Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam pytanie - kupiliśmy zestaw grohe i miskę globo bowl - niestety rura odpływowa od miski nie pasuje do zestawu. Czy ktoś spotkał się z takim problemem?

Jak to połączyć?

Na szczęście powstają już rozwiązania uniwersalne, przeznaczone do wszystkich rodzajów armatur natynkowych, np. z głowicą ceramiczną, z termostatem oraz z zaworem zwrotnym, a także różnego rodzaju instalacji (stalowych, miedzianych, z tworzyw sztucznych). Jeden wbudowany w ścianę element podstawowy może współgrać z najróżniejszymi elementami zewnętrznymi armatury i pryszniców; symetryczna konstrukcja sprawia, że wszystkie podłączenia są jednakowe. Zastosowanie jednego modułu podstawowego sprawia, że nie ma potrzeby zastosowanie dodatkowego zewnętrznego przerywacza rurowego, czyli odpowietrznika, oraz zaworów zwrotnych w przypadku jednouchwytowej baterii wannowej w połączeniu z niektórymi wylewkami, co oznacza niższe koszty montażu i mniej elementów funkcyjnych w ścianie.

Więcej na stronie: http://www.fachowyinstalator.pl/instalacje-wodne-i-kanalizacja/wyposazenie-pomieszczen-sanitarnych/1128-wprost-ze-sciany-stelaze-podtynkowe.html

• 1 month później...

Ja osobiście nie widzę sensu zakupu Geberita przepłacając parę dobrych stówek.

Są na rynku inni dobrzy producenci, w dużo bardziej przystępnych cenach.

Ja kupiłem stelaż Sanit, też niemiecki, też wiele lat na rynku. Działa już 10 lat bez zarzutu. Teraz robię remont 2 łazienki i rozglądam się jeszcze tańszymi.

Ktoś mi poradził stelaże Alcaplast. Jakieś opinie?