Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZIELONE PŁYTKI

DarioAS

Recommended Posts

OK masz fotunię?? Nie wiem, jak wychodzi takie połączenie czerwieni z zielonym. Ta czerwona ściana będzie jeszcze dwukrotnie malowana, to może ściemnieje (raczej napewno) a ściany wychodzą tak:

http://images12.fotosik.pl/97/8e6cc89397947ea6med.jpg

Jak dam radę to jeszcze spróbuję dziś wkleić ściany po drugiej warstwie. Właśnie- nie będzie za mdło z beżowymi kaflami?

A białego nie dam rady mieć w domu (oprócz sufitów) bo działa na mnie depresyjnie :wink: .

U kogoś mi się podoba, jak jest dobrze zestawiony, ale ja wolę kolorowo.

Te kolory na ścianach nie wyszły takie, jak chciałam! Jasny jest za ciemny (w rzeczywistości) a ciemny za jasny :cry: . Dobierałam z mieszalnika dekorala i trochę jestem rozczarowana :cry:

• Odpowiedzi 310
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Foty jeszcze nie mam, będę miała gdzieś za m-c (mam nadzieję :wink: )

a z tego co widzę, potrzebujesz coś szybciej :D

Na razie z komputerka, więc kolory pi razy drzwi, ale mniej więcej tak:

http://foto1.m.onet.pl/_m/5d61b8e133ce722e3f88d8131f3291c9,5,19,0.jpg

Z tym że ten zielony jeszcze jaśniejszy będzie - taka b. blada szara zieleń, a vis a vis czerwonej ściany, też ciemno czerwone zasłony na oknie. To zmniejszy i tak nieduży pokój, ale taki sobie właśnie mały intymny salonik/buduarek :wink: wymyśliłam, pod stare mebelki, które muszę oddać do renowacji.

Beżowe kafle, to masz na myśli, to co wkleiłam? Bo u mnie to one właśnie bladozielone są :D

Berolina pisała o beżowych kaflach.

I nad tym się zastanawiałam.

OK ten kolor na Twoim projekcie pasuje do czerwieni, bo nie jest mocny, tak jak ten na płytkach z serii Majolika.

Ale może ten Pastel byłby dobry?

Planuję dać w salonie zielony dywan (nie intensywny, tylko przygaszony odcień) i gdyby dać zielone dodatki, to i kafle może by i spasowały w takim odcieniu??

Na pewno z tych mocnych kolorów zrezygnuję na rzecz delikatnych, nie rzucających się odcieni. Tylko nadal nie wiem jakich :roll:

Berolina pisała o beżowych kaflach.

I nad tym się zastanawiałam.

Tak się tylko zastanawiałam, czy tego pastela nie widzisz w beżu - z monitorami nigdy nic nie wiadomo :-?

OK ten kolor na Twoim projekcie pasuje do czerwieni, bo nie jest mocny, tak jak ten na płytkach z serii Majolika.

Ale może ten Pastel byłby dobry?

Planuję dać w salonie zielony dywan (nie intensywny, tylko przygaszony odcień) i gdyby dać zielone dodatki, to i kafle może by i spasowały w takim odcieniu??

Ja bym właśnie dokładnie tak zrobiła :D , ale to ja :D - nie namawiam (ja się już przyzwyczaiłam do tego wzroku :o jak opowiadam o moich pomysłach). Na pewno przy tej czerwieni to już trzeba b. ostrożnie z innymi kolorami. Dlatego naprawdę polecam przelecieć się po sklepach z próbką tego koloru (ja mam taką wielkości kartki A4 i po prostu przykładam do wszystkiego - od razu widać, czy działa, czy uciekać). A kawałek płyty KG pewnie gdzieś się szwenda u każdego przy wykończeniówce :wink:

]Na pewno z tych mocnych kolorów zrezygnuję na rzecz delikatnych, nie rzucających się odcieni. Tylko nadal nie wiem jakich :roll:

Dlatego polecam jednak polatać z próbką po sklepach.

PS. Też bym się bała, że z beżem będzie za mdło :wink: W moim wydaniu prędzej jakaś b. gorzka czekolada, albo ciemne bordo - byle by się zgrało z tym czerwonym.

