Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE-Z8 Z ANTRESOLĄ -W SZKIELECIE

nusia.a

Recommended Posts

Witaj Nelli!

Dzięki za miłe słowa! Za pół roku sama będziesz się cieszyć swoim domkiem. :D Życzymy Wam powodzenia! Najgorzej to chyba wyjść z ziemi.Potem znikasz na godzinę z budowy,wracasz a tu przybyło Ci domu... :D Rewelacja!

Okna mamy z Oknoplastu Kraków w kolorze orzech.Są PCV ale kto nie przyjdzie to myśli,że są drewniane!

Blachy mamy z naszej lokalnej firmy.Chyba Stal-Pol czy odwrotnie.Niestety koloru nie umiem Ci podać.Ale jak będziesz wybierać blachę to nie ma aż tak wielkiego wyboru więc na pewno na niego wpadniesz.Jakiś ciemny brąz. To samo jeśli chodzi o podbitkę.Parapety jak jeździłam zamawiać, to nawet próbnika nie oglądałam.Powiedziałam,że chcę ciemny brąz i kobitka wiedziała o co mi chodzi.Podobno często wybierany kolor.

Nasze drzwi są drewniane.Robione przez fabrykę,która stawiała dom.Zaniosłam im tylko fotkę jakie chcę i wyczarowali je dla mnie. Mi też się podobają :wink:

A w sypialni kinkiety nazywają się Padwa i też zachorowałam jak je zobaczyłam na Allegro.Musiałam je mieć, choć w moim odczuciu do tanich nie należały...

Ale efekt na suficie wieczorem jest niesamowity! Warto było!

Co do tapety- to z jakiegoś niemieckiego katalogu w sklepie.Myślę,że wszędzie ją mają.

Przed Tobą strasznie dużo wyborów.W pewnych momentach głowa mi pękała. Nawet myślałam o jakimś dekoratorze wnętrz, ale potem stwierdziłam,że w końcu to mój dom i ja mam się w nim dobrze czuć.Co zrobię będzie cząstką mnie i mojego charakteru.A w nosie mam! Co będzie!

No i pocieszyłaś mnie,że chyba aż takiego obciachu nie tworzę.Jeszcze raz dzięki!

Pozdrawiamy serdecznie!

P.S. Stwórz komentarze do swojego dziennika.Będzie gdzie napisać do Ciebie. :wink: :D

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nusia dzięki, dzięki, dzięki !!!!!!!!!!!!!

To mnie pocieszyłaś bo ja też mam zamówiony kolor okien w orzechu obustronnie :)

Najpierw chciałam od środka białe i inna opcja nie wchodziła w grę :o :D

No ale potem tak jakoś... i jeszcze pod wpływem wnętrz jednego bardzo pięknego domku, tj. UWAGA - TWOJEGO !!!!! :D zmieniłam na brąz! Domek Twój podglądałam już od dawna. Kilka miesięcy temu miałam założony dziennik budowy i komentarze do niego, ale po "cięzkich przejściach" na etapie fundamentów - zrezygnowałam z mówienia o tym na forum :cry: :oops:

W końcu, po ochłonieciu wróciłam :) , ale tym razem postanowiłam założyć tylko galerię, już nie opisuję szczegółów choć skręca mnie czasami :o :D

Dziennik prowadzę sobie w domu, a na forum właśnie galerię i tam możesz spokojnie pisać. Jeden wpis już mam :o :D

Pozdrawiam Cię serdecznie !!!

Te światełka to 2BM seria SILVER.Oczywiście ze skarbnicy Allegro.Mamy jeszcze do zamontowania w salonie wiszącą lampę z tej serii i kinkiety.

Co do dziennika... Jeśli czytałaś nasz, to pewnie też widziałaś momenty naszego zwątpienia... Nie było lekko.Też miałam odpuścić.W pewnym momencie chcieliśmy zakopać to co było i sprzedać w cholerę działkę.

Dziś przychodzą inne problemy... Dobieraliśmy kredyt i okazuje się,że to dalej mało... :cry: :cry: Jak się nie obrócisz... dupa zawsze z tyłu!

Koszty robocizny zabijają!To drugie tyle co materiał!Czasem lepiej...

I dlaczego oszczędzanie zaczyna się w miejscu gdzie będzie widać tzn.na wykończeniówce?!

Prawdą jest,że efekt cieszy oko.I mam nadzieję,że złe rzeczy szybko się zapomina i uda nam się to szybko.

Trzymamy za Was kciuki!Pozdrawiamy serdecznie!!! :wink:

• 3 weeks później...
Ale u Was już fajnie – kiedy się przeprowadzacie? Domek śliczny, wszystko bardzo ładnie do siebie pasuje pod względem kolorystycznym :D . My jesteśmy na etapie zamawiania wiązarów dachowych i oczywiście mam zapytanie do doświadczonych Inwestorów. Bardzo proszę o zmierzenie na budowie odległości (dokładnie mówiąc wysokości) pomiędzy górną krawędzią okna a podbitką. Chce wydłużyć okapy ale nie chciałabym przedobrzyć (żeby zbytnio nie zacienić okien) , a u Was to wszystko pięknie wygląda. Z góry dziękuję Aśka

Ale u Was już fajnie – kiedy się przeprowadzacie? Domek śliczny, wszystko bardzo ładnie do siebie pasuje pod względem kolorystycznym :D . My jesteśmy na etapie zamawiania wiązarów dachowych i oczywiście mam zapytanie do doświadczonych Inwestorów. Bardzo proszę o zmierzenie na budowie odległości (dokładnie mówiąc wysokości) pomiędzy górną krawędzią okna a podbitką. Chce wydłużyć okapy ale nie chciałabym przedobrzyć (żeby zbytnio nie zacienić okien) , a u Was to wszystko pięknie wygląda. Z góry dziękuję Aśka

Oto pomiar: od okna do krawędzi dachu 55cm... Widzę,że masz wszystko przemyślane... Nawet do głowy by mi nie przyszło sprawdzać takie rzeczy! Może to dlatego,że problemy same się znajdowały i to nie w małych ilościach... :wink: A samo całkiem dobrze wyszło! :wink:

Przeprowadzka po niedzieli.Niestety montaż kuchni nam się przesunął...no i hydraulik musi się pojawić... :evil: Dzięki za miłe słowa!Pozdrawiamy! I życzymy samych tylko takich problemów! :wink:

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Dopiero teraz zobaczyłam, że odpowiedziałaś. Nie przyszło mi powiadomienie :evil: . Wiązary już zamówione, montaż 15.09 – zobaczymy czy będą terminowi. Coś zaniedbujecie Swój dziennik – wiem, wiem z jakiego powodu – rozkoszujecie się sielskim życiem :D.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...

O !!! domek Z8, fajnie pobudowaliście, czytam i widze że składnie Wam poszło :D

Super parapeciki, baaardzo ładny pokoik córki.

My tez mamy Z8 , mieszkamy od roku. Ogladając zdjęcia to tak jak bym przewijał film z naszej budowy. Nasze okno tarasowe też jest ciutek niżej. Do dzis nie wiem dlaczego... :) Te kwadratowe swiatełka na podbitce musze sobie tez załozyć...Fajne...

pozdrawiam.

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
Witaj Nusiu :). Pooglądałam Wasz dziennik i bardzo bardzo podoba mi się Wasz domek. My jesteśmy na etapie wybierania projektu, szukamy już od roku, bo do budowy pewnie jeszcze z rok, więc mamy dużo czasu. Przyznam, że bardzo poważnie myśleliśmy o Z8 i kto wie...? Mam natomiast jedno pytanie, wielkiej dla mnie wagi. Nusiu, czy jesteś w stanie określić koszty stanu, jaki macie na dzień dzisiejszy? Tak ogólnie, ze wszystkim. Słowem - ile już wydaliście na budowę? Czy rzeczywiście jest to dom stosunkowo tani? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :D .