Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zmiana pracy, pilne!

michall.m

Recommended Posts

ja będąc na twoim miejscu wzięłabym pracę lepiej płatną, a po jakimś czasie - np. 2 lata (do tego czasu może zniknie debet z konta, a i może przestaniesz być jedynym żywicielem rodziny) - szukać pracy satysfakcjonującej i mając kolejne doświadczenia - tym razem może nie tak nisko płatnej. Nie wiem czy się jasno wyraziłam :-).

(...)Proszę powiedzcie, co byście zrobili na moim miejscu, proszę o zarówno obiektywne jak i zupełnie subiektywne opinie (wyciągnę sobie średnią :wink: )

Ja na Twoim miejscu wyszedłbym bogato za mąż ;)

A w tym celu lepsza jest chyba 1 opcja bo zapewnia wyjazdy zagraniczne. ;-);-);-)

Poważnie, mając te dane które podajesz, wybrałbym opcję 2. Zresztą prawdę mówiąc - tak kiedyś wybrałem. Czasami tego żałuję - a czasami nie. Wrócić już od dawna nie mogę - ale z drugiej strony na razie jakąś forsę zarabiam.

Ma też rację zielona (jak zwykle zresztą ;-) ) zwracając uwagę na ludzi z którymi będziesz pracować. To naprawdę jest ważne (też mówię z własnego doświadczenia). Jeśli atmosfera w pracy do bani - to jednak pal sześć te 2 razy większe zarobki - lepiej wybrać to z lepszą atmosferą i poszukać takiej co by dawała oprócz atmosfery jeszcze większą forsę.

melduję wykonanie zadania :wink:

decyzja podjęta, jutro załatwiam formalności, jak dobrze pójdzie to pokończę do końca września swoje zawodowe sprawy i od 1.10. zaczynam, raz kozie śmierć :D

P.S. I wynegocjowałam jeszcze ciut więcej niż na początku mi zaproponowali (to ciut to 50% :o :D )

Pozdrawiam i jeszcze raz wszystkim dziękuję za rady :)

a.

Witaj

Powiem tak:

Wiesz czemu mam wiele zawodów ?

Wiele razy życie postawiło mnie we właśnie takiej jak Twoja sytuacji.

Ale...

KILKA razy powiedziałem - NIE!!! PASS!

Pewnie miałbym ich jeszcze kilka więcej.

BARDZO ważne jest, czy DA SIĘ w tych warunkach i z takimi ludźmi pracować.

Jak się da - to brać większą kasę ( i przy okazji się rozwijać zdobywając nowe, niekoniecznie ulubione umiejętności).

To nie samolot! Zawsze da się wyskoczyć! (to na wypadek, gdybyś się walnęła w ocenie sytuacji).

A co byś nie zrobiła - to JEST SŁUSZNE!

Słuszne, bo to zrobiłaś!

Uszy do góry!

Pozdrawiam Adam M.