatnym długim wykończeniem. Wprost idealne do jagnięcia z rożna tudzież barana.Mając to wszystko kroisz zadek i obficie traktujesz go kieleckim z dużą ilością wmieszanego weń Allium sativum."Ale co ty ku..." wiesz o baranie z rożna i kieleckim jako omaste.Dandi już wie, nawet część już podobno wykuł w spiżu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 09.10.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 ... ... Nivuro Nero d'Avola / Cabernet Sauvignon,wino o głęboko purpurowo-czerwonym kolorze, o intensywnym zapachu czarnego pieprzu,z Intensywną paletą wybuchającymi smakami jagód. Idealnie zbalansowane, z zaskakująco delikatnym długim wykończeniem. ... ... przestań http://www.castello.pl/karta_win.html ... tutaj to samo masz o połowę taniej http://catering-warszawa.wina24h.pl/pokaz_produkt.php?idprod=614%20title=wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TheRealRocknRolla 09.10.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 "Co ty ku...." wiesz o baranie . Są rózne rasy barańow. Najbardziej baranie to takie, ktore na widok wklejonego zdjecia grilla z rożnem coś beczą,... że go nie ma. be beeee be. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.10.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2010 Są rózne rasy barańow. Najbardziej baranie to takie, ktore na widok wklejonego zdjecia grilla z rożnem coś beczą,... że go nie ma. be beeee be. No to o beczeniu już wiemy i jak baran wygląda gdy mu rożen podpier,,,,spod dup...Zaserwuj coś upieczonego bo baran beczy ,że mu surowizną majtasz przed ślepiami.Pożycz rożen na dłużej by ci czasu wystarczyło na pieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.