Piotrek_z_Bałut 22.07.2003 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Powiedzcie jakie dokumenty powinien przedstawić właściciel działki z domkiem, który chce mi ją sprzedać?Czy wystarczy wypis z rejestru gruntów i z ksiąg wieczystych?Skąd mam wiedzieć czy domek stoi zgodnie z prawem?Czy mogę go kupic bez żadnych planów?Obecny właściciel odziedziczył go po rodzicach, i nie ma żadnych dokumentów odnośnie tego budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA ZALESIE 22.07.2003 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 To chyba zależy od Ciebie.Je w tej chwili sprzedaje dom po mojej babci. Był budowany na początku lat 70. jedyny dokument jaki miałam to dziennik budowy. facet który to kupuje zażyczył sobie wszystkie dokumenty łącznie z odbiorem budynku. wpisaliśmy to do umowy przedwstępnej u notariusza. I niestety teraz wszysko załatwiam, ale klient nasz pan. Zalezy mi na szybkiej sprzedaży więc muszę załatwiać to różnymi sposobami.Powiem ci tylko, że trzeba się zastanowić czy ten domek jest taki ważny. Ja kupiłam w lutym działękę z domkiem 80 metrów. Mieliśmy zamiar go remontować. Dom był wybudowany w latach 50. jak obliczyliśmy koszty, i przemyśleliśmy co musimy w nim zrobić to zdecydowaliśmy się na budowę nowego. W ty starym zrobiliśmy remont pt. malowaniei łatanie dziur i musimy mieszkać w tym syfie. nasi znajomi kupili cos podobnego. Budowane w latach 70. Zaczeli remontować i rozbudowywać. trwa to już 1, 5 roku. klną na czym świat stoi. Wydali kupe kasu, a ciągle coą nowego wychodzi. Przemyśl to, bo kupno czegoś takiego jest dobre na przemieszkanie i wywalenie w kosmos. wtedy paiery Cie nie interesują. Nawiasem mówiąc ten facet który kupuje ten dom po mijej babci jest kompletnie stuknięty. Cała rodzina podjęła decyzje o sprzedaży właśnie dlatego, ze ni8kogo nie stać na remont. Wiele załatwił by granat. Ale jak ktoś się uparł to dostanie papieryPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts