Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONE PŁYTKI

DarioAS

Recommended Posts

[

A przy okazji fug - właśnie sobie uświadomiłam, że zaraz stanę przed wyborem fugi do mojej łazienki :o :evil:

Jak myślicie - do białych, czerwonych i zielonych płytek??

Biała?

Zielona?

Czerwona?

Podłoga będzie szarawa. To może fuga też?

Szarawa?

Ratunku!!!! :roll:

Moim zdaniem pasowałaby szarawa, tylko jakś taka delikatna.

Druga łazienka w moim domu to połączenie białego, czerwonego, jasno szare dekory i ciemno szara podłoga. Zdecydowałam się na jasno szarą fugę na ściany i ciemniejszą no podłogę.

Odnośnie mojej zielonej łazienki - dziękuję wszystkim za porady w sprawie fugi.

Chyba zdecyduję się na ciemniejszą zieloną. Bo tak jak napisała Mohag z pomarańczą może być niebezpiecznie. :wink:

• Odpowiedzi 310
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kachna28 płyki połozyłam dopiero, jak dostałam od meblarza dokładny projekt kuchni, on również podał mi wymiary, ile będzie przestrzeni między safkami górnymi a dolnymi i jakiej wysokości będą szafki. Dolne mają mieć 80 cm w górę (plus 2 cm blat), potem będzie 60cm przestrzeni i szafki górne na 72 cm.

Cała góra połaczona będzie daszkiem, do jego wysokości są płytki pod okap.

Czyli na 131 cm :wink:

Kachna28 płyki połozyłam dopiero, jak dostałam od meblarza dokładny projekt kuchni, on również podał mi wymiary, ile będzie przestrzeni między safkami górnymi a dolnymi i jakiej wysokości będą szafki. Dolne mają mieć 80 cm w górę (plus 2 cm blat), potem będzie 60cm przestrzeni i szafki górne na 72 cm.

Cała góra połaczona będzie daszkiem, do jego wysokości są płytki pod okap.

Czyli na 131 cm :wink:

Ale będzie pięknie! Proszę o zdjęcia mebli (lub chociaż znajdź w jakiejś zbliżonej stylistyce) i okapu :)

meble maja być do dwóch, trzech tygodni dopiero. Jeśli chcesz, to mogę jedynie wkleić projekt i czyjąś podobną kuchnię. Kolor napewno będzie venge, a blat jeszcze nie wiem...

Tzn, powiedzmy, że meblarz wybrał za mnie. Ale dziś wieczorem ma mi przesłać zdjęcie tego blatu, więc ewentualnie jeszcze to mogę tutaj rzucić.

Czy będzie to wszystko potem ładnie wyglądać...

póki co to bardzo mnie to martwi, ale jestem dobrej myśli :wink:

blat o ile pamiętam miał być RUMBA, znalazłam póki co na necie coś takiego

http://www.jolinex-meble.pl/images/blaty/D_5951_PE_Rumba.jpg

to chyba mam taki, tylko wydaje mi się, że ten co widziałam (parę tygodni temu :wink: ) to jest bardzej beżowy niż na tym zdjęciu :o

OK a jak tam idą prace u Ciebie?

Dzięki.

U mnie w zeszłym tygodniu stary parkiet remontowali (cyklinowanie, naprawki, olej), bo... parkieciarz miał akurat wolne :D

Więc miejsca "glazurowane" czekają :(

W łazience tylko elektryk się przewinął, a w kuchni po sufit towaru (tynki, wylewka, glazury, kible itp., dobrze, że kuchnia spora :wink: ). Mam nadzieję, że w tym tygodniu zaczną to wszystko wreszcie układać :roll: Mam już dość totalnej demolki i wywożenia gruzu :evil:

Parkiet wyszedł ślicznie :D

To jest blat z MDFu? Mi się marzy granitowy.... Cena ok 500zł za metr kwadratowy :roll: U nas kuchnia dopiero w przyszłym roku i wtedy jak nas wykańczanie nie wykończy to będzie granit, a jak nas wykończy to MDF :-? Mam obecnie od 4ech lat blat z płyty i nie jestem zachwycona... najbardziej mnie wnerwiają plamy po barwniku do jajek, które zostały po wielkanocy i są nie do usunięcia. Wzór biały w szary marmurek stał się tęczowy :( .

blat będzie laminowany, ja też chciałam marmur albo coś takiego, co się ekstra błyszczy..

Meblarz jednak odradził, ponoć taki blat łatwo się zarysowuje, trzeba go impregnować i coś tam coś tam.

Fakt, moja koleżanka ma marmur i z daleka wyglada super.

Z daleka... bo z bliska widać każdą rysę. A w kuchni nie ma szans, żeby nie zachaczyć nożem czy czymś innym ostrym o blat.

Zresztą mam parapety z konglomeratu (ponoć mocniejsze niż marmur) i jeszcze tam nie mieszkam a już są porysowane, np. od doniczek, które się przesunęło w jedną czy w drugą stronę :o :-? .

Wolę za pięć lat wymienić laminat, bo koszty są dużo mniejsze i cieszyć się nowym blatem niż patrzeć niewiadomo jak długo na zarysowania na drogim marmurze.

Ale to moja osobista uwaga :wink:

To jest dodatkowa łazienka i nie ma tu wanny :D jest jedynie prysznic

http://images25.fotosik.pl/98/2b41da839084a419.jpg

Ja chciałam beżowe Trawertino do łazienki na poddaszu -wanna + prysznic... Jedyne z mozaiką, które mi się podobają to Ottawa z Tubądzina -co o nich sądzicie? (nie są zielone :wink: )

http://www.tubadzin.pl/flash.php?lang=1#hStrona=kolekcje_szczegoly,hLan=1,hSound=true,hLoop=1,hStrona_sub=lazienkowe,hKolekcje_id=86,hKolekcje_produkt_id=

Dekor:

http://www.eplytki.pl/pliki/aranzacje/2343.jpg

Liczę na Wasze opinie :wink: !

ja jestem za Ottawą :D mam z niej WC zrobione :) jestem bardzo zadowolona... troszke na niej widac ciemne włosy, ale poza tym sprawdza sie bardzo dobrze :)

polecam :)

Mundziu -czekam na fotki Ottawy z niecierpliwością :wink:

OK i BasiaW też by mogły coś wkleić -rozpaczliwie szukam inspiracji -głównie łazienkowej :roll:

OK teraz hydraulik powiadasz...

to ja mam za to dobre wieści, ale szkoda, że tylko dla mnie..

Tata wrócił dziś z budowy i ...

oznajmił, że mogę już się kąpać i siusiać :p :oops: :oops: :oops:

Wanna i kibelek są na swoim miejscu, jutro jeszcze umywalka i łazieneczka będzie full :roll: .

Jak ja się cieszę, że ten cały sprzęt w końcu wylądował na swoim miejscu i już nie gawędzi na salonach... :wink:

A za godzinkę jadę znowu w teren.

Tym razem celem są płytki na klatkę schodową :wink: .

Ale, ale, ale...

Już mam upatrzony typ, chciałam je już kupić w niedzielę, tylko, że nigdzie w Krakowie nie mogłam ich znaleźć.

A dziś jadę do Katowic, bo mam cynk, że tam są w Praktikerze :p .

Mam nadzieję, że nie jest to złudna informacja...

nie..

będę zmieniać blat do płytek :wink: :wink:

płytki na klatkę kupiłam, ale też łatwo o nie nie było

http://images32.fotosik.pl/2/ca7ce048b0388900med.jpg

i jeszcze szukam jednej rzeczy...

tym razem dywanu do pokoju dziecka, ale o tym sie już rozpisałam w swoim wątku w galerii, bo nie chciałam tu znowu kolejnego tematu zaczynać...

Widze, ze watek dotyczy przede wszystkim zieleni, więc co myslicie o tych płytkach? Chce pomieszac żywą pistacje z jasna pistacją i tak sie zastanawiam jaki moze byc efekt...

A moze ktos ma takie u siebie w łazience?

http://www.cer-rol.com.pl/pl/strona.php/module=Oferta/action=Pokaz/IDKategorii=94/Nowosc=1

hehehe :D Nie padłam. Ale śliczne są, były moim głównym typem do łazienki na początku (jak tylko zaczęłam się rozglądać) :D Odpadły głównie ze względu na rozmiar (za duże do mojej malutkiej łazieneczki). No i zakochałam się w moich nuvole :oops:

Stolarza szukam. Hydraulika może mam :-?

Kładą mi płytki w kuchni na podłodze :) Niedługo się chwalę :D

DarioAS piękne te płytki na klatkę.

A nie boisz się czyszczenia tego? Strasznie mi się takie nierówne podobają, ale jakoś się nie widzę przy pucowaniu tych wszystkich nierówności :x

ja żyję nadzieją...

że ich nie będzie się aż tak źle czyścić...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a jak nie...

to szczota ryżowa i do dzieła..

zrzuci się boczusie..

tzn. brzuszek..

:lol: :lol: :lol:

to dobrze, że chociaż Tobie się podobają, bo jakoś nikomu więcej chyba do gustu nie przypadły, a ja sie w nich normalnie zakochałam..

Przynajmniej na razie, póki nie leżą na swoim miejscu :wink:

OK pewnie nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego co zrobiłaś : Ty i Twoje nuvole !!! Zaraziłaś mnie miłością do tych płytek. Dzięki serdeczne- już mam pomysł na górną łazienkę. Będą napewno te, tylko jeszcze nie wiem jaką kompozycję z nich ułoże i które dokładnie kolory wybiorę.

Byłam już oczywiście w sklepie "pomacać" je sobie, są suuuper.