Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czas na przedpokój

mikita

Recommended Posts

rozumiem...

tylko właśnie...

czy ta szafka po obciążeniu butami po pewnym czasie się nie rozchwieje?

w sensie że będzie nieustannie eksploatowana, i może się coś naruszyć - montowanie w ścianie czy coś.. - no ale nie wiem, może zamontowana na jakichś profilach?

Przypuszczam, że można zamówić coś takiego u stolarza, są też tacy co zajmują się jednocześnie obróbką metali, więc może udałoby się coś takiego fajnego a jednocześnie solidnego wykonać :)

Już przesuwałam tyle gniazdek, że i tak podziwiam cierpliwość męża:) Nie wiem, co tak strzeliło elektrykowi dać gniazdko pośrodku ściany, a poprosić go o zmianę już nie miałam kiedy bo tak "zajęty" że nawet nie ma czasu dokończyć rzeczy niezbędnych:(

Dzięki za info o Ikei, przyjrzę się dokładniej, bo ta ""otoczka" ze zdjeć już do szczęścia niezbędna mi nie jest:)

A co trwałości, to się przekonamy, grunt to dobre okucia, aby szafki się same nie otwierały, buty do najcięższych rzeczy nie należą, więc powinno byc OK, jeżeli chodzi o stabilność.

Witam,

Ikea się nie wycofała - wczoraj byłam (W-wa Targówek), wiszą :D

To są te same, co na stronie i tylko jest kwestia montażu.

Pozdrawiam

PS. a co do elektryka, to mój mnie z 50 razy pytał i malował po ścianach, gdzie mu palcem pokazałam, potem się jeszcze raz upewniał. Mam wrażenie, że już wcześniej robił "u bab" :wink:

http://www.ikea.com/PIAimages/55344_PE154494_S3.jpg

Takie wisiały, wprawdzie na zdjęciu mają nóżki, ale szafka jest mocowana do ściany, nóżki są raczej ozdobne, a w Ikei jest wszystko skręcane samodzielnie :wink: (wys. 127 cm z nóżkami)

http://www.ikea.com/PIAimages/22887_PE089759_S3.jpg

i takie wisiały, ale to już plastik...

Generalnie prawie wszystkie na buty muszą być mocowane do ściany z racji kształtu - są zazwyczaj płaskie i wysokie, więc mało stabilne. A skoro już muszą być przymocowane, to czy mają nóżki, czy nie.... :wink:

Xdotka super co znalazłaś, tylko, że 1500 zł za małą szafkę z płyty :-?

No cena :o

Dlatego ja robię sama :D .Wydaje mi się, że najprościej zamówić to co Ci się podoba i co Ci pasuje u tych co robią np. meble kuchenne (nie mówię o studiach mebli kuchennych :) )

A tak się zastanawiam... Chcesz wiszące szafki z powodu gniazdka,jak dobrze zrozumiałam chcesz aby zostało odsłonięte?

Ja też właśnie będę robić wiszące szafki w przedpokoju i przenoszę gniazdko,żeby je schować w szafce... :lol: