epiter 05.09.2007 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witam,pan fachowiec mątując umywalkę wysmarował ją na obrzeżach na ok 2 cm.silikonem bezbarwnym i nie wiem jak się go pozbyć może ktoś z was ma bądz miał podobne doświadczenie?jesli tak prosiłbym o poradę,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 06.09.2007 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 a co tu radzić. trzeba zedrzeć ręcznie i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 06.09.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Proponuję żyletką skalpelem przejechać, by oddzielić warstwę właściwą silikonu, która ma pozostać od wszelkich zanieczyszczeń i próbować zetrzeć ten niewłaściwy silikon mechanicznie: paznokciem, skalpelem lub specjalnym środkiem do usuwania silikonu( do kupienia w marketach i hurtowniach budowlanych oraz sklepach oferujących wszelkie artykuły malarskie).Jeśli nie ma tego dużo to proponuję skalpel, bo taki środek do usuwania silikonu będzie kosztował min. 20 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.09.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Gratulki skalpelem po umywalce. Tylko platikowy nóż i to bez ząbków, najlepszy - dziecięca zabawka z kompletu sztućców. Musi to być miękki plastik, zeby nie porysować szkliwa. Jak porysujesz szkliwo to bedzie ci tam zawsze wchodził syf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 06.09.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ktoś mi kiedyś powiedział, że taki rozmazany silikon na płytkach można zetrzeć szmatką nasączoną octem. Nie sprawdzałam czy działa, ale chyba nie zaszkodzi spróbować, może zlezie też ze zlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 06.09.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ocet - tylko wtedy, jeśli silikon jeszcze nie zasechł. Zaschniętego nie weźmie.Rozpuszczalniki też nie.Skalpel najlepszy - i nie obawiaj się o zarysowanie szkliwa - przecież nikt nie każe robić tego jakoś na siłę. Trzeba niezłej pary w rękach żeby zarysować skalpelem szkliwo. Wystarczy lekki nacisk - silikon się tnie jak masełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 06.09.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 preparat do usuwania starego silikonu na bazie estrów posmarować - odczekać - zetrzec firma TYTAN do kupienia w leroyu i innych sieciowcach budowlanych tutaj do poczytania na stronie producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KOM44 06.09.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Wzkoryzstaj rad Reyjego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 06.09.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Wzkoryzstaj rad Reyjego. Kurczę, jaki to język? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratanek2 06.09.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Mozna zeskrobac silikon kawalkiem drewna . Nie rysuje umywalki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 07.09.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Ale przy takim skrobaniu krawędź silikonu staje się. hmmm, poszarpana? I nieładna? Powiem szczerze - zawsze robiłem to ostrym nożem (takim do odłamywania) i nigdy nie udało mi się zarysować przy tym umywalki. Naprawdę komuś się udało zarysować szkliwo nożem - tak przy okazji, nie specjalnie? Nie wierzę. No, chyba że ktoś nie ma pojęcia o wyobrażeniu i tnie silikon napierając całym ciałem, albo skrobie go czubkiem nożyka w poprzek, albo ma umywalkę z drewna czy masła, nie z ceramiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 07.09.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 nawet nie wiesz do czego są ludzie zdolni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts