niktspecjalny 23.02.2015 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 tuńczyk z piekarnika (na żeliwnej patelni grillowej) ... dobry również "na surowo" (z sokiem z cytryny, solą i pieprzem) wina kalifornijskie coraz lepsze (moim zdaniem) o ile mnie wiadomo House mieszka około 2 tys. kilometrów na północ odemnie ... może jednak kiedyś mnie odwiedzi (gotuje bardzo dobrze ale ostatnio coś znkinął był) Dziękuję za odpowiedź, już teraz wiem wszystko.Pozdrawiam Cię Chef..Surowy tuńczyk ,filet,następnie gotowany ,potem zalany galaretą na tym wywarze zrobioną.Może Cię zdziwi ponieważ jadłem galantynę z tuńczyka, gotowanego w foli spożywczej.Bardzo mi smakowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 23.02.2015 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 ... no dobra ... ludzie na diecie Rybka ... steak z tuńczyka http://www.chefpaul.net/FB/DSC02434s.jpg ... na ryżu (z dodatkiem: papryki, selera,cebuli i czosnku) http://www.chefpaul.net/FB/DSC02438s.jpg ... do zwilżenia http://www.chefpaul.net/FB/DSC02430s.jpg Wieprzowinka: ... po degustacjach prywatnych, trafiło do restauracyjnego menu: schab pieczony w piekarniku (lub w zamkniętym grillu), pokrajany w cienkie plastry ... cebula, czosnek, grzyby portobello (mogą być pieczarki), na ryżu z zielonym groszkiem http://www.chefpaul.net/FB/DSC02451s.jpg ... podlewany Sauvignon Blanc ... i takimż popijany http://www.chefpaul.net/FB/DSC02426s.jpg ... smaczności życzę ps - Ada, ... gotuj tutaj Palce lizac! Chefie pięknie dziekuję za zaproszenie, oczywiście z takim mistrzem u boku to sama przyjemność. Wykorzystałam Twój przepis na pikantny dodatek do golonki. Z golonką autorstwa M. Kuronia było to mistrzostwo świata w cudownym smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 23.02.2015 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Ada, cała przyjemność po mojej stronie ... masz fajne kulinarne pomysły, dobrze gotujesz i elegancko podajesz do stołu ... bardzo lubię taką domową kuchnię ... zwykłą a jednak niezwykłą ps - czy ma ktoś kontakt do Housa ? (również bardzo dobry jest "w te klocki" i chętnie bym go zaprosił na wspólne gotowanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Ada, cała przyjemność po mojej stronie ... masz fajne kulinarne pomysły, dobrze gotujesz i elegancko podajesz do stołu ... bardzo lubię taką domową kuchnię ... zwykłą a jednak niezwykłą ps - czy ma ktoś kontakt do Housa ? (również bardzo dobry jest "w te klocki" i chętnie bym go zaprosił na wspólne gotowanie) Witaj Chef.Wydaje mi się ,że ty masz z nim najlepsze relacje.I zapewne niebawem się pojawi.Nie mogę znaleźć u ciebie na blogu jakiegoś przepisu na krewetki z grilla.Byłbym bardzo zobowiązany.Tylko tyle 1 link . pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.02.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 ... ostatnio "z grilla" robiłem krewetki na bloku solnym ... można znależć na moim profilu "FB" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2015 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Bardzo dziękuję, odnajdę.Zapytam i znikam.Krewetki już oczyszczone bez ich przewodów pokarmowych nabyłeś?Czy pieczołowicie jak widać na fotce sam przed pitraszeniem usunąłeś? pozdrawiam krewetkowo..Jeśli nie masz nic na przeciw wkleję fotkę do mojego topiku by go wzbogacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.02.2015 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Krewetki kupuję świeże z połowu nocnego ... są różnej wielkości więc je segreguję i oczyszczam (zależnie od wielkości są przygotowywane w ròżny sposób) ps - fotografie są ogólnie dostępne i można je wykorzystywać (z podaniem źródła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2015 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Krewetki kupuję świeże z połowu nocnego ... są różnej wielkości więc je segreguję i oczyszczam (zależnie od wielkości są przygotowywane w ròżny sposób) ps - fotografie są ogólnie dostępne i można je wykorzystywać (z podaniem źródła) No to dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.02.2015 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 ps - czy ma ktoś kontakt do Housa ? (również bardzo dobry jest "w te klocki" i chętnie bym go zaprosił na wspólne gotowanie) Możemy pogadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.02.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Możemy pogadać... to dawaj na mój e-mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 25.02.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Done! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 25.02.2015 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Done! podziękował ... obaczym co z tego wyniknie ... bo ... Smakosze Kochani tu nie konkursy kulinarne (kto, kogo na widelec nadzieje, czy chochlą zdzieli) ... piszcie co gotujecie, jak gotujecie ... dla Wszystkich z korzyścia będą zawsze nowe pomysły i kulinarne inspiracje pozdrawiam niezmiernie smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 26.02.2015 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 ... ps - czy ma ktoś kontakt do Housa ? (również bardzo dobry jest "w te klocki" i chętnie bym go zaprosił na wspólne gotowanie) Kontaktu nie mam, ale fajnie, że podjąłeś próbę. Też lubiłam zaglądać housowi do garów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 26.02.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 uKontaktu nie mam, ale fajnie, że podjąłeś próbę. Też lubiłam zaglądać housowi do garów ... jak wyżej House jest mistrzem w domowym kucharzeniu (moim zdaniem) i wielu mogło by się sporo nauczyć Czekam więc cierpliwie na odpowiedź Redakcji "w sprawie" ps - Podobny (choć nie taki sam) styl zauważyć można u Ady ... łączenie składników, smaków i sposób podawania jest bardzo wysoko ponad przeciętną w kuchni domowej ... polecam Jej smakowite posty ... a Zochna to już chyba na diecie lubo na wakacjach ... klasyka i poprawność w "sztuce" aż biła z Jej wypowiedzi ... i jeszcze wielu innych ... u których obecnie "kuchnie i grille wystygły zupełnie" ... i zbierzcie się wreszcie ... do garów ... jeść człek musi, inaczej się udusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 26.02.2015 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Dziękuje ponownie za wyróżnienie. Barszcz czerwony. http://s10.postimg.org/7n3qp9rmx/barszcz1.jpghttp://s24.postimg.org/lnl2e1sdh/barszcz.jpg Dodatkiem były "bliny" z krewetkami, wodorostami i sosem jogurtowo-koperkowym. http://s11.postimg.org/g7axhyjg3/barszcz3.jpg http://s9.postimg.org/77p5bto1b/barszcz2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 26.02.2015 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Krewetki kupuję świeże z połowu nocnego ... Toś szczęściarz. Ja mam tylko około 3 tygodnie tak świeże (wakacje), a że w mrożonkach nie gustuję (nawet od Abramczyka, bo strasznie się zbadziewił) to ........ szkoda gadać. Tak więc nie dobijaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 26.02.2015 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 (edytowane) Toś szczęściarz. Ja mam tylko około 3 tygodnie tak świeże (wakacje), a że w mrożonkach nie gustuję (nawet od Abramczyka, bo strasznie się zbadziewił) to ........ szkoda gadać. Tak więc nie dobijaj. Polecam hurtownie ul. Marywilska 26(w-wa), mają świetne 16/20 w skorupie. Są nacięte, wię nie ma problemu z obieraniem. Najlepiej zadzwonić i się upewnić czy mają na stanie. ps Mała ciekawostka. Kiedyś sprzedawali wolowine wagyu, lecz od pewnego czasu nie mają jej w ofercie. Edytowane 26 Lutego 2015 przez ada_marcin (w-wa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 26.02.2015 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Z przyjemnością się czyta i .... ogląda. Naprawdę zachęcacie do własnych prób kulinarnych. Pełna kultura wypowiedzi, gotowania i jedzenia. I o to chodzi i tak trzymajcie.Macie nowego fana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 26.02.2015 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Obieracie krewetki Ja jak tylko mam okazję "pitraszę" je w całości (no może staram się usunąć kiszkę stolcową). Smak przedni i dodatkowa zabawa z jedzeniem. Ale ja jakiś taki dziwny jestem:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ada_marcin 26.02.2015 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Zależy do jakiej potrawy. Jak paella, co całe w skarupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.