zeusjoan 06.03.2002 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Czy ktos z szanownych grupowiczow zmuszony byl wykonac dokumentacje kosztorysowo-projektowa na potrzeby banku celem uzyskania kredytu i moglbysie ze mna ja podzielic, albo moze dac namiary gdzie zarys takieju dokumentacji moge znalezc.Ja posiadam kosztorys materialowy ale pewnie nie o to chodzi.I mam nadzieje ze chodzi o kosztorys ogolny a nie szczegulowy .Powiedziano mi ze taka dokumentacje moze zrobic kierownik budowy , ale mam pewne watpliwosci i chcialbym ja przygotowac samodzielnie a jemu dac tylko do podpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2002 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Czesc, Najlepiej po prostu spytaj w "swoim" banku czego im potrzeba - kazdy ma inaczej. Tak naprawde bankowi jest wszystko jedno kto przygotuje i podpisze kosztorys i jak szczegolowy bo i tak wycenia Twoja przyszla nieruchomosc po swojemu (na Twoj koszt oczywiscie). A konsekwencje braku czy nadmiaru kasy ponosisz wylacznie Ty sam, niezaleznie od podpisow. ZB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiak2 07.03.2002 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2002 Nie wiem w jakim banku chcesz brać kredyt, bo każdy z nich może mieć inne wymagania. Ja biorę kredyt w WBK i tez nurtowała mnie kwestia kosztorysu. Zadzwoniłam do banku, gdzie pani mnie poinformowała, że kosztorys ma wyglądać bardzo ogólnie np rozbiórka starego dachu 5 000 zł, coś innego 10 000 zł. To ma być koszt robocizny i materiałów łącznie, a na koniec wszystko ma podbić Twój kierownik budowy.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts