waldibmw 04.09.2007 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Drodzy Forumowicze! Mam dworek ok 300m2 ,stan dobry jak na jego wiek 1875r ! Do remontu praktycznie wszystko:dach tynki instalacje okna drzwi izolacje wylewki ,centralne kanaliza itd. Jak uwazacie ile to kasy pochlonie ,zeby mozna bylo zamieszkac Acha ! mam zamiar wrocic do orginalu..Pozdrawiam wszystkich walczacych ze starymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 04.09.2007 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 jeżeli chcesz wrócić do oryginału to od 300 tys w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrw 04.09.2007 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Za mało danych (np w jakim standardzie chciałbyś to wykończyć)lepiej spotkaj sę z jakąś firmę (a najlepiej kilkoma) wykańczającą i poproś o wstępną wycenęPozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 04.09.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Drodzy Forumowicze! Mam dworek ok 300m2 ,stan dobry jak na jego wiek 1875r ! Do remontu praktycznie wszystko:dach tynki instalacje okna drzwi izolacje wylewki ,centralne kanaliza itd. Jak uwazacie ile to kasy pochlonie ,zeby mozna bylo zamieszkac Acha ! mam zamiar wrocic do orginalu..Pozdrawiam wszystkich walczacych ze starymi... Nie wiem czy remont takiego dworku to nie musi być przeprowadzany pod nadzorem Konserwatora zabytków? Jeśli tak to koszty mogą być nawet milionowe -aby przywrócić "świetność skarbu narodowego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 04.09.2007 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Drodzy Forumowicze! Mam dworek ok 300m2 ,stan dobry jak na jego wiek 1875r ! Do remontu praktycznie wszystko:dach tynki instalacje okna drzwi izolacje wylewki ,centralne kanaliza itd. Jak uwazacie ile to kasy pochlonie ,zeby mozna bylo zamieszkac Acha ! mam zamiar wrocic do orginalu..Pozdrawiam wszystkich walczacych ze starymi... Nie wiem czy remont takiego dworku to nie musi być przeprowadzany pod nadzorem Konserwatora zabytków? Jeśli tak to koszty mogą być nawet milionowe -aby przywrócić "świetność skarbu narodowego" Naszczescie niepodlega i moge robic cochce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.09.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 WitajGórnej granicy kosztów NIE MA!Dolna granica zależy od stawianych założeń.Ale...Będziesz musiał mądrze wprowadzić tam wiele modyfikacji. Dawniej budowano nieco inaczej niż dziś. Jeżeli "to" ma działać poprawnie, to będziesz MUSIAŁ się dopasować w wielu punktach do zamysłu projektanta tego dworku.Internetu z pewnością nie przewidywał, tak jak TVsat.Zacząłbym od obiegu wody (wilgoci), ciepła, wentylacji...Wystrój i kolorystyka - to potem. "spotkaj się z jakąś firmę (a najlepiej kilkoma) wykańczającą "Ja bym się bał. Wykończą Cię!Sam chyba powinieneś koordynować prace i je planować (nie projektować, jak nie wiesz jak). Nie ma dziś już ekip, które robią takie rzeczy, no, chyba, że konserwatorzy skansenów - ale to bardzo droga usługa może być...Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 04.09.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 mam zamiar wrocic do orginalu..Pozdrawiam wszystkich walczacych ze starymi... wg mnie 400 do 900 tys.W zależności czy będzie to faktycznie oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts