Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak dorobić aby starczyło na urządzenie domu?

pyzia

Recommended Posts

Czy ktoś ma pomysły jak zarobić dodatkowe pieniądze aby starczyło nie tylko na wybudowanie ale i na urządzenie :wink: ? Są na Forum różne wątki - "Gdybym był bogaty" itd - a jak to zrobić aby być bogatym? Proszę o pewniejsze sposoby niż wygrana w totka :)!

Piszcie chociażby na kogo powinnam się "przekwalifikować" :roll:

Widzę ,że żartobliwie potraktowano temat,a sprawa jest poważna.Wszyscy starają się wybudować ściany,założyć instalację,a potem mieszka się w prowizorce przez następne lata.Myślę,że warto już przy kalkulacji kosztów budowy domu myśleć też o kosztach wykończenia,które naprawdę są nie małe .mnie przy wstępnej kalkulacji wyszło że wykończenie mieszkania ( 140m) wyjdzie jakieś 100.000 zł (bez mebli) :cry:

Dzięki za porady, ale obawiam się, że żaden sposób póki co mi nie odpowiada :-? .

Kasiorku - ja w kosztorysie domu uwzględniałam skromnie 100 tys bez mebli (powierzchnia domu - 150 m), ale jak pojawiły się 3 łazienki i policzyłam ponownie (już teraz mając więcej informacji na temat cen) to ... założyłam ten wątek! :(

Może ktoś z szanownych Forumowiczów mieszka w Unii i może podpowiedzieć co ma szansę być u nas złotym interesem?

czekam na poważne wypowiedzi :wink:

• 1 year później...

Pytanie Twoje, pyziu, niestety, rozumiem jako retoryczne, no bo niby jakiej na serio odpowiedzi się spodziewałaś? Wziąć kredyt? Pożyczyć? Zarobić za granicą? Kasiorek ujęła się za Tobą, ale tak na rozum biorąc: co niby jeszcze możnaby Ci doradzić?... Ubezpieczyć się od NW a potem połamać sobie ręce i nogi?

Gdyby zdobycie dużych pieniędzy szybko, uczciwie i bez ryzyka było takie łatwe, to byśmy nie narzekali na brak forsy, tylko... zarabiali.

• 3 weeks później...

Powiem szczerze i nie wstydzę się tego.

Gram we wszystko co się da.

Konkursy sms,samochód roku,audiotele ,totolotek,kody kreskowe itp.

A nuż?Zresztą kilka dni temu wygrałem monitor LCD w Auto Świecie.

Sprzedam i będzie na 1,5m3 więźby :D

mam farta do tej gazety.Trzy lata temu wygrałem tv 32 czy 36 cali i dvd.

:p

Dzięki za porady, ale obawiam się, że żaden sposób póki co mi nie odpowiada :-? .

Kasiorku - ja w kosztorysie domu uwzględniałam skromnie 100 tys bez mebli (powierzchnia domu - 150 m), ale jak pojawiły się 3 łazienki i policzyłam ponownie (już teraz mając więcej informacji na temat cen) to ... założyłam ten wątek! :(

Może ktoś z szanownych Forumowiczów mieszka w Unii i może podpowiedzieć co ma szansę być u nas złotym interesem?

czekam na poważne wypowiedzi :wink:

Całkiem poważnie - wożenie części samochodowych do Wielkiej Brytanii. Mojej żonie zepsuł się mechanizm napędu wycieraczek w samochodzie. Sklep z częściami zawołał 110 funtów bez mozliwości sprawdzenia czy jest to dokładnie to o co chodzi. Część należało opłacić, zamówic i czekać na dostawę. Gdyby sie okazało że to nie to - nie było możliwości zwrotu. Nie liczę kosztów robocizny 45 funtów / godzina, bo coś takiego byłem w stanie sam wymienić.

Wróciłem do kraju, część kupiłem za 140 PLN, do tego bilet na tania linię. Wymieniłem część, spędziłem z żoną weekend i zostało mi 200PLN w kieszeni.

Pomysł polecam mechanikom samochodowym. Coś w rodzaju "lotnej brygady naprawy samochodów", która może wraz z częściami przylatywać, wykonywać naprawę i wracać z powrotem.

• 1 month później...