Sylwia Jeż 04.09.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 czy ktoś ma u siebie stelaż podtynkowy inny (=tańszy) niż Geberit? Ktoś coś wie o tych licznych konkurentach? Czym się kierować przy wyborze?Będę wdzięczna za refleksje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 05.09.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Obawiam się, że Geberit jest niemal monopolistą. Jakość na szczęście bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 05.09.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Obawiam się, że Geberit jest niemal monopolistą. Jakość na szczęście bardzo dobra. sa tansze, nawet grohe czasem mozna kupic taniej, niewiele ale taniej .... pytanie: czy warto szukac jeszcze tanszych .... bo lepsze to one nie beda .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 06.09.2007 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Też się zastanawiam nad tańszym. W końcu to żadna skomplikowana technologia. Na allegro można kupić stelaż już za 300zł (Delfin), ale ja myślę o Koło Panda-ok 450zł (z miską). Ładnie wygląda też Cersanit z miską Delfi i przyciskiem chrom -za 600zł. Może ktoś użytkuje któryś z nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stiff 06.09.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ja mam z firmy Sanit Eisenberg - mój instalator powiedział że tylko to albo Gebeti.pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Jeż 06.09.2007 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Dzięki za odpowiedzi! Jeszcze się chwile pozastanawiam. Jeśli zaryzykuję cos tańszego, przedstawię zapiski z codziennych obserwacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lolek70 14.09.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 ja mam od ponad 5 lat stelaż Marley'a zakupiony w promocji w Praktikerze działa bez zarzutu, a był o 50% tańszy niż Geberit... i chyba o to chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 12.12.2007 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Geberit najmniej awaryjny. To opinia fachowca montującego stelaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 14.12.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Do wc mamy Geberity, do bidetów jakieś tańsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 15.12.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 My kupiliśmy 2szt Grohe -promocja -530zł/szt za stelaż z podkładką wygłuszającą i przyciskiem chrom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YAR0 06.01.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Ja byłem zdecydowany na Geberit'a dopóki się nie dowiedziałem, że Grohe ma jednocześnie 2 funkcje spłukiwania: 6/9l. i Stop. A w Gebericie trzeba wybrać jedną z tych dwóch opcji (i odpowiedni przycisk do niej). Czy ktoś może napisać jakie ma doświadczenia z użytkowania stelaża Grohe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruskowa 09.06.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Własnie jestem na etapie wyboru stelaża i mam do wyboru- Geberit- Grohe- SanitKtóry z nich będzie najmniej awaryjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bozka2008 29.10.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Z tego co wiem, to najmniej awaryjne są Geberity. Na dodatek mają aż 10 letnią gwarancję na wszystkie elementy, a nie tylko np. na zbiornik, z którym i tak się nic nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 19.05.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Odkupuję Macie może jakieś nowe doświadczenia ze stelażami Sanit? Dość dużo ich ostatnio w ofercie a cena atrakcyjna w porównaniu do Geberita czy Grohe, tylko się zastanawiam czy warto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 21.06.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Stelaż podtynkowy obecnie staje się standardem.Tańsze stelaże np.Link Cersanitu nie oznaczają gorszej jakości .Są poprostu produkowane u nas i nie trzeba się martwić o dostępność części w razie awarii.Monopol Geberita już się skończył.Teraz można wybrać stelaż z miską za rozsądną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 21.06.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Niestety jakościowo Geberitowi mało który stelaż dorównuje jakością. Nawet Grohe, który do niedawna uważałem za dobry stelaż - zszedł troszkę na psy z jakością. Ponadto wybór klawiszy w Gebericie jest bardzo duży. Grohe rozwiązało spłukiwania na zasadzie pompki powietrznej - niestety element lubi się przecierać. Jeśli ktoś chciałby kupić grohe - to niech dorzuci te 100zł i kupi Geberita. Jeśli coś taniego byśmy szukali to np. Alca Plast ma dobrze wykonane i tanie w miarę stelaże. Niestety wybór przycisków nie jest powalający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.06.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 nim zdecydujesz się na stelaż sprawdź, które przyciski pasują do danego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 22.06.2011 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 I który model pasuje Tobie:).Stelarze różnią się również szerokością i głębokością oraz ilością wody przeznaczonej do spłukiwania miski.Warto o tym pamiętać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler 01.07.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Ma ktoś może jakieś doświadczenie z używaniem spłuczek podtynkowych foka lub orka? Jest teraz dobra cena w LM na fokę i zastanawiam się bo patrząc na wykonanie to jest moim zdaniem solidniejsze niż Koła i Cersanitu. Producentem jest polska firma i na stronie piszą że wszystkie części są robione w Polsce (duży +) Stelaże lepiej podocinane, pospawane, malowanie proszkowe o wiele ładniejsze. Powiedziałbym nawet że ta strona konstrukcyjna w niczym nie ustępuje najwyższej półce. Zastanawia mnie jedynie brak opinii na forach a z drugiej strony może to i dobrze bo jakby było coś z nimi nie tak, to zaraz pełno byłoby narzekań, więc może warto? Najważniejsze żeby mechanizm był niezawodny czyli trzymał wodę, nie zawieszał się itp. jak ktoś coś może napisać to bardzo proszę. Ja ze swojej strony mogę się podzielić uwagami z użytkowania stelaży Friatec i Grohe Ten pierwszy użytkowany jest od 11 lat, w międzyczasie był już remont i mogłem go zobaczyć po rozebraniu ścianki GK. Wszystko OK, zero rdzy, mechanicznie też wszystko OK ale one już chyba nie są sprzedawane, wydaje mi się że firmę tę przejął Marley (ten od rynien) i na stronie już nie ma stelaży, choć części zamienne są dostępne. Natomiast Grohe mam trzy sztuki i nie jestem zadowolony. Pracują od 3 lat i jest coraz gorzej ze spłukiwaniem tzn. nie za każdym razem pierwsze naciśnięcie przycisku uruchomi mechanizm. Problemy są zwłaszcza z "małym" przyciskiem. Trzeba naciskać dwa razy (raz za razem) i mocno wciskać przycisk co jest denerwujące. Nie wydaje mi się że to kwestia jakiejś regulacji bo one są pneumatyczne i na moje oko to tak jakby pompka za mało powietrza dawała. Jest jeszcze na nie gwarancja więc będę musiał to zgłosić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aylin 14.09.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Mam pytanie - kupiliśmy zestaw grohe i miskę globo bowl - niestety rura odpływowa od miski nie pasuje do zestawu. Czy ktoś spotkał się z takim problemem?Jak to połączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts