karo03 22.07.2003 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Mam 360 m2 do ogrzania, działkę pow.3200 m2, i brak dostępu do gazu. Tęperatura w domu pożądana to 22-24 C. Czym ogrzewać , jaki rodzaj pieca wybrać , co radzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 22.07.2003 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Duży dom. Przy braku gazu masz do dyspozycji: #1: gaz z butli. Drogi#2. Prąd. Jeszcze droższy#3. Kominek. Tani ale trzeba palić i 360 m2 to trochę dużo dla niego#4. Piec na paliwo stałe. Trzeba go doglądać i palić.#5. Pompa ciepła. Ekonomiczna w eksploatacji ale droga na dzień dobry.---- Ja mam to samo - brak gazu - ale dom w projekcie 108 m2. Mój wybór: Legalett (parter) +konwektory elektryczne(góra) + kominek + dobre ocieplenie. W twoim przypadku, jak masz za co, radziłbym chyba jednak pompę ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karo03 23.07.2003 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2003 Umówiłem się na konkretne spotkania z przedstawicielami firm montujących PC , droga inwestycja ,ale jeżeli by to działało to dlaczego nie ,może się to zwróci ? Zostaje jeszcze piec na paliwo stałe np.miał,drewno . Trochę uciązliwe ,ale zawsze jakieś rozwiązanie. Chciałbym, żeby było to jeszcze tanie w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts