postgres 04.09.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Czy malował ktoś z Was dachówkę cementową ??? Jeżeli tak to jaką farbą i jak to wglądało - jakiś specjalny natrysk etc. Napiszcie jak najwięcej bo nigdzie nie mogę znaleźć ani firm robiących coś takiego ani informacji o dobrych farbach i samym procesie malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapusta 04.09.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 szkoda zachodu i pieniedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 04.09.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 No przeciez ona jest ładna taka jaka jest, po co malować ? Nie słyszałam żeby ktos malował.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi.k70 04.09.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 po co malować , :nowa ma około 30lat gwarancji-chyba że masz starą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 04.09.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Ja wiem, że można malować minią. Moja ciocia malowała, ale tylko pojedyńcze rządki dachówek na murkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 04.09.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 W euronicie swego czasu była dostępna ichnia farba do dachówki. Nawet przedstawiciel obiecał dać litra do dachówek tylko zapomniałem przypilnować. Muszę się upomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.09.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Można malować dobrą farbą do betonu. Polifarb Łódź produkuje takie farby. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotru7 05.09.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Ja malowałem u rodziców. Po prostu kupili u producenta dachówkę niepomalowaną w niższej cenie, kupiliśmy farbę do dachówek betonowych, pędzel i jazda Farba konsystencją jest faktycznie zbliżono do mini Dachówka leży na dach już kilka lat i farbie nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 05.09.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Po prostu kupili u producenta dachówkę niepomalowaną w niższej cenie, kupiliśmy farbę do dachówek betonowych, pędzel i jazda Żeby wyszło taniej czy żeby pomalować na jakiś niestandardowy kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrys 05.09.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 LAKMA i CAPAROL posiadają w swojej specjalne farby do malowani adachówki cementowej. WIm bo malowałem dachówka wygląda jak nowa w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.09.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Może tu coś doczytasz? http://www.gaz-bud.pl/farby-i-impregnaty-silikonowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
postgres 07.09.2007 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 LAKMA i CAPAROL posiadają w swojej specjalne farby do malowani adachówki cementowej. WIm bo malowałem dachówka wygląda jak nowa w 100% Metrys a w jaki sposób dokonałeś ten renowacji: pędzel, a może jakiś natrysk ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski1 07.09.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Euronit nadal sprzedaje farbę do swoich dachówek,czasami można malowac.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woj I 09.09.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Ja malowałem farbą IBF-ową, ale nie całe dachówki, tylko miejsca ich przycięcia w koszach. Wydajność takich farb nie jest duża. Na 2 kosze, do pomalowania kilkudziesięciu krawędzi dachówek, poszło mi 0,5 litra farby. W moim przekonaniu producenci oferują takie farby przde wszystkim w takim celu. Malowanie całego dachu pędzlem (ja taką technologi nakładania stosowałem) - to mii się "średnio widzi" - mój dach ma 296 m2. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
metrys 10.09.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Farbę można nakładać pędzlem lub wałkiem. Ja malowałem pędzlem, takim malym ławkowcem, wygląśda jak z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesny_83 28.06.2013 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Dachówki można malować, przecież fabrycznie też one są malowane.Niestety większość producentów oszczędza na malowaniu i stosuje bardzo cienkie i niskiej jakości powłoki czego efektem jest szybki zarastanie glonami.Po pewnym czasie powłoka znika i pojawia się goły beton co mało estetycznie wygląda. Zajmuję się profesjonalnie renowacją dachówek i śmiało mogę polecić tak odnawiany dach.Malowanie wystarcza spokojnie na 10 lat a jak się nie dopuszcza do rozwoju glonów to i dłużej.Do malowania najlepiej stosować dyspersyjne farby to betonu, ale żeby uzyskać odpowiednią grubość powłoki należy się liczyć z wydajnością farby na poziomie 2 m2/litr farbywięcej można zobaczyć na [moderowano link do działalności]pozdawiam Edytowane 9 Lipca 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzechu75 08.07.2015 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Ja malowałem farbami BekerFarb. Mają bardzo szeroki asortyment farb, gruntów i impregnatów. Na dachówkę z betonu z pewnością znajdziesz odpowiedni produkt. Plus jest taki, że farby są bardziej ekologiczne. Nie są na bazie agresywnej chemii jak u większości producentów i kiedy malujesz nie wdychasz tego całego świństwa które z nich odparowuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eryk16 10.07.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 No widzę, że już dach pomalowany Grzechu75. Skąd wiesz, że nie wdychasz ,,świństwa,,Ktoś Ci powiedział? Może sprzedawca? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts