Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONE PŁYTKI

DarioAS

Recommended Posts

Ja mam to:

http://www.sklepandbud.pl/data/1554.jpg

z tym

http://www.sklepandbud.pl/data/1553.jpg

i tym

http://www.sklepandbud.pl/data/1551.jpg

i jeszcze kilkoma detalami, których zdjęć nie mam ;) Zieleń jest super :)

to jak sie nie myle jest Aparici 8)

Się nie mylisz, Stripes :)

babo kochanienka :wink: a masz moze foty, ja bym bardzo chciala zobaczyc 8) tak mnie mecza do goscinnej lazienki :roll: ja mam w naszej Liberty Antracita i kropki Beauty jako dekor.

Przyłączam się pokornie do prośby :) . Zaraz będę kładła podobne zielone z czerwonym i chętnie zobaczę inną kombinację niż sobie sama wymyśliłam :roll: Jeszcze mam czas coś pozmieniać :) :D

Chociaż mnie to najwyżej majster na więcej skasuję, jak mu każę zrywać po położeniu :wink: :D

• Odpowiedzi 310
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ponieważ to temat o zielonych płytkach, to pokarzę Wam zielen w łazience.

( jeszcze nie skończona ale z grubsza już widać)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6242c6641895af12.html

Jaki kolor fugi wybrać do takiej jasno-zielonej glazury? ( podłoga jest sporo ciemniejsza, ale też zielona)

Ponieważ to temat o zielonych płytkach, to pokarzę Wam zielen w łazience.

( jeszcze nie skończona ale z grubsza już widać)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6242c6641895af12.html

Jaki kolor fugi wybrać do takiej jasno-zielonej glazury? ( podłoga jest sporo ciemniejsza, ale też zielona)

pozwolę sobie jeszcze raz wkleić moje płytki...

a ta fuga by Ci nie pasowała?

Nie jest ani za ciemna ani za jasna i z dobrej firmy, bo z Mapei.

Na żywo wygląda bardzo ładnie :wink:

http://images24.fotosik.pl/97/dab2bba46a90c8famed.jpg

DarioAS, ta fuga to chyba nie bardzo do tych luksferków - całkiem inna zielona bajka, mi się wydaje. Niby takie małe nic, ale jak się pogryzie, to nietęgo :( Poza tym myślałam, że oddałaś te płytki? :o Nie te oddałaś? Te ze ściany? Czy coś mi umknęło?? :o :oops:

A przy okazji fug - właśnie sobie uświadomiłam, że zaraz stanę przed wyborem fugi do mojej łazienki :o :evil:

Jak myślicie - do białych, czerwonych i zielonych płytek??

Biała?

Zielona?

Czerwona?

Podłoga będzie szarawa. To może fuga też?

Szarawa?

Ratunku!!!! :roll:

te oddaję :lol: :lol:

ale dopiero w niedzielę :wink:

a zdjęcie przecież zawsze zostanie :wink:

Ja wiem..

te fugi na tym zdjęciu to taka chłodna zieleń, w przeciwieństwie do płytek, i trochę inaczej wygląda w realu.

Między luksferami samymi to jedna sprawa a w całośći to druga.

Ja Wam powiem tylko tyle, że każdą fugę, jak dobierałam to z płytkami w ręce.

I jakoś poszło.

Bo bez porównania do płytki to ciężka sprawa :roll: .

te oddaję :lol: :lol:

ale dopiero w niedzielę :wink:

a zdjęcie przecież zawsze zostanie :wink:

Ja wiem..

te fugi na tym zdjęciu to taka chłodna zieleń, w przeciwieństwie do płytek, i trochę inaczej wygląda w realu.

Między luksferami samymi to jedna sprawa a w całośći to druga.

Ja Wam powiem tylko tyle, że każdą fugę, jak dobierałam to z płytkami w ręce.

I jakoś poszło.

Bo bez porównania do płytki to ciężka sprawa :roll: .

Uff, już myślałam, że coś ze mną nie tak, że nie nadążam za Tobą :D

Jak widziałaś, to wiesz lepiej - ja u siebie widzę tą fugę jak dojrzałą oliweczkę :D

To ile ja mam tych płytek nosić ze sobą?? Trzy???!!! :o

Pomysł chociaż podrzuć, do którego koloru dobierać? To se z jedną mogę latać :D :D :D

Chwilowo się skłaniam do bieli jakiej szarym złamanej (brudnej? - czyścić nie trza będzie może? :wink: ).

Ale może taką bardzo ciemną zielenią je potraktować? Bo czerwoną to chyba nie? A może?

Podrzućcie jakiś pomysł, pliiisssss :roll:

Betsi, fuge dala bym wlasnie ciemniejsza pod podloge. Co do pomaranczu, zoltego to niech Cie reka ... broni :wink: Kiedys sobie taka szachownice zafundowalam, wlasnie do zielonych plytek, zielonej armatury sanitarnej itp.... no to walnelam pomarancz zeby bylo "to cos" tylko ze to cos bylo obrzydliwe bleeee

Zaznaczam ze u mnie bylo be, bo pozniej jak juz wyskrobalam to wszystko i zafugowalam na zielonkawo, to widzialam gdzies w gazecie podobna lazienke i pomaranczowe fugi byly bajer nieziemski :lol: no ale nie dla mnie...

OKbiel jest zawsze najbezpieczniejsza :wink: a fugi to zalezy jaka masz ta zielen, bo szary, czerwony i bialy przy fudze sie zgraja obojetnie jaka zrobisz.

Jak masz ciepla zielen, soczysta, trawiasta, to nie eksperymentowala bym z kolorami tylko zrobila biala... i tak juz masz duzo "dobroci" w jednym miejscu :wink:

Jak zielen masz zimna, to dala bym szara ale taka jasno szara... Mapei ma taka ladna troche "aluminiowa" w optyce.

OK ja bym z czerwoną nie eksperymenotowała :wink: .

Lepiej może pod ten kolor, którego będzie najwięcej??

Ja mam w łazience wanilię i na razie nie widzę, żeby się z nią coś działo, chociaż jeszcze nie jest zaimpregnowana.

A użutkuje się ją cały czas, żeby chociaż nabrać wodę czy wylać..

OK ja bym z czerwoną nie eksperymenotowała :wink: .

Lepiej może pod ten kolor, którego będzie najwięcej??

Ja mam w łazience wanilię i na razie nie widzę, żeby się z nią coś działo, chociaż jeszcze nie jest zaimpregnowana.

A użutkuje się ją cały czas, żeby chociaż nabrać wodę czy wylać..

Też mi się tak wydaję, że czerwony to już lepiej zostawić w spokoju. Poza tym z tymi białymi płytkami, to by trochę chyba zbyt "narodowo" wyglądało :o

Najwięcej będzie białych płytek. One się nazywają białe, ale mają takie bardzo jasne szarawe zamazy (na pojedyńczej płytce prawie ich nie widać, dopiero na większej powierzchni wychodzą). Podłoga będzie trochę ciemniejsza.

To chyba wystarczy, żeby z tą białą płytką latać?

Ulżyłoby mi bardzo :D Zwłaszcza, że torebkę mam nową i trochę za droga była, żeby mi się od razu ucha urwały, a nie jak normalnie, gdzieś tak po dwóch latach :D :D :D

Betsi, fuge dala bym wlasnie ciemniejsza pod podloge. Co do pomaranczu, zoltego to niech Cie reka ... broni :wink: Kiedys sobie taka szachownice zafundowalam, wlasnie do zielonych plytek, zielonej armatury sanitarnej itp.... no to walnelam pomarancz zeby bylo "to cos" tylko ze to cos bylo obrzydliwe bleeee

Zaznaczam ze u mnie bylo be, bo pozniej jak juz wyskrobalam to wszystko i zafugowalam na zielonkawo, to widzialam gdzies w gazecie podobna lazienke i pomaranczowe fugi byly bajer nieziemski :lol: no ale nie dla mnie...

OKbiel jest zawsze najbezpieczniejsza :wink: a fugi to zalezy jaka masz ta zielen, bo szary, czerwony i bialy przy fudze sie zgraja obojetnie jaka zrobisz.

Jak masz ciepla zielen, soczysta, trawiasta, to nie eksperymentowala bym z kolorami tylko zrobila biala... i tak juz masz duzo "dobroci" w jednym miejscu :wink:

Jak zielen masz zimna, to dala bym szara ale taka jasno szara... Mapei ma taka ladna troche "aluminiowa" w optyce.

Mohag, dzięki. Jasnoszara tak mi właśnie najbardziej podchodzi :roll:

Ja sobie doskonale zdaję sprawę, że tam duuużo dobroci będzie - ale dumałam nad tym pół roku i z żadnego kolorku zrezygnować nie mogłam :roll: :D

Czysto białej właśnie się boję z tego samego powodu, co czerwonej - że na połączeniu tych kolorków w fugową kratkę to mi się flaga ułoży. Więc chyba zostaje szarawy. Obejrzę sobie te mapei przy okazji :D

A dalej to Wam będę d.. zawracać, jak już położę i będę mogła fotki wrzucić - może jeszcze jakieś inne odcienie Wam wpadną do mądrych głów? I się podzielicie pomysłem z ogłupiałą koleżanką :roll: :-? :wink:

a po co masz rezygnowac :wink: ja obecnie zrobila bym calkiem inna lazienke hihi ale pocieszam sie tym ze mam jeszcze jedna do zrobienia to moge kolorowa sobie zafundowac 8)

Szary mapei wyglada tak jak u mnie na podlodze, plytki sa naprawde jasne... tz "paseczkowe" jasno szare

http://img406.imageshack.us/img406/3071/img40581fs7.jpg

a po co masz rezygnowac :wink: ja obecnie zrobila bym calkiem inna lazienke hihi ale pocieszam sie tym ze mam jeszcze jedna do zrobienia to moge kolorowa sobie zafundowac 8)

Szary mapei wyglada tak jak u mnie na podlodze, plytki sa naprawde jasne... tz "paseczkowe" jasno szare

http://img406.imageshack.us/img406/3071/img40581fs7.jpg

Nie zrezygnowałam - płytki leżą i czekają :D

Jakby łazienka była ciut większa, to byłoby jeszcze więcej kolorków, bo w tej mojej serii chyba wszystkie mi się podobają, a jest ich 9 czy 10 :D :D :D

Twoja łazienka bardzo mi się podoba, ale u mnie tego typu klimaty odpadły właśnie ze względu na rozmiar łazienki (2,5 m2 - łazienka w starym mieszkaniu). One niestety miejsca wymagają.

Więc wymyśliłam taką kolorową - głównie biały, z kolorowymi paseczkami.

Zobaczymy, czy za tydzień/dwa jak zrobią, nie będę sobie w brodę pluła :o

Ja ogolnie nie przepadam za kolorami tz mecza mnie troche, dlatego wstrzymuje sie za dobieraniem wiekszej ilosci... chociaz bardzo mi sie podobaja takie kolorowe. W malej na parterze tez w gruncie rzeczy sa tylko dwa kolory. Ale pomyslalam ze w goscinnej moge zrobic kisz-masz, bo i tak nie bede tam przebywac :wink: