Chef Paul 29.02.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Jeśli to stwierdzenie, nie zawiera pojęcia karmelizacja („skórki”) – to moim zdaniem, tak. ... Pacz Pan ... a niektórzy (nawet w szkołach Gastronomicznych - bo i formuła temperatur nie przystaje - no i przyszli Kucharze, mają później zderzenie teorii z praktyką) powiadają, że NIE ... (wolnowar i czas im się popierdzielił, że o pieczeniu w gorącym dymie nawet nie wspomnę) ... ... widać jesteś "stara", dobra szkoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 29.02.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 ... widać jesteś "stara", dobra szkoła Albo nie rzucałem kamieniami w nauczyciela fizyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 01.03.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Tak, tytułem wyjaśnienia.Nie napisałem zdecydowanie „tak”, bo nie mam ani sposobu, ani termometru, aby ustalić precyzyjnie temperaturę. Ale sam często piekę w temperaturach niskich, między 70 a 90 stopni. Często też, w trakcie zmieniam temperaturę (w podanych zakresach). Robię to raczej na oko i czas.Ale przyznam, że golonkę „życia” właśnie tak upiekłem. Słuszną golonkę (bez peklowania, bo czas naglił), wrzuciłem do duuuużej ilości wrzącej wody na króciutką chwilę (może minuta, może dwie – na oko). Osączyłem, posmarowałem piekielną miksturą (własny pomysł – czosnek, bardzo ostra papryka, oliwa, w równych proporcjach, po kilku miesiącach gotowe), włożyłem do rynki, a całość do piekarnika (elektrycznego) z nastawioną temp. około 80 stopni. Siedziało to sobie ponad dobę – oczywiście, od czasu do czasu smarowałem oliwą, lub (i) wodą. Przed podaniem, czary mary z miodem i palnikiem. Podobnie potraktowałem pieczeń wołową – z tym, że dochodziła w bardzo dużej ilości cebuli. Ważne – w piekarniku był pojemnik z wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.12.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2012/11/c5bcyczenia-c59bwic485teczne.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.12.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Sie porobiło..Samochód sie sprzedał w kulinariach.Punto czy cuś???:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.03.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 ... WielkaNoc przyszła U każdego stołu najgłówniejszą rzeczą jest wędlina wyborna, ... a im wytworniejszy stół, ... tem więcej gatunków wędliny być powinno. Wędliny mają być smaczne i zdrowe, ... i tak dla oka jak i zapachu przyjemne. http://www.chefpaul.net/wedliny/wedliny66_01.jpg ... Wszystkiego świątecznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.08.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Barani Łowco miała być: tania zagrycha do piwa. 4 kaczki, sos pikantny, sol i pieprz, pomarancza, grill. kaczki czekaja. Apetycznie wygląda ale patelnie nazywasz grillem???Wskaż proszę tą tanią pomarańcze ponieważ w tym zapachu zza ekranu nie mogę jej najść . Ale ty to łumiesz kaczkować.Powiem ,że ryby jachtowe serwujesz bardziej apetycznie. Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.08.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Masz ten stary fajny kufel.Taki w jakim najbardziej smakowało downo piwo z drewnianej beki.Ty niestety tego nie pamiętasz budowałeś origami-jachty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.08.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Te Blue Shaman ona bardziej na popcorn i na sałatki a nie do marynaty.Coś kitujesz w Kulinariach.Dawaj lepiej rybę z sandała :D:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MalaMi100 29.08.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Dla fanów makaronu polecam fajny przepis z makaronem Mamma Mia Zapiekanka z makaronem, bobem i boczkiem SKŁADNIKI 350g makaronu świderki Mamma Mia 100g wędzonego boczku 300g bobu 100ml słodkiej śmietany 12% 100g tartego sera (np. grana padano, parmezanu, pecorino) sól pieprz PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu „al dente”. Boczek pokroić w kostkę, obrać surowy bób. Makaron z serem, bobem, przyprawami wymieszać w misce. Całość umieścić w żaroodpornym naczyniu, podlać śmietaną. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać ok. 10-15 min. Po tym czasie pokryć zapiekankę resztą sera i zapiekać jeszcze ok 10 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.12.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 smaczności nie tylko od święta ale przez rok cały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.12.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Wszystkiego co cudowne Chef.Trzy miej się zdrowo........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niki9122 04.09.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Witama ja polecam Tagiatelle ze szpinakiem, prosty i szybki przepis:https://www.facebook.com/kuchniagnesi/photos/a.188580774686110.1073741838.187947418082779/255293381348182/?type=3&theater Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.12.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 http://www.chefpaul.net/FB/DSC02349sNR.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 28.12.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Chef'ie Drogi, jak dobrze , że Cię widzę Odwzajemniam życzenia serdeczne noworoczne - zdrowia i pomyślności wszelkiej W tym kulinarnej Jaka przystawka pasuje do zrazów staropolskich - czyli takiego jedno-garnkowca z wołowiną z grzybami w śmietanie ? Najlepiej jakaś mało-pracochłonna a nadzwyczaj smaczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.12.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 do zrazów zawijanych lubię : kapusta zasmażana na "słodko - kwaśno" buraczki pieczone, (w ostatniej fazie pieczenia - już obrane i rozdrobnione - podlane czerwonym winem) pieczona cebula w białym winie (zapiekana z serem cheddar) chlebek czosnkowy zapiekany - zamiast ziemniaków smacznego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 28.12.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 buraczki pieczone brzmią dobrze jako i pozostałe propozycje. Te staropolskie zrazy nie są zawijane. To wołowina duszona z grzybami i ... ziemniakami. Solone i pieprzone ino. Doprawione gęstą śmietaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.12.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 hmmm ... nie wiedziałem, że nad Bałtykiem to "zrazy staropolskie" ... choć robiłem z grzybami i marchewką (nie z ziemniakami) ... interesujące ... napewno kiedyś wypróbuję z pozdrówkami smacznymi pozostaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 30.12.2014 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Staropolskie - bo przepis z książki "W staropolskiej kuchni i przy polskim stole" Czyli zrazy patriotyczne i szeroko-geograficzne, bo Polska od morza do morza być miała.. Ale dobre i polecam wypróbowanie. Ściskam Noworocznie i wszelkiej pomyślności w Nowym Roku życzę - zdrowia, pogody ducha i sukcesów kulinarnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 31.12.2014 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Zochna, choć patriota ze mnie marny, obiecuję w przyszłym roku danie owe przygotować wg Twych wskazówek z pyrkami ps - dasz wiarę ? ... przeczytałem dziś cały "wewontek" (od pierwszego postu, strona po stronie) ... żałość mnie ogarnia, że zdechł był ... że o uczestnikach tu udzielających się ... gdzie poleźli ? no gdzie ? ... ehhhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.