beaz 06.09.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Czy macie pomysły jak ciekawie oddailić kolorami jadalnię i salon? Mam na dole otwartą jadalnię i salon, chcę pomalować je na różne kolory ale jak to łagodnie oddzielić-połączyć? Nie mam pomysłu Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.09.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 ja mam taki sam problem . A nawet jeszcze większy, bo jedna ze ścian zarówno od kuchni jak i od salonu napewno będzie bordowa (już kupiłam farbę), a płytki pomiędzy meblami w kuchni chciałabym w mocnej zieleni, o takie: http://katalog.tubadzin.pl/mini/p-majolika14.jpg I co dalej? Beże, brązy, szarości??? A może coś zielonego? I rozdzielać kolory osobno na salon i kuchnię, czy zastosować jedną kolorystykę? Mózg się dosłownie "lasuje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.09.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 my mamy salon oliwkowy, a kuchnię pomarańczową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.09.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 .kuchnię widziałam. Pięknie zrobiona, zwłaszcza ten kolor jest super do tych jasnych mebli. A możesz w przybliżeniu pokazać jak połączyłaś te dwa kolory?Jak to wygląda właśnie w tym miejscu? A, no i ja już mam pomarańczową i klatkę i łazienkę też coś od tego. Wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.09.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Dario, wejdź w mój dziennik i zobacz ostatnie wklejone zdjęcia. Myślę, że tam jakieś powinno być widać....a ja zaraz coś jeszcze poszukam. Zresztą salonu jeszcze nie wykończyliśmy więc wielu zdjęć nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 07.09.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 znalazłam tylko takie...http://foto3.m.onet.pl/_m/c636853dead2b93209d6ba4acd41ab97,5,19,0.jpghttp://foto2.m.onet.pl/_m/d7c5fcf0ec86ab99539f173a02d55642,5,19,0.jpghttp://foto1.m.onet.pl/_m/e60063383365ba9733682d9fe8dadce9,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.09.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 o, tego pierwszego zdjęcia u Ciebie nie dojrzałam . A z czerwonym taka oliwka byłaby? Odrazu pasowała by do płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 07.09.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 u mnie będzie taki sam układ jak u Agnieszkakusi, tylko inne kolory. Kuchnia jasno-pomarańczowa, salon "cynamonowy". Kolory będę mieszać sama pigmentami, bo jeszcze nigdy nie udało mi się dobrać koloru z mieszalnika, a chcę uzyskać ścisle określony efekt.Otwór drzwiowy będzie obrobiony drewnem meranti pod kolor mebli, bo takie przejście będzie mocno używane. Jak do mnie przychodzi TESCIOWA to ZAWSZE stoi w przejściu i opiera sie o ościeżnicę Natomiast nie łączyłabym dwóch tak różnych kolorów w takich pomieszczeniach. Mimo że pasują do siebie wogóle. Moim zdaniem kolory muszą jakoś nawiązywać do siebie.A więc na przykład różne odcienie zieleni. Ale żeby oba były ciepłe, albo oba zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaz 07.09.2007 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Właśnie pomalowali pierwszą warstwę, w jadalni-brzoskwinia, w salonie pastelowy żółty niby dobrze ale ... na ścianie o długości około 8m trzeba te kolory połączyć. Ale jak????? Nawet wymyśliłam aby je zmieszać ze sobą i pomalować tak pas o szerokości ok.0.5m, nie jestem przekonana czy to będzie dobrze. Może macie jakieś pomysły??? Sprawa raczej pilna Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 07.09.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 może całą ta długą ścianę pomaluj w jednym kolorze, najlepieij w kolorze salonu.Nieszkodzi że jedna sciana w jadalni będzie inna. Później w tym miejscu postawisz kredens, lub inny mebel wyznaczający jadalnię. Nie eksperymentowałabym ze strefą zmieszanych kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaz 07.09.2007 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 chyba wymysliłam.Na styku salonu i jadalni poprzeczne pasy naprzemian w kolorze salonu i jadalni.Co o tym myślicie??? Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.09.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Beatko, ja mam właśnie też taką dłuuuugą ścianę, która łączy kuchnię z salonem. I właśnie to jest ten ból. Jak je połączyć? Może faktycznie te pasy to byłby dobry pomysł? Myślałam też o rzuceniu w tym miejscu jakiejś tapety z ciekawym wzorem, albo żeby łączenie zrobić pod skosem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.09.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 u mnie ta ściana wygląda tak: http://images26.fotosik.pl/76/9096ee68aeb333a9med.jpg No i po lewej jest salon z kuchnią, po prawej widać ścianę i część obniżonego sufitu, właśnie to będzie w bordowym kolorze. Meble kuchenne pójdą tam daleko na wprost i na tej długiej ścianie aż do tego miejsca, w którym stoi drabina. Będą to tylko szafki dolne. Nad nimi będzie chyba rząd płytek w tym zielonym kolorze. I już jest za kolorowo A może zostawić resztę ścian w bieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 07.09.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Beaz a Ty się nie gniewasz, że się tak wepchałam do Twojego wątka, co??? Bo właśnie miałam pisać taki sam jak zobaczyłam Twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaz 07.09.2007 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Nie wiem czy dobrze zrozumiałam salon - bordo, płytki w kuchni w zielonym? To na ścianę bym dała bordo jak w salonie w pasach z o ton jaśniejszym zielonym jak w kuchni Masz podobną ścianę jak moja to trudno jak Rozumiem. Pozdrawiam Beata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaz 07.09.2007 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Beaz a Ty się nie gniewasz, że się tak wepchałam do Twojego wątka, co??? Bo właśnie miałam pisać taki sam jak zobaczyłam Twój. jak widać powyżej piszemy w tym samym czasie Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaz 07.09.2007 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Myślę, że mozesz iść skosem w dół kolorem sufitu i tak oddzielić te dwa kolory. Co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 07.09.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Beatka a może na styku tych kolorów dać jakiś inny kontrastowy pas (w kolorze który pojawi się także na innej ścianie). pas można przeciągnąć tak jak futrynę drzwi. albo inaczej np. z mozaiki kostek ułożyć na ścianie pionową "falę" (lub ją namalować) która oddzieli kolory możemieć ona kolor glazury w kuchni bądż ściany kontrastowej.co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 07.09.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 propozycja koloru: pomarańcz, ceglasty pomarańcz, szary, beż. przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł np. nakleić 3-4 lustrzane pasy a odstępy między nimi pomalować jakąś ciemniejszą brzoskwinią lub pomarańczą. to może dac ciekawy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts