Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problem - okolica oka u psa

mbz

Recommended Posts

Qrcze, nie wiedzialam, jak to ujac w tytule, wiec gwoli wyjasnienia.

Od kilku miesiecy mam psa :) sam nas znalazl, przyblakal sie i siedzial niebozatko pod nasza brama, az nam serca skruszaly :D

Jest to bardzo fajny kundelek, wesoly i oddany. Teraz jednak bardzo sie niepokoje, bo zaczelo mu sie cos dziac wokol lewego oka, wyglada to tak, jakby mial obwodke wokol oka bez siersci, jakby ta czesc skory wylysiala - co to moze byc???

to może być cokolwiek.... jakiś pasożyt, jakaś choroba skóry..... idź z nim do weta....im wczesniej tym miej wydasz na leki :wink:

a kundelka i dobrego serca gratuluję :D .... ja tez mam schroniskowego szczekacza.... jest dla nas kochanym przyjacielem :D

pozdrawiam, smoczyca

Dzis maz byl u weta - niestety na razie bez psa, bo mamy problem, zeby go zapakowac do samochodu ( nie zeby byl duzy pies, ale strasznie sie boi, poniewaz to znajda, podejrzewamy, ze musial go ktos z samochodu wyrzucic :evil: ). Lekarka dala jakies krople, masc na oko itp., zobaczymy, mam nadzieje, ze zadziala :-?

• 1 month później...

To temat sprzed ponad miesiąca - czy coś wiadomo w sprawie tego łysienia?

Bo ja też obawiałabym się nużycy- dlatego, mimo podawnych leków, warto psiakowi dodatkowo kupić obrożę przeciwpasożytniczą PREVENTIC (to jedyna na rynku obroża, która chroni nie tylko od pcheł i kleszczy, ale także zwalcza nużeńca - pasożyta skórnego, aktywnego u zabiedzonych psów). Obrożę trzeba założyć nie za ciasno, ale blisko skóry, żeby miała szansę dobrze zadziałać.

• 2 weeks później...
Niesety zminy grzybiczne leczy się dość długo....smarowidła + leki wewnetrzne....ale cierpliwości......będzie dobrze :lol: :lol:

to prawda -

moj pies tez ma problem z okolicami oczu ale to raczej wynika z chorob oczu. Osobom z okolic Wawy polecam gabinet okulistyczny Jacka Garncarza dla zwierzat oczywiscie :) Mimo, ze pies ma stwierdzona nieuleczalna chorobe oczu nie poglebia sie ona (a pies mogl stracic wzrok)

• 3 months później...
Niesety zminy grzybiczne leczy się dość długo....smarowidła + leki wewnetrzne....ale cierpliwości......będzie dobrze :lol: :lol:

Kochani, tak mi smutno :( mojego kochanego przyblede, ktorego po wielu miesiacach udalo sie w koncu wyleczyc z tej grzybicy, we wtorek po poludniu przejechal samochod :cry: :cry: :cry: Nawet nie przypuszczalam, ze w tak krotkim czasie mozna sie tak bardzo przywiazac...

Na zapelnienie pustki juz wczoraj wzielismy szczeniaczka, tez kundelka, ma 2 miesiace, mam nadzieje, ze sie u nas zaaklimatyzuje i bedzie mu dobrze.