Chef Paul 29.02.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Jeśli to stwierdzenie, nie zawiera pojęcia karmelizacja („skórki”) – to moim zdaniem, tak. ... Pacz Pan ... a niektórzy (nawet w szkołach Gastronomicznych - bo i formuła temperatur nie przystaje - no i przyszli Kucharze, mają później zderzenie teorii z praktyką) powiadają, że NIE ... (wolnowar i czas im się popierdzielił, że o pieczeniu w gorącym dymie nawet nie wspomnę) ... ... widać jesteś "stara", dobra szkoła Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-5198977 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 29.02.2012 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 ... widać jesteś "stara", dobra szkoła Albo nie rzucałem kamieniami w nauczyciela fizyki Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-5199040 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 01.03.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Tak, tytułem wyjaśnienia.Nie napisałem zdecydowanie „tak”, bo nie mam ani sposobu, ani termometru, aby ustalić precyzyjnie temperaturę. Ale sam często piekę w temperaturach niskich, między 70 a 90 stopni. Często też, w trakcie zmieniam temperaturę (w podanych zakresach). Robię to raczej na oko i czas.Ale przyznam, że golonkę „życia” właśnie tak upiekłem. Słuszną golonkę (bez peklowania, bo czas naglił), wrzuciłem do duuuużej ilości wrzącej wody na króciutką chwilę (może minuta, może dwie – na oko). Osączyłem, posmarowałem piekielną miksturą (własny pomysł – czosnek, bardzo ostra papryka, oliwa, w równych proporcjach, po kilku miesiącach gotowe), włożyłem do rynki, a całość do piekarnika (elektrycznego) z nastawioną temp. około 80 stopni. Siedziało to sobie ponad dobę – oczywiście, od czasu do czasu smarowałem oliwą, lub (i) wodą. Przed podaniem, czary mary z miodem i palnikiem. Podobnie potraktowałem pieczeń wołową – z tym, że dochodziła w bardzo dużej ilości cebuli. Ważne – w piekarniku był pojemnik z wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-5200505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 21.12.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 http://dompodsosnami.files.wordpress.com/2012/11/c5bcyczenia-c59bwic485teczne.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-5658337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.12.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Sie porobiło..Samochód sie sprzedał w kulinariach.Punto czy cuś???:no: Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-5665292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 29.03.2013 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 ... WielkaNoc przyszła U każdego stołu najgłówniejszą rzeczą jest wędlina wyborna, ... a im wytworniejszy stół, ... tem więcej gatunków wędliny być powinno. Wędliny mają być smaczne i zdrowe, ... i tak dla oka jak i zapachu przyjemne. http://www.chefpaul.net/wedliny/wedliny66_01.jpg ... Wszystkiego świątecznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-5862624 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.08.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) Barani Łowco miała być: tania zagrycha do piwa. 4 kaczki, sos pikantny, sol i pieprz, pomarancza, grill. kaczki czekaja. Apetycznie wygląda ale patelnie nazywasz grillem???Wskaż proszę tą tanią pomarańcze ponieważ w tym zapachu zza ekranu nie mogę jej najść . Ale ty to łumiesz kaczkować.Powiem ,że ryby jachtowe serwujesz bardziej apetycznie. Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-6047590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.08.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Masz ten stary fajny kufel.Taki w jakim najbardziej smakowało downo piwo z drewnianej beki.Ty niestety tego nie pamiętasz budowałeś origami-jachty. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-6047637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.08.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Te Blue Shaman ona bardziej na popcorn i na sałatki a nie do marynaty.Coś kitujesz w Kulinariach.Dawaj lepiej rybę z sandała :D:D. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-6047757 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MalaMi100 29.08.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Dla fanów makaronu polecam fajny przepis z makaronem Mamma Mia Zapiekanka z makaronem, bobem i boczkiem SKŁADNIKI 350g makaronu świderki Mamma Mia 100g wędzonego boczku 300g bobu 100ml słodkiej śmietany 12% 100g tartego sera (np. grana padano, parmezanu, pecorino) sól pieprz PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu „al dente”. Boczek pokroić w kostkę, obrać surowy bób. Makaron z serem, bobem, przyprawami wymieszać w misce. Całość umieścić w żaroodpornym naczyniu, podlać śmietaną. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekać ok. 10-15 min. Po tym czasie pokryć zapiekankę resztą sera i zapiekać jeszcze ok 10 min. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-6065457 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.12.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 smaczności nie tylko od święta ale przez rok cały Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-6246212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.12.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Wszystkiego co cudowne Chef.Trzy miej się zdrowo........... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-6246583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niki9122 04.09.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Witama ja polecam Tagiatelle ze szpinakiem, prosty i szybki przepis:https://www.facebook.com/kuchniagnesi/photos/a.188580774686110.1073741838.187947418082779/255293381348182/?type=3&theater Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-6567052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.12.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 http://www.chefpaul.net/FB/DSC02349sNR.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-6686219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 28.12.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Chef'ie Drogi, jak dobrze , że Cię widzę Odwzajemniam życzenia serdeczne noworoczne - zdrowia i pomyślności wszelkiej W tym kulinarnej Jaka przystawka pasuje do zrazów staropolskich - czyli takiego jedno-garnkowca z wołowiną z grzybami w śmietanie ? Najlepiej jakaś mało-pracochłonna a nadzwyczaj smaczna Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-6686484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.12.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 do zrazów zawijanych lubię : kapusta zasmażana na "słodko - kwaśno" buraczki pieczone, (w ostatniej fazie pieczenia - już obrane i rozdrobnione - podlane czerwonym winem) pieczona cebula w białym winie (zapiekana z serem cheddar) chlebek czosnkowy zapiekany - zamiast ziemniaków smacznego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-6686517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 28.12.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 buraczki pieczone brzmią dobrze jako i pozostałe propozycje. Te staropolskie zrazy nie są zawijane. To wołowina duszona z grzybami i ... ziemniakami. Solone i pieprzone ino. Doprawione gęstą śmietaną Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-6686544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 28.12.2014 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 hmmm ... nie wiedziałem, że nad Bałtykiem to "zrazy staropolskie" ... choć robiłem z grzybami i marchewką (nie z ziemniakami) ... interesujące ... napewno kiedyś wypróbuję z pozdrówkami smacznymi pozostaję Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-6686601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 30.12.2014 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Staropolskie - bo przepis z książki "W staropolskiej kuchni i przy polskim stole" Czyli zrazy patriotyczne i szeroko-geograficzne, bo Polska od morza do morza być miała.. Ale dobre i polecam wypróbowanie. Ściskam Noworocznie i wszelkiej pomyślności w Nowym Roku życzę - zdrowia, pogody ducha i sukcesów kulinarnych Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-6689546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 31.12.2014 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Zochna, choć patriota ze mnie marny, obiecuję w przyszłym roku danie owe przygotować wg Twych wskazówek z pyrkami ps - dasz wiarę ? ... przeczytałem dziś cały "wewontek" (od pierwszego postu, strona po stronie) ... żałość mnie ogarnia, że zdechł był ... że o uczestnikach tu udzielających się ... gdzie poleźli ? no gdzie ? ... ehhhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86229-kulinaria/page/97/#findComment-6689596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.