sailor_ro 03.09.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Witam Dzisiaj byłem na budowie u moich murarzy i widziałem jak mieli zaszalowany strop, deski, pod nimi belki (12x12) w odstepach co 70 cm a pod nimi stempelki.Na moje lekko zdziwione spojrzenie ze po co te belki "bo ja widziałem ..."powiedzieli mi ze tak zaszalowany strop to nie ma prawa sie ugiac.W sumie chyba racja.Wiec pomyslalem w ten deseń,czy jesli zamowilbym belki drewniane 8x18x7m,to mogliby je wykorzystac do podparcia stropu,a pozniej jako krokwie??tylko nie wiem(dlatego Was pytam)czy to dobre rozwiazanie?pozdrawiammichal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujek dobra rada 03.09.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 jeżeli rozpiętość stropu to min długość połaci z okapem, to czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 03.09.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Ja krokwie wykorzystałem do ryglowania terivy. Specjalnie drzewo przyjechało przed stropem aby można je było tak wykorzystać. Oszczędności może niewielka bo kilkaset PLN ale zawsze coś a krokwiom to nie zaszkodziło. Tylko u mnie było w czym wybierać bo dach kopertowy i krokwie o różnych wymiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 03.09.2007 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 no wiec krokwie potrzebuje 6.05,a do stropu potrzeba mi odcinki okolo 6.5 metra.wiec zamawiam dluzsze,a potem docinam.czyli mozna,dzieki za podpowiedźpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.09.2007 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts