Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szafa wnękowa

Lataren

Recommended Posts

• Odpowiedzi 266
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

szafa się dopiero buduje ale już myślę o zabezpieczeniach. Chcę kupić:

System drzwi przesuwnych "FOCUS" z dolnym układem jezdnym, na torze podwójnym 3,0 m długości z trzema skrzydłami drzwiowymi.

SEVROLL

tu link do aukcji:

http://allegro.pl/szafa-system-drzwi-przesuwnych-3-mb-3-skrzydla-i1320495046.html

będą 3 skrzydła, całość szeroka na 2440mm, meblościanka głęboka na 450mm, na system dodaję 100 mm więcej na zewnętrznych krawędziach konstrukcji- czyli łącznie ma to być na 550mm głębokie, wysokość 2650mm . Wszystko na płytach laminowanych 18mm.

PS. Mając szerokość 2440mm i 3 skrzydła to po ile szerokości najlepiej dać każde skrzydło, żeby to się w przyszłości wygodnie użytkowało?

Edytowane przez gulon
nowy pomysł

Ja zrobiłem sam całą szafę od podstaw na systemie SEVROLL. Mam już kilka zamówień od znajomych. Czas wykonania 4 popołudnia

W razie pytań zapraszam na GG 3151104

Pozdrawiam

Seba jak do tej pory byłem optymistycznie nastawiony co do samodzielnych prac , ale jak widzę takie coś i czytam że masz zamówienia , TO napiszę wprost ŻAL ŻAL ŻAL , mi tych ludzi co chcą To co zaprezentowałeś !!!!!!!

[quote=seba_m_;4406612 Ważne!!! w systemie SEVROLL pod rolki jest potrzebny frez fi40.

Kolego jeżeli nie jesteś pewien -po prostu nie pisz

Edytowane przez ANSE72

Kolego nie jestem Tu po to, aby pokazywać To i Owo . Lecz jak widzę , kogoś kto chce pokazać swoją pracę i Tym się lansuje i także opowiada że ma wzięcie na to < Coś > uwierz mi naprawdę boli , A to co jest według Ciebie czymś czym możesz się poszczycić , nie jest Tym czymś co można wpisać w propozycje realizacji dla osób co chcą mieć szafę , a nie regał do piwnicy . Odnośnie frezu fi 40 -- dobrze że umiesz czytać , lecz warto to również odnieść do praktyki

wózek dolny WD18V HI-TEC

jak napisałem - spokojnie można zrobić gniazdo pod wózek frezem fi 35

Kolego nie jestem Tu po to, aby pokazywać To i Owo . Lecz jak widzę , kogoś kto chce pokazać swoją pracę i Tym się lansuje i także opowiada że ma wzięcie na to < Coś > uwierz mi naprawdę boli , A to co jest według Ciebie czymś czym możesz się poszczycić , nie jest Tym czymś co można wpisać w propozycje realizacji dla osób co chcą mieć szafę , a nie regał do piwnicy . Odnośnie frezu fi 40 -- dobrze że umiesz czytać , lecz warto to również odnieść do praktyki

wózek dolny WD18V HI-TEC

jak napisałem - spokojnie można zrobić gniazdo pod wózek frezem fi 35

Widzę 'kolego" masz jakis swój zamknięty stereotyp że tylko fachowiec musi coś umiec, chyba za dużo przebywałeś w rajchu. Twoje udowadnianie własnych teorii do nieczego nie prowadzi. I dla wyjaśnienia nie robiłem tutaj reklamy tylko chciałem pokazać że też można samemu sobie zrobić szafę a nie regał do piwnicy jak piszesz. Jesli Cię stać na tak elegancki regał to ok, Twoje pieniążki.

Wracając do frezu myślisz że kupowałbym ciężko dostępny frez fi40 mając na półce 35? Spróbuj właśnie praktyki i wtedy napisz.

Ps. Wiekszość Twoich postów raczej nie pomaga tylko krytykuje a tym samym nabija sobie licznik napisanych wypowiedzi.

Kolego po Pierwsze nie obrażaj ludzi ,którzy nie są fachowcami w tej dziedzinie i potrafią zrobić zabudowę szafy itp.

Po drugie - zbyt dużo oglądasz cartoon network

Po trzecie - Tu pojechałeś po bandzie - przemyśl dlaczego sevrool wyznaczył frez fi 40 ,a nie frez fi35 i wówczas napisz OK ?- czekam na odpowiedz

Odnośnie -Ps. Wiekszość Twoich postów raczej nie pomaga tylko krytykuje a tym samym nabija sobie licznik napisanych wypowiedzi.

Jesteś przykładem tego , czego nie powinni ludzie robić -TAKIEJ POPY

Odbierasz To, nad czym wiele osób pracowało latami, aby nazwać to szafą -Zaniżasz poziom wykonanych prac i wprowadzasz ogólną Pope ,co wiąże się z powielaniem baboli

Słuchaj "przyjacielu" to moja szafa w moim domu i mi się podoba i nawet jeśli to zaniżam sobie poziom u siebie. Co Ty myślisz że jakimś góru tu jesteś?? Z Twoich wypowiedzi wynika że umiesz puścić starej babci bajer i wysikać dziurę w śniegu, a szafy to ty człowieku na oczy nie widziałeś jak się robi, no chyba że na YouTube. Teoretyków i nawijaczy takich jak Ty jest tyle co w oglądanym przeze mnie Cartoon Network i wiesz chyba Ciebie też tam widziałem. Życzę Ci abyś się sam ocenił przed sobą. Boli Cię to że ktoś może być lepszy od Twoich żenujących teorii. Chyba Cie ktoś kiedyś nie doceniał. Nie przejmuj się, postaram się to zrozumieć. Pzdr. Edytowane przez seba_m_

<<< Słuchaj "przyjacielu" to moja szafa w moim domu i mi się podoba i nawet jeśli to zaniżam sobie poziom u siebie>>>>>>

Jak najbardziej masz rację , to Twoje dzieło i powiem ze powaliłeś mnie na kolana >

<<<<<>>>

Masz rację ,niby skąd miałbym wiedzieć i widzieć jak się robi !!!!! Ale wszystko przede mną :bash:

ALE MAM DLA CIEBIE propozycję ,możesz wysłać TEN Regał ,co samodzielnie wykonałeś na konkurs Komandora . wprowadzisz ich w szok a nagrodą jest 100000$

<<<<< Boli Cię to że ktoś może być lepszy od Twoich żenujących teorii<<<<<

OK -poddaje się , jesteś . ........... praktyk.

Tylko wytłumacz Tu na forum , do czego służą dwa korpusy obok siebie, pomniejszone o wymiar Toru

Witam.Panowie mam zamiar zamocować szybę na drzwi przesuwne w szafie. Czy macie pomysły jak to zrobić? Drzwi to płyta z boków są aluminiowe listwy wykończeniowe. Szybę chce wprawić pośrodku drzwi o wymiarach 0,77x0,4. Na pewno trzeba ja przykleić. Natomiast myślałem że od dołu i góry zamontuje ceownik. Tyle że nie ma ceownika z dłuższym ramieniem, który można wkręcić do drzwi szafy, potem włożyć w rowek szybę i po problemie. Znacie jakiś sposób sensownego zamocowania szyby na takich przesuwnych drzwiach?

• 1 month później...
wszystko zależy od upodobania > Tzn . wyglad rozwiązania czy ma być to na wzór simple -skrzydła frontu zakrywające tor górny jak i dolny , czy tez w torze do tego system rączek jaki wzór itd - Spewnościa jedna opcja łozyska - a nie zwykłe rolki < i również ważna sprawa wielkośc < cięzar> zabudowy frontu jest przeznaczona do odpowiedniego cięzaru okuć

• 2 weeks później...

Mam takie pytanko odnośnie szafy. Czy plyta 18mm jest odpowiednia na drzwi przesówne rozmiar ok 2600x800 ?

Załóżmy ze swiatło szafy to X,Y to jakie powinny byc wymiary plyt na drzwi przy opcji dwóch połówek. System dolnego prowadzenia, nie wiem jakie rączki ale coś standardowego ? Ktoś może powiedzieć jak to liczyc ?

Kolego pierwszą istotna sprawą jest to jaki system chcesz mieć w swojej szafie . Drugą opcją jakie rączki trzecią płyta 18mm jak najbardziej się nadaje jednak musisz określić jaki wózki i w jakim systemie masz do wyboru Laguna sevroll Bimak Alu profil i inne określ się co chcesz mieć w domu i wówczas otrzymasz podpowiedz

OK juz wiem wiecej. System ma być Sevroll Ekonomik. Mam ulotke i wiem mniej wiecej jak obliczyć rozmiary płyty. Teraz mam takie pytanie. Czy to dobry system? W tym systemie płyta ma 10mm - czy to nie za mało jak na drzwi 800x2600 ? Jak w tym systemie zrobić aby w srodku zrobić wstawke ze szkła/lustra - bo przecież płyty nie podłoże bo nie ma tak cienkich płyt chyba ?