Jak dobrze, że istnieje takie forum Muratora :p .

Naprawdę, bardzo wam dziękuję, bo dobrze jest poznać czyjąś "boczną" opinię. Sam człowiek to chyba nie dałby rady wszystkiego dobrze przemyśleć. Chyba dziś pierwszy raz się dobrze wyśpię nie będą mnie martwić te płytki :roll: ). W piątek mąż ma wolne i jedziemy polatać za tymi płytkami. Oczywiście z kawałkiem bordowej i beżowej ściany :lol: :lol: .

Zobaczymy co z tego wyjdzie. Będę kukać na coś od oliwki.

A może jeszcze ktoś ma jakiś pomysł?

Ten oliwkowy Ałtaj to rzeczywiście chyba dobry. Myślę, że lepszy niż beż. Ja bym właśnie w coś takiego poszła. Nie wiem tylko czy stylem pasują do nowoczesnej kuchni - bo zdaje się taką planujesz? Kolor chyba w porządku.

A może jakieś szarości?

Ten oliwkowy Ałtaj to rzeczywiście chyba dobry. Myślę, że lepszy niż beż. Ja bym właśnie w coś takiego poszła. Nie wiem tylko czy stylem pasują do nowoczesnej kuchni - bo zdaje się taką planujesz? Kolor chyba w porządku.

A może jakieś szarości?

Oni je właśnie do nowoczesnych aranżacji polecają (na fotce poniżej -jest ałtaj ale krem). Zresztą można nie brać dekorów...

http://www.opoczno.com/produkty_zasoby/866.jpg

A może jakieś szarości?

Oni je właśnie do nowoczesnych aranżacji polecają (na fotce poniżej -jest ałtaj ale krem). Zresztą można nie brać dekorów...

http://www.opoczno.com/produkty_zasoby/866.jpg

To już zależy co kto lubi, DarioAS pisała, że jest zdecydowana na większe.

Ja na widok takich płytek zaczynam krzyczeć, mimo że lubię starocie i klasykę itp. Ale te "10" są wszechobecne, gdzie nie pójdę, to je widzę - a różnice między jedną firmą a drugą widać tylko, gdy leżą obok siebie. Jak się przejdę do znajomych, mam wrażenie, że wszędzie te same. Sorki, że się tak rozpisałam, rozumiem, że każdy sobie robi jak chce - ale jak w każdym sklepie, po pytaniu o kuchenne jestem prowadzona do ściany z tysiącem prawie identycznych "10", to już mam lekko dość :roll:

A co do tego zdjęcia, to bardzo źle odwzorowuje kolory - na dole wygląda prawie na róż, na górze prawie jak ta oliwka, a czerwony może być równie dobrze brązowy - najlepszy przykład na to, żeby się nie sugerować zdjęciami :wink: Aranżacja też jakaś taka... bez charakteru?

Nie no, jeszcze raz przepraszam, to tylko moje osobiste zdanie - a ja mam często dziwne poglądy :wink:

OK masz fotunię?? Nie wiem, jak wychodzi takie połączenie czerwieni z zielonym. Ta czerwona ściana będzie jeszcze dwukrotnie malowana, to może ściemnieje (raczej napewno) a ściany wychodzą tak:

http://images12.fotosik.pl/97/8e6cc89397947ea6med.jpg

Jak dam radę to jeszcze spróbuję dziś wkleić ściany po drugiej warstwie. Właśnie- nie będzie za mdło z beżowymi kaflami?

A białego nie dam rady mieć w domu (oprócz sufitów) bo działa na mnie depresyjnie :wink: .

U kogoś mi się podoba, jak jest dobrze zestawiony, ale ja wolę kolorowo.

Te kolory na ścianach nie wyszły takie, jak chciałam! Jasny jest za ciemny (w rzeczywistości) a ciemny za jasny :cry: . Dobierałam z mieszalnika dekorala i trochę jestem rozczarowana :cry:

A może w takim razie mozaika? np. taka w różnych odcieniach zieleni? Wiem, że drogie, ale są też płytki cięte/robione na mozaikę, tylko nie pastelowy zielony! raczej oliwka, butelkowa zieleń, pastel zupełnie mi nie pasuje.

Berolina, bardzo podoba mi sie Twoja propozycja. I kolor i ewentualnie format tych płytek. (byle nie 10 na 10 :wink: bo juz mi sie przejadły).

A tak jeszcze jedno pomyślałam...

A gdyby tak dać te płytki co będą na podłodze??

Czyli takie

http://images13.fotosik.pl/58/ebb6677a3e0bb72amed.jpg

pomyślałam o tych ciemniejszych, bo one będą wokół tej czerwonej ściany, reszta podłogi będzie jasna.

Tylko czy nie pogryzie się z meblami??

Chyba zostanę przy jakiejs oliwce :roll: :roll: :roll:

Berolina, bardzo podoba mi sie Twoja propozycja. I kolor i ewentualnie format tych płytek. (byle nie 10 na 10 :wink: bo juz mi sie przejadły).

A tak jeszcze jedno pomyślałam...

A gdyby tak dać te płytki co będą na podłodze??

Czyli takie

http://images13.fotosik.pl/58/ebb6677a3e0bb72amed.jpg

pomyślałam o tych ciemniejszych, bo one będą wokół tej czerwonej ściany, reszta podłogi będzie jasna.

Tylko czy nie pogryzie się z meblami??

Chyba zostanę przy jakiejs oliwce :roll: :roll: :roll:

Myślisz, że one na ścianie będą się gryzły z meblami bardziej niż na podłodze? :wink:

Jak oliwka to blada. A tak w ogóle, przepraszam, ale gdzieś mi umknęło :oops: , co dajesz na blat? Może daj to samo na ścianę i już? Było to już przerabiane? Bo nie pamiętam :-?

Podnoszę wątek o zielonych płytkach, bo trafiłam na jeszcze jedne ciekawe i chciałam zapytać czy ktoś je zna osobiście?

Kolekcja Senso z Tubądzina:

http://test.tubadzin.pl/kolekcja.php?id=230&powrot=kolekcje&typ=0

Na zdjęciach śliczna, głęboka zieleń, na żywo oczywiście nie mam szans zobaczyć :evil:

Może ludzie z dużych miast na nie gdzieś trafili?

Będę wdzięczna za wszelkie opinie.

pozdrawiam

Basia

Fajny ten Tubądzin - jeszcze nie widziałam, ale jestem na etapie szukania terakoty/gresu do kuchni. Jak znajdę, to mu się przyjrzę i zreferuję.

Na marginesie - do tej pory nie miałam koncepcji na podłogę w kuchni.

Już mam. Zgadnijcie :D :D :D

Zielona będzie :D :D :D :wink: No z jakimś dodatkiem beżu lub szarości 8)

Więc teraz ja latam i szukam zielonych płytek, oczywiście na już, a na składach mają same brązy i beże :evil: :evil:

Fajny ten Tubądzin - jeszcze nie widziałam, ale jestem na etapie szukania terakoty/gresu do kuchni. Jak znajdę, to mu się przyjrzę i zreferuję.

To ja sie polecam pamięci i będę baaardzo wdzięczna za informacje, jeśli gdzieś namierzysz te płytki. Może masz cyfrówkę i zrobisz jakieś fotki w sklepie? Byłoby świetnie. Najbardziej zalezy mi na opinii czy zdjęcia na stronie tubądzina oddają rzeczywisty wygląd tych płytek, czy jest jakieś przekłamanie.

pozdrawiam

Basia

Zdjęcia mogę zrobić, jak gdzieś znajdę te płytki, ale nigdy Ci nie oddadzą rzeczywistego wyglądu. To zależy od ustawień monitora, aparatu fotograficznego, rodzaju oświetlenia, flesza itp, itd. Wystarczy sprawdzić na cudzym komputerze, jak wyglądają te same zdjęcia na tej samej stronie internetowej.

Poza tym, te płytki to jakieś nowe są i sama mam nadzieję, że gdzieś je dorwę i obejrzę - te ekspozytory z płytkami też mają opóźnienie w dotarciu do sklepów. Dzisiaj byłam w paru sklepach (dużych składach), to szybciej można ściągnąć wloskie (do 2 tyg.), niż polskie (3-4 tyg) :evil: