Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KULINARIA


Recommended Posts

  • Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nadszedł był i już jest :)

 

... zgodnie z nową (zaledwie kilkuletnią) tradycją, w pierwszy dzień nowego roku, przygotowuję na obiad coś z lokalnych, świeżych produktów

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02365s.jpg

 

... w tym roku zawrzało :)

 

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02373s.jpg

 

krewetkowa tempura (chyba nawet DPS-ia by polubiła "robactwo morskie" w takiej postaci ;) )

 

smaczności w całym rozpoczynającym się roku życzę

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Odgrażasz się i obiecujesz od kilku lat, a nie przyjeżdżasz zrobić i udowodnić. :p

A kto wie, może bym i spróbowała wtedy... z grzeczności... :lol2:

 

A że lokalne, świeże - najlepiej na świecie to jest właśnie! :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
A to mój sposób na faszerowaną szynkę ;) [ATTACH=CONFIG]299360[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299361[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299362[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299363[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]299364[/ATTACH]

... faszerujesz szynkę parówką ? ... sam te parówki robiłeś ? :) ... nie szkoda Tobie dobrego mięsa ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość Janu***
... faszerujesz szynkę parówką ? ... sam te parówki robiłeś ? :) ... nie szkoda Tobie dobrego mięsa ?

 

No wiesz ;) żeby zrobić specjalnie do faszerowania parę parówek to mija się z celem. Wiemy co w takich paróweczkach jest ;( Ale wskazałeś mi coś... ze jak coś robić to najlepiej od podstaw i do końca ;) Ale nie zawsze się da. ;( Smakowało mi i nie tylko ;) więc nie jest tak żle ;).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No wiesz ;) żeby zrobić specjalnie do faszerowania parę parówek to mija się z celem. Wiemy co w takich paróweczkach jest ;( Ale wskazałeś mi coś... ze jak coś robić to najlepiej od podstaw i do końca ;) Ale nie zawsze się da. ;( Smakowało mi i nie tylko ;) więc nie jest tak żle ;).

 

Ja już jajka grillowałem i na dobre mi nie wyszło nie narażaj się Mistrzom bo przepadniesz z kretesem.Tu gotuje się zdrowo zgodnie ze sztuką kulinarną bez jakiś tam parówek w szynce:D.Pamiętaj o tym ale widać i to nie jest twą mocną stroną.

 

pozdrawiam NS:yes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość Janu***

Pamiętaj o tym ale widać i to nie jest twą mocną stroną. Posłuchaj mały szyderco... Post nie był do Ciebie jeśli już. Wszędzie tak jątrzysz i się żywisz?

 

Pokaż sam co umiesz a nie tylko pier...dzielisz . Nawet jak byś mleczną ugotował to bym przy klaskał. A jak coś wiesz na na temat sztuki gotowania to się wykaż bo po grillowanym jajku widzę ze masz tylko fantazję. ;)

 

Szkoda że nie ma przycisku ignoruj.

 

 

Pozdrawiam mniej serdecznie. ;(

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pamiętaj o tym ale widać i to nie jest twą mocną stroną. Posłuchaj mały szyderco... Post nie był do Ciebie jeśli już. Wszędzie tak jątrzysz i się żywisz?

 

Pokaż sam co umiesz a nie tylko pier...dzielisz . Nawet jak byś mleczną ugotował to bym przy klaskał. A jak coś wiesz na na temat sztuki gotowania to się wykaż bo po grillowanym jajku widzę ze masz tylko fantazję. ;)

 

 

 

Szkoda że nie ma przycisku ignoruj.

 

 

Pozdrawiam mniej serdecznie. ;(

 

Wiem co teraz czujesz.Ja już przez to przechodziłem.Gotowałem dla nich syf i nikt tego nie akceptował.Teraz już wiem dlaczego.:jawdrop:A do ignorowanych zawsze możesz mnie podać.Też tak robiłem by lepiej to zrozumieć.Zrozumiesz i ty.I na koniec odrobina kurtuazji.Wszystkich tu piszących bardzo przepraszam za ten wpis i jeśli Państwo sobie tego życzą jeśli nie zrobi tego mod posty usunę.Chciałem tylko koledze wytłumaczyć jak w to się gra.

 

Dla przekory pozdrowię Cie serdeczniej od Ciebie.;)

 

też Cię lubię.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

... no dobra ... ludzie na diecie :)

 

Rybka

... steak z tuńczyka

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02434s.jpg

... na ryżu (z dodatkiem: papryki, selera,cebuli i czosnku)

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02438s.jpg

... do zwilżenia

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02430s.jpg

 

 

Wieprzowinka:

... po degustacjach prywatnych, trafiło do restauracyjnego menu:

 

schab pieczony w piekarniku (lub w zamkniętym grillu), pokrajany w cienkie plastry ... cebula, czosnek, grzyby portobello (mogą być pieczarki), na ryżu z zielonym groszkiem

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02451s.jpg

... podlewany Sauvignon Blanc ... i takimż popijany

http://www.chefpaul.net/FB/DSC02426s.jpg

 

... smaczności życzę :)

 

ps - Ada, ... gotuj tutaj :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

... no dobra ... ludzie na diecie :)

 

Rybka

... steak z tuńczyka

 

... na ryżu (z dodatkiem: papryki, selera,cebuli i czosnku)

 

 

 

...:)

 

Oooo, to lubię. Nie w sensie, że na diecie, tylko, że smakowite zestawienie. No i te winaaa... :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

tuńczyk z piekarnika (na żeliwnej patelni grillowej)

... dobry również "na surowo" (z sokiem z cytryny, solą i pieprzem)

 

wina kalifornijskie coraz lepsze (moim zdaniem)

 

o ile mnie wiadomo House mieszka około 2 tys. kilometrów na północ odemnie ... może jednak kiedyś mnie odwiedzi (gotuje bardzo dobrze ale ostatnio coś znkinął był)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...