Axl 03.09.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Pytanie jak w tytule.Jak obłożyć takie schody płytkami klinkierowymi żeby było dobrze, ładnie i nie kosmicznie drogo? [/img]http://dobredomy.pl/images/003_02_w_b.jpg[/img] Glazurnik, który właśnie skończył mi robić łazienki i kuchnię zapowiedział że się nie podejmie tego zadania.Powiedział żartobliwie, że nie zazdrości temu, kto będzie to robił, ale zazdrości kasy jaką za to weźmie... hm... Może ktoś przechodził już podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 04.09.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Zdjęcie dla mnie jest niewidoczne, nie wiem jak inni użytkownicy?Pewnie trzeba każdą płytkę ciąć w romb zostawiając tylko przód nie ruszony, ale nie widzę fotki więc nie będę wymyślał.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 04.09.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 pomagam ze zdjęciem http://dobredomy.pl/images/003_02_w_b.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigsister 04.09.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Wydaje mi się, że promień tych schodów nie jest aż taki duży, żeby trzeba było ciąć cegły, jeśli postawi się cegłę na sztorc wozówką do góry - wtedy wystarczą cieńsze spoiny wewnątrz i grubsze na zewnątrz. ( Takie rozwiązanie jest na pierwszej stronie folderu z klinkierem Röbena ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 05.09.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Tu nie chodzi o cegły a o płytki klinkierowe. Gdyby promień był duży to byłoby bardzo fajnie, to przy małym promieniu powstajš utrudnienia. Jeli rzeczywicie to takie schody jak na zdjęciu, to obawiam się, że konieczne będzie obustronne cinanie brzegów płytek od wewnętrznej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 05.09.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 No to trochę kasy poleci - szczególnie, jeśli będą bardzo twarde albo kruche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts