Qbas72 05.09.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Dzień dobry, Udało mi się ( razem z żoną) postawić domek letniskowy 30km na wschód od Olsztyna . Jako że jestem prawy człowiek wszystko jest zgodne z prawem. Mam jednak wątpliwości . Kierownik budowy stwierdził że aby "odebrać" domem potrzebne jest badanie wody, - i tu jest problem. Pochodziłem po sąsiadach i okazło się że mniej więcej 50% musiało robić badanie a druga połowa bez problemu zrobiła odbiór budynku bez badań. Dodam tylko że każdy z sąsiadów ma własne ujęcie wody w postaci hydroforu. Czy któs z Was może mnie oświecić od czego zależy koniecznośc wykonania badań ??? Jako ciekawostkę dodam że za rok ma być w okolicach domów ciągniony wodociąg bo dostali pieniądze z UE i budują hydranty przeciwpożarowe. Szacuneczek Qbas72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubas75 05.09.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 A nie chcesz wiedzieć czy pijesz czysta wodę, wolną od bakterii innych zanieczyszczeń i niebezpiecznych związków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qbas72 06.09.2007 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Hmmm wiesz ..chcieć a musieć to dwie różne rzeczy. Odbiór domku chce zrobić dośc szybko aby nie płacić dużo za prąd , a badanie wody to zrobię sobie na wiosnę . I tak do herbaty przepuszczam wodę przez filtr. A do mycia .....organoleptycznie stwierdzam że jest dużo lepsza niż używana przezmnie w W-wie ( własne ujęcie ) Szacuneczek Qbas72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts