Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najdroższa kładka dla pieszych w kraju

kroyena

Recommended Posts

Czekałem, że odezwie się ktoś z Rzeszowa, protestując przeciwko przywłaszczeniu sobie miana "najdroższej" przez uzurpatorkę poznańską.

A może, kuchnia, remont tej rzeszowskiej - przez tory - jeszcze sie nie skończył i nie znają sumy końcowej? Pewnie tak. I dlatego nie protestują.

A zaczynali remont, kiedy chodziłem do szkoły ..., taaaaaaa ....., a teraz moje wnuki już po komunii ...., taaaaa.....

Lepszy byłby interes jakby na złom oddali.

30 metrów dalej lub bliżej zależy jak liczyć jest most Mieszka.

Stary most nie zostanie dopuszczony do ruchu dla pojazdów, a ma być jedynie dla pieszych.

Ruch pieszych w obie strony nie jest w stanie (poza pielgrzymami itp. imprezami) obsłużyć Most Mieszka I.

A chłopcy sobie robią zabawę za moje podatki.

A chłopcy sobie robią zabawę za moje podatki.

Nie masz racji.

Doświadczenia, dzisiaj zdobyte w stawianiu kładek dla pieszych, będą niezmiernie przydatne na wypadek wojny, gdy zajdzie potrzeba przeprawienia oddziałów piechoty przez naturalne przeszkody wodne.

A to jest bezcenne.

Jak wiadomo wrog zawsze atakuje z powietrza najpierw cele strategiczne...

Dlatego największe siły obronne skupimy w najbliższym pubie, aby nie wpadł w łapy wroga ...

i zaś rozterki

umocniony przyczółek po lewej to raczej pubu nie posiada

może raczej improwizować obronę po prawej :roll: ,

zawsze ktoś może skoczy na miasto po flaszkę, albo pub niedaleko, hm?

• 3 weeks później...

Już przesunęli i nawet posprzątali.

Oczywiście nie mogli tego zrobić w lecie, jak wszyscy byli na wakacjach, tylko żeby było widać że coś robią to na koniec września.

Połowa miasta przez weekend w paraliżu.

Grodowi oczywiście mieli to tam gdzie ciemno, a niech ludzie w korkach mile czas spędzają i paliwo palą. My mamy sukces.

Co za pustogłowie.

Po tym przeniesionym moście odległym 50 m od głównego przejazdu przez Ostrów Tumski będą chodzić piesi oraz jeeździć rowery.

Dla ułatwienia dodam, że pętla autobusowan na

Śródce generuje ruch pieszych po drugiej stronie drogi mostem Mieszka na Ostrów, a rowery i tak będą jeździły jak im krócej.

Tak więc mamy most dla pielgrzymów i jakby ktoś z biskupstwa chciał z buta do spożywczaka na Śródce.

I to wszystko za pieniądze podatników.

Sukcesssss... :o