bezele 19.11.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Prosty sposob na zaoglenie czy sfazowanie zwykla szyba i jej krawedzią zbierasz dana grubosc materialu . Nastepnie zwykły papier scierny 60 i wyprowadzasz do danego kszałtu recznie to chyba tyle .i Człowieku o czym ty mówisz zastanów sie jak chcasz zaoblic krawedz szkłem Spróbuj zaoblic krawedz powiedzmy promieniem r - 5 zaoblenie krawedzi jak sama nazwa wskazuje to uwypuklenie krawedzi danym promieniem ,musisz miec barrdzo sprawna reke aby papierem i to 60 nadac własciwy promien kantom desek do tego jak napisał Tedii sa frezarki a szkłem to mozna sobie żyły podciąc po przeczytaniu twoich rad ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 19.11.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 20.11.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 to ja nie mowię tylko {Piszę{ a moze jesli jestes taki mocny to wykonamy z jednego kawalka materialu nie maszynami lecz recznie przez Ciebie zadany jakikolwiek element czekam na propozycje No to jestem juz spokojny ze chociasz pisac umiesz , jestem ciekaw jak Ty sobie to wyobrazasz ze weżmiesz szybke a ja scyzoryk i bedziemy ciosac przed monitorem, tylko kto to bedzie widział Ale żarty na bok autor wątku chciał wiedziec czym bedzie najlepiej obrobic krawedzie desek ,era kamienia łupanego mineła nie wątpie ze masz smykałkie do recznych prac ale na miłosc boska nie doradzaj człowiekowi zeby sterty desek obrabiał szkłem po to ludzie wymyslili maszyny żeby nam zyło sie lepiej a efekty pracy były bardziej profesjonalne nawet dla amatorów Fakt że mozna bawic sie recznie na jakims małym kawałeczku ale nie zrobisz tego ani szybciej ani ładniej zwłaszcza przy zaobleniach desek co najwyzej mozna recznie bardziej dopiescic element papierkiem ale nie nadawac im ksztalłów zwłaszcza dla nie wprawnej reki bo efekt moze byc daleki od ideału Reasumujac lepiej zakupic nawet na bazarku za 150 zł frezarkie tylko załozyc lepszej jakosci frezy bo po nich nie trzeba przecierac papierem a firma sprzetu jest nie istotna bo i tak zrobi lepiej robote niz wprawna reka a pamietaj czas to pieniadz no chyba ze jestes rzeżbiarzem artystą ale obróbka krawedzi desek nie jest godna takiemu artyscie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 20.11.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 20.11.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 z jednego kawalka materialu nie maszynami lecz recznie przez Ciebie zadany jakikolwiek element czekam na propozycje Widze że rozmawiam z fachowcem tak sie dobrze składa że zabrakło mi frontu do jednej z szafek moze byc to monolit A ze jestes fachowcem obdarzonym niezwykłym talentem to i element nie moze byc tuzinkowy coby nadszarpnal twoje morale Wymiar elementu nie jest duzy 59.6 x 39,6 kurcze tylko wiesz co miałem go wyrobic u siebie w firmie co wiaze sie z uzyciem pewnych maszyn Ale jak juz sie oferujesz a dałes mi wolna reke co do wyboru elementu zlecam to tobie ,aha jeszcze jedna sprawa wszystkie narzedzia i elektronarzedzia mam juz pozamykane..... ale co to obok mnie lezy kawałek szyby o cholera to juz chyba dasz sobie rade no dobra co tak dalej bede pieprzył potrzebuje cos takiego na juz http://img217.imageshack.us/img217/656/dzwdrnprf002tg5.jpg to jest przekroj. Pojde ci nareke moze to byc monolit z drewna dębowego nie musza to byc ramiaki oraz filong A tak ma to wygladac http://img219.imageshack.us/img219/2789/dzwdrnshpveroru0.jpg Mysle że nie myslałes o jakims elemencie w sensie krawedz deski scheblowany o 3mm o wymiarze 15 cm dł. to by było za proste i urogało by to twoiej ambicji na tak wybitnego specjaliste od szkła Czyli co do roboty .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 20.11.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 xxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts