mihow 03.09.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Cześć!Mam takie pytanie - muszę zamontować baterię ścienną do prysznica. Nie zamierzam montować panela prysznicowego - wolę baterię jednouchwytową i zwykły wąż ze słuchawką... Jak powinienem się do tego zabrać. Czy kupująć dowolną baterię ścienną rozstaw gwintów będzie zawsze taki sam? W ścianie mam na razie wkręcone zatyczki monterskie, po wykręceniu których w ich miejsce chcę zamontować baterię ścienną. Jakie elementy, rurki itd będą mi potrzebne? Złączki itd. Czy rozstaw będzie pasował do baterii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 03.09.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Rozstaw jest w każdej taki sam, aby dokonać małego przesunięcia/wypoziomowania stosuje się mimośrody - zapytaj czy są w opakowaniu. Potrzebujesz jeszcze pakuł lub teflonu aby uszczelnić połączenie mimośrodów z instalacją w ścianie. Połączenie na styku mimośrodów i króćców baterii usczelniasz przy pomocy twardych uszczelek z fibry (powinny być z baterią). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 03.09.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 tylko kolega zapomnial dodac co teflonu jak go sie zaklada bo nie jest to obojetne odrazu powiem a raczej sie przyznam ze hydraulik zemnie zaden no ale ja mam taka szkole ze rurke lub to co mam owinac biore w lewa reke i zaciskajac kciuk na przedmiocie wyznacza mi jak powinien byc zalozoby teflon przyznam ze sie sprawdza a reszta to tak jak plamiak napisal jak ci hydraulik robil przylacze to mozesz byc spokojny zrobil standart powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 03.09.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Zarówno teflon jak i pakuły nawija się zgodnie z kierunkiem gwintu. Jeśli jest go za mało woda wycieka, jesli za dużo jest wypychany na zewnątrz połączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mihow 03.09.2007 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Co do teflonu - na razie zamontowałem sam wiele zaworków uszczelniając teflonem i na razie nic nie cieknie Tutaj myślę, że też mi się jakoś uda. Ale baterii ściennej jeszcze nie miałem okazji montować stąd moje pytanie Tylko jakoś nie do końca rozumiem zasady ustawiania odpowiedniego rozstawu krzywek, tak aby bateria była idealnie w poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 03.09.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 no a widziales kiedys krzywke to jesli nie to ci opisze wyglada jak dwie rorki polaczone w jedno tylko nie do konca bo miedzy nimi jest roznica poziomu czyli jedna jest nizej niz droga i wlasnie tym ustalasz polozenie bateri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolys 18.09.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Witam. Lepiej jest używać pakuł i specjalnej pasty bo jeśli chodzi o teflon to jak się skręci to nie można już cofać, bo się rozszczelni, a pakuły są niewrażliwe na takie zabiegi więc przy regulacji krzywkami lepsze są pakuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts