78adi 24.04.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Możesz, ale płyty nie mogą być za cieńkie bo się będa wyginać po środku 18 mm wzwyż wystarczy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 24.04.2008 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Wszystkie szafy robione są z 18 mm płyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggieQ 05.12.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Witajcie, czy ktos moglby mi odpowiedziec na takie proste pytanie: jak gleboko w szafie wnekowej montuje sie listwe dolną do przesuwania drzwi? chodzi o to, ze jutro wybieram sie po zakupy do wykonania takiej szafy i wlasnie jestem w trakcie projektowania i rozrysowywania polek aby odpowiednio w sklepie podocinac plyty i nie wiem o ile płytsze muszą być wewnetrze polki? głebokosc wneki mam na 56 cm wiec scianka boczna bedzie na 56 cm, ale w sodku plyty musza byc płytsze z tego co sie zorientowalam to listwa ma ok 7 cm, ale czy mojtuje sie ja jakby "na samym brzegu"? czy glebiej ?? z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 08.12.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 To już rzecz estetyki. Jedni wolą drzwi zlicowane ze ściankami, a inni osadzone nieco głębiej. Poza tym w większości systemów drzwi wystają nieco przed dolną listwę - zwróć na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggieQ 08.12.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 dziękuje, zakupy materiałów do szafy zostały przelozone na ten tydzien wiec, odpowiedz jak najbardziej mi sie przyda.dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 11.12.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Witam, zamierzam również sam zabudować wnękę przy pomocy drzwi przesuwnych, ale chciałbym mieć drzwi z trzech części, u góry i na dole takie szkło matowe i na środku płyta. I mam kilka pytań do znawców tematu:- czy to jest naprawdę szkło, czy jakaś pleksi matowa?- i czy w systemach firmy Sevroll dla wypełnień o gubości płyty 18 mm jest to wogóle możliwe, czy musi być to system dla wypełnień 10 mm?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 11.12.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 witam, szukając w necie dalej informacji na temat zabudowy wnęk, natknąłem się na ciekawą stonę producenta firmy Laguna, nie trzeba siedzieć z kalkulatorem, mają programik który wszystko oblicza, podaję link dla zainteresowanych http://www.laguna.pl/pl/lagunamodules/calculator/index/ ,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 12.12.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Nie znałem laguny. No ale zanim będę budował kolejną szafę to minie parę lat Co do szkła - nie wiem czy to szkło czy plexi. W lustrach jest szkło. Do sewrola 18 się da - dlaczego miałoby się nie dać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lataren 19.01.2009 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Chciałbym odnowić temat - ze względu na fakt, że biorę się za kontruowanie szafy ale już nie we wnę ce tylko wolno-stojącej może ktos ma jakieś uwagi bądź spostrzeżenia. Mile widziane fotografie. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Killer_su 20.01.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Wolnostojąca tzn. na nogach i będziesz mógł ją przesuwać?Chyba powinieneś założyć nowy wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelapiter 30.01.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 (edytowane) URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d44a32877ee9f117]http://images47.fotosik.pl/54/d44a32877ee9f117m.jpg[/url] Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez angela&piter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 30.01.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 A oto jak wygląda nasze dzieło oczywiście bez wykończeń jeszcze:) Te płyty maja surowe, niewykończone krawędzie, będziesz je oklejał na zmontowanej szafie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelapiter 30.01.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 A oto jak wygląda nasze dzieło oczywiście bez wykończeń jeszcze:) Te płyty maja surowe, niewykończone krawędzie, będziesz je oklejał na zmontowanej szafie? wszystkie poziome i pionowe elementy szafy,obłoże specjalnymi profilami z plastiku i metalu a niewykończone krawędzie półek taśmą którą prasuje się żelazkiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelapiter 31.01.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 a oto jak prezentuje się przez nas zrobiona szafa:) http://images25.fotosik.pl/319/cc0795dd45e36849.jpghttp://images42.fotosik.pl/55/345292da01d5e85amed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 02.02.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Ja też zdecydowałem się zrobić szafę w garderobie. najpierw udałem się do komandora po wycenę czy mi się opłaca robić samemu.Za szafę szeroką na 180cm wys. 250cm głęboka 65cm w środku 4 drążki i górą na wysokości 2 m dwie półki. Wg komandora cena wykonania wraz z montażem 1800zł. Klamka zapadła robię sam przy okazji zrobie sobie zabudowę składającą się z szafy z drzwiami suwanymi wymiary szafy to 160x200x65cm, 2 szafki na buty wys. 160x60x25cm, małą komódkę 50x50x40cm z dwiema szufladkami, wieszak na ubrania z lustrem. pomierzyłe policzyłem dałem wymiary formatek do wycięcia i oklejenia. Koszt płyt i usługi oklejania za wszystko wyszedł mnie 2040zł akcesoria tj. prowadnice, uchwyty wkręty konfirmaty, zawiasy całość kosztowały 600zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 02.02.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 acha do sypialni dorobiłem jeszcze szafę na ubrania składane wysoką na 250x60x35cm z dwoma drzwiczkami i siedmioma półkami i obo tej szafy półki otwarte. wkrótce załącze zdjęcia jednak proszę o pomoc w znalezienniu opisu jak wstawiać zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 02.02.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 A oto jak wygląda nasze dzieło oczywiście bez wykończeń jeszcze:) Te płyty maja surowe, niewykończone krawędzie, będziesz je oklejał na zmontowanej szafie? wszystkie poziome i pionowe elementy szafy,obłoże specjalnymi profilami z plastiku i metalu a niewykończone krawędzie półek taśmą którą prasuje się żelazkiem:) I chcesz ta taśmę nakładać żelazkiem i obcinać krawędzie na zmontowanej szafie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelapiter 02.02.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 acha do sypialni dorobiłem jeszcze szafę na ubrania składane wysoką na 250x60x35cm z dwoma drzwiczkami i siedmioma półkami i obo tej szafy półki otwarte. wkrótce załącze zdjęcia jednak proszę o pomoc w znalezienniu opisu jak wstawiać zdjęcia. ja wstawiłem je najpierw na moją stronkę z fotkami,potem pobrałem kod który następnie skopiowałem i wkleiłem do ramki gdzie zamieszcza się komentarz czyli tu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelapiter 02.02.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 A oto jak wygląda nasze dzieło oczywiście bez wykończeń jeszcze:) Te płyty maja surowe, niewykończone krawędzie, będziesz je oklejał na zmontowanej szafie? wszystkie poziome i pionowe elementy szafy,obłoże specjalnymi profilami z plastiku i metalu a niewykończone krawędzie półek taśmą którą prasuje się żelazkiem:) I chcesz ta taśmę nakładać żelazkiem i obcinać krawędzie na zmontowanej szafie? tak i w niczym mi to nie przeszkadza:)potem nadmiar taśmy obetnę nożykiem:)nie widzę w tym różnicy czy to obetnę po złożeniu szafy czy przed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stuk 03.02.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 I chcesz ta taśmę nakładać żelazkiem i obcinać krawędzie na zmontowanej szafie? tak i w niczym mi to nie przeszkadza:)potem nadmiar taśmy obetnę nożykiem:)nie widzę w tym różnicy czy to obetnę po złożeniu szafy czy przed Robiłeś to już kiedyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts