agamich5 08.09.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 podnoszę zapomniany watek czy znalazł już ktoś jakieś rozwiązanie jak ominąć bluma? szuflady super, ale co z organizerami... cena przeraża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 09.09.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Właśnie się zaczęłam oglądać za jakimiś wkładami do szuflad. W każdym robiącym meble kuchenne "przybytku" można kupić takie jakby "wytłaczanki" różnych rozmiarów. Byłam oglądać ostatnio w dwóch firmach, kosztują ok. 30 zł za sztukę, zależnie od wielkości. Mam zamiar pomierzyć moje szuflady i spróbować dopasować (do niektórych dam 2 lub 3 wkłady, zależnie ile się zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwett27 09.09.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Ja mam szuflady na blumach i kupiąłm organizery w Ikea. Szuflady 80-tki organizr tez, zrszta tam sa wyszczególnione rozmiary i na pewno nie kosztowały mnie 400-500zł za sztuke! Dokłądnie mam te z zdjecia kilkA POSTÓW WYZEJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monisien 11.09.2009 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Podpinam się pod kwestię organizerów do głębokich szuflad. Skoro ikeowe nie pasują do blumowych, co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 26.10.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 A czy ktoś ma narożne szuflady i organizery do nich? Głównie chodzi mi o płytką szufladę narożną. Nie mogę nic w necie znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 27.10.2009 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 A czy ktoś ma narożne szuflady i organizery do nich? Głównie chodzi mi o płytką szufladę narożną. Nie mogę nic w necie znaleźć. nikt nie ma, nikt nie wie gdzie moge takie dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 27.10.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 A nie można by dostosować jakies ze zwykłych szuflad i na środku taki trójkąt by pozostał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 27.10.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 znalazłam to o co mi chodzi ale nie wiem ile kosztuje.Chciałabym organizer do takiej szuflady, własnie na podreczne akcesoria kuchenne: http://img8.imageshack.us/img8/2774/organizerj.jpg Podpytam firmy od mojej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diveata 27.03.2010 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Help!! Zamówiłam sobie szufladę 90cm (zewnętrzna część), bo pani projektant kuchni uparcie twierdziła, że to jest właśnie standard pod te przegródki. Nieopatrznie jej posłuchałam, a teraz gdy już kuchnia jest gotowa, a ja latam po sklepach szukając przegródek, okazało się, że typowe wymiary to albo 80 albo 100 Znacie jakąś firmę, która robi 90-tki? Wymiary wewnętrzne mojej szuflady to 37cm głębokość i 86,5cm szerokość. Interesuje mnie coś w stylu tego systemu Rationel z IKEA: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50109738 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasiek 27.03.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Help!! Zamówiłam sobie szufladę 90cm (zewnętrzna część), bo pani projektant kuchni uparcie twierdziła, że to jest właśnie standard pod te przegródki. Nieopatrznie jej posłuchałam, a teraz gdy już kuchnia jest gotowa, a ja latam po sklepach szukając przegródek, okazało się, że typowe wymiary to albo 80 albo 100 Znacie jakąś firmę, która robi 90-tki? Wymiary wewnętrzne mojej szuflady to 37cm głębokość i 86,5cm szerokość. Interesuje mnie coś w stylu tego systemu Rationel z IKEA: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50109738 jakie to szuflady? bluma? "90" to bardzo typowy i częsty w szufladach wymiar. Moje mają wewnętrzne wymiary 83x47. Do sztućców i przyborów oryginalny wkład bluma. rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DziadekZ 27.03.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Help!! Zamówiłam sobie szufladę 90cm (zewnętrzna część), bo pani projektant kuchni uparcie twierdziła, że to jest właśnie standard pod te przegródki. Nieopatrznie jej posłuchałam, a teraz gdy już kuchnia jest gotowa, a ja latam po sklepach szukając przegródek, okazało się, że typowe wymiary to albo 80 albo 100 Znacie jakąś firmę, która robi 90-tki? Wymiary wewnętrzne mojej szuflady to 37cm głębokość i 86,5cm szerokość. Interesuje mnie coś w stylu tego systemu Rationel z IKEA: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50109738 Projektantka ma rację - typowa szerokość korpusu to właśnie 90cm. Nie wiem w jakich sklepach szukaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diveata 28.03.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Są dwa problemy z tą szufladą... Po pierwsze ma głębokość 37 cm.. a to niestety nie jest typowa głębokość. Natomiast drugi problem jest taki, że co prawda boki szuflady są takie metalowe bluma, natomiast tył szuflady jest z drewna i jest troszkę szerszy niż te standardowe metalowe i przez to wiele zaczepów nie pasuje. A w ogóle na stronie bluma widziałam tylko takie organizery do montowania na bokach szuflady w których są takie jakby dziurki.. Moje boki szuflady są gładkie i nie ma tam jak cokolwiek zamontować Niby pisze, że to blum, ale tak naprawdę nigdzie nie znalazłam takiej szuflady w necie, więc zaczynam się zastanawiać co to w ogole jest :/ Gdybyście znaleźli jakieś wkłady w necie to pls, wklejcie tu linki Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.03.2010 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 My mamy ikeowskie organizery w zwykłych szufladach. Nie są zamocowane na bokach, ani na tylnej krawędzi szuflady, są po prostu zmontowane i włożone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diveata 28.03.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Ale kurcze, ja jestem straszną estetką I by mnie to jednak denerwowało, że ta podłużna listwa nie dochodzi do końca szuflady (ta co jest taka wyprofilowana na końcach). Poza tym jeśli się tego nie zamontuje na tyle to chyba trochę lata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.03.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Ale kurcze, ja jestem straszną estetką I by mnie to jednak denerwowało, że ta podłużna listwa nie dochodzi do końca szuflady (ta co jest taka wyprofilowana na końcach). Poza tym jeśli się tego nie zamontuje na tyle to chyba trochę lata? Nic nie lata, pod tym mamy położone maty do szuflad, również z Ikei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diveata 28.03.2010 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 To na czym się to trzyma?? Skoro ani nie na bokach ani nie z tył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.03.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 To na czym się to trzyma?? Skoro ani nie na bokach ani nie z tył? Wypełnia szufladę od końca do końca, zarówno na szerokość, jak i głębokość, więc nie ma gdzie się przesuwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diveata 28.03.2010 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 No to u mnie niestety nie wypełni :/ Bo nie ma takich dużych w IKEA.. Może ktoś wie gdzie w Krakowie są jakieś fajne sklepy z wyposażeniem kuchni?Byłam już w IKEA i w Belmebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.03.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 No to u mnie niestety nie wypełni :/ Bo nie ma takich dużych w IKEA.. Może ktoś wie gdzie w Krakowie są jakieś fajne sklepy z wyposażeniem kuchni? Byłam już w IKEA i w Belmebie. Można z dłuższych zrobić krótsze, po prostu przyciąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diveata 28.03.2010 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 No ale właśnie napisałam, że nie ma takich długich jak moja szuflada.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts