Asmanka 05.09.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witam wszystkich. Pierwszy raz na formu, pierwsze próby wyboru projektu pierwszego domu POMOŻECIE? Szukam osób, które budują, wybudowały bądź mają zamiar zacząć budowę Domu dla dwojga z pracowni Stylowy Dom: http://www.stylowydom.com.pl/projekty/bdd1/bdd1.htm# http://www.stylowydom.com.pl/projekty/bdd1/images/bdd1_01-bdd1_04_click.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 05.09.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Bardzo fajny projekt, wogóle ja bardzo lubie projekty z tej pracowni. Sama też miałam budować dom Zacisze no ,ale stanęło na innym. Jedyne co mnie uderza w tych projektach to to,że mają małe salony a duże jadalnie, wolałabym na odwrót no ale to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asmanka 06.09.2007 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 No ale w tym projekcie część dzienna- otwarta ma 60 m2 (solon, jadalnia i hol) - to daję kawałek przestrzeni do oddechu Akurat ten projekt odpowiada mi w 100%: sypialnia z garderobą, gabinet i cześć dzienna. No i ORANŻERIA, o której zawsze marzyłam. Zaletą też jest pralnia, pomieszczenie gospodarcze z wejściem od garażu. Fajnie, że część garażowa i kotłownia oddzielone są od domu. Jedyne czego mi brakuje to WC dla gości, ale pomyślałam o zmniejszeniu pralni i rezygnacji z małej garderoby (15). No i metraż tez nie jest przesadzony (trzeba pamiętać, że ktoś to musi posprzątać ) A może ktoś mi otworzy oczy i wskaże wady? Jedną znam - podobno ta pracownia nie robi tanich projektów. Ale pomińmy to milczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 06.09.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Założenie naszego domu jest bardzo podobne. Trohę mniejsze pokoje (wyszły 3), bardzo duża część dzienna. Strop teriva, dachówka ceramiczna. Koszt stanu surowego otwartego 215 tys, ceny materiałów styczeń 2007. Piękny ale.... no właśnie, ale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katgoli 07.09.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 No ale w tym projekcie część dzienna- otwarta ma 60 m2 (solon, jadalnia i hol) - to daję kawałek przestrzeni do oddechu Akurat ten projekt odpowiada mi w 100%: sypialnia z garderobą, gabinet i cześć dzienna. No i ORANŻERIA, o której zawsze marzyłam. Zaletą też jest pralnia, pomieszczenie gospodarcze z wejściem od garażu. Fajnie, że część garażowa i kotłownia oddzielone są od domu. Jedyne czego mi brakuje to WC dla gości, ale pomyślałam o zmniejszeniu pralni i rezygnacji z małej garderoby (15). No i metraż tez nie jest przesadzony (trzeba pamiętać, że ktoś to musi posprzątać ) A może ktoś mi otworzy oczy i wskaże wady? Jedną znam - podobno ta pracownia nie robi tanich projektów. Ale pomińmy to milczeniem hmm domek z zewnatrz wyglada bardzo fajnie. Rowniez Twoje pomysly tzn rezygnacja z garderoby i pomniejszenie pralni wydaja mi sie bardzo sensowne w wypadku tego projektu.Brakuje mi rowniez pokoju dla gosci. Jezeli chodzi o mnie to musze powiedziec ze troche chaotyczny to projekt dla mnie ale to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asmanka 07.09.2007 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Zastanawiamy sie nad zagospodarowaniem części poddasza tak jak to jest w: http://www.stylowydom.com.pl/projekty/bdd2/bdd2.htm#r Tutaj mam plan: http://lh5.google.pl/AgnieszkaKutowska/RuEitL0XERI/AAAAAAAAAd8/zHER99iR72I/dom_dla_dwojga.jpg Na poddaszu myślimy o jednym większym pokoju z łazienką. Ja chciałabym antresolę, ale mój mąż nie bardzo Może jakieś argumenty ZA? Schody planuję upchnąć na ścianie między pomniejszoną garderobą i kominkiem, który częściowo będzie je zasłaniał je. Jak Wam się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts