guciooo 06.09.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 W lipcu kupiłem nowe m3 na poddaszu II piętra. Spec od kafelek wstawił już płytki i wygładził ściany gipsem. Dzisiaj zauważyłem plame na suficie w przedpokoju i dwie małe na podłodze przy ścianie w łazience. Z dachu przecieka mi na sufit. Sufit jest z płyt gipsowych podwieszonych, na nich są chyba jeszcze cos co to ociepla. Woda leci z dachu takimi szczelinami w takich cegłach dziurawkach. U mnie to narazie jest mało, na parterze i 1 piętrze całkiem sporo juz zalało bo ta woda spływa w tej cegle w dół. Zawsze myślałem, że na poddaszu moze najbardziej mnie zalać a tu odwrotnie Mają to jutro naprawić bo zalewa akurat ostatnie dwa wolne mieszkania pode mną które chcą sprzedać. Nawet podejrzewali, że to ja je zalałem. Oni tam non stop wykańczają klatke i obok dobudowywują nową część budynku. Pytanie: czy moge od nich liczyc na jakies odszkodowanie, czy mają mi za darmo to naprawic czy tylko opiepszyć ? Przed chwilą dzwonił spec od płytek, mówił, że juz mam z metrową plame na suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/86465-zalane-nowe-mieszkanie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts