Majka 07.09.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 ja w biurze, alarm wyje w domu. Mamy nie tak źle, bo kuzyn ma klucze i potrafi wyłączyć. Intruza nie ma. Pies w strefie dozwolonej, drzwi pozamykane, okna też. Pewnie spierniczyła się jakaś czujka Zdarza wam się tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 07.09.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 jakiś robal na czujce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 07.09.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Maniu, tanie mięso psy jedzą.A poważniej, to zalecam przegląd i konserwację instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 08.09.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Alarm'ć wyje???Wyje...ć alarm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 10.09.2007 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Maniu, tanie mięso psy jedzą. A poważniej, to zalecam przegląd i konserwację instalacji. dlaczego sądzisz, że był zrobiony z dziadowskich materiałów? prawdopodobnie winnym był pająk, ktoremu spodobał sie czujnik w przejściu pomiędzy garażem a kuchnią Wszystkie elementy sa sprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jogi8 10.09.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Nawet najlepszy sprzęt czasami ma jakąś wadę. Ale najpierw obejrzyjcie czy nie ma właśnie pająków dookoła miałem przypadek że wszedł mi do czujnika i sobie chodził po elemencie detekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 10.09.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Nawet najlepszy sprzęt czasami ma jakąś wadę. Ale najpierw obejrzyjcie czy nie ma właśnie pająków dookoła miałem przypadek że wszedł mi do czujnika i sobie chodził po elemencie detekcji. Przypadek nierzadki. Trzeba uszczelniać otwór na przewód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 11.09.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Miałem taki przypadek u mnie z jedną czujką(mniej więcej co 3-4 dni się uruchamiała). Alarmowiec stwierdził, że czujka jest ok i pewnie jakieś muchu ją uruchamiały. Jednak zgodnie z moim zaleceniem wymienił bebechy w czujce i od paru miesięcy już jest OK. Ciekawie także miałem z ruszającą się firanką nad kaloryferem, alarm włączał mi się przez parę dni regularnośica co do kilku minut jesienią około 15-tej ( o 14,30 włączał się piec CO). Zanim do tego doszedłem to ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczorek. 11.09.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 podpiąć kompa sprawdzic która czujka - obw. uruchamiaja alarm to na poczatek może "słaba" jakosciowo czujka zle ustawiona reaguje na cieplo słoneczne opierajace sie na oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 11.09.2007 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 pisałam już, że u nas da się sprawdzić, która czujka sie wzbudza. Mamy centralke satela. Była to czujka w małym korytarzyku pomiędzy garażem, a drzwiami od kuchni. Slońce tam nie dochodzi, za daleko od okna /ktore jest na wschód/ i umiejscowione jest w pralni. Alarm wzbudził się 2 razy, za każdym razem na 3 - 5 minut. Sam sie wyłączył. Pająk został uśmiercony ciosem karate Dobrze, że nie zgodziłam się na propozycję założenia wyjca w środku domu. Pies by padł na zawał Nasi sąsiedzi są czujni, po minucie byli na miejscu: sąsiad z bronią, sąsiadka z grabiami, po 2 minutach - kuzyn męża z kluczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 11.09.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Dobrze, że nie zgodziłam się na propozycję założenia wyjca w środku domu. Pies by padł na zawał Nasi sąsiedzi są czujni, po minucie byli na miejscu: sąsiad z bronią, sąsiadka z grabiami, po 2 minutach - kuzyn męża z kluczami drużyna A fakt jest faktem - grunt to dobrzy sasiedzi korzy sobie pomagaja - tego nie zastapi zaden nawet najlepszy monitoring Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 14.09.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Jeszcze parę takich fałszywek i nikt nawet nosa nie wychyli no chyba by doniczką przywalić w wyjca... A może złodzieje postawili kosz na śmieci na elektrycznym samochodziku i teraz czekają na "zmęczenie materiału" Jak "oswoją" sąsiadów to wtedy wejdą i nikt im nie będzie zawracał głowy. ... było kiedyś w jakimś filmie ale nie pomnę w jakim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 14.09.2007 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 prawdziwi złodzieje to raczej na bogatych poluja. U nas telewizor z 1985roku, wideła brak, auto stare. My to tacy, co dom postawili więc groszem nie smierdzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 14.09.2007 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 14.09.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Witam 1 2 nie czuję się wymierającym gatunkiem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 14.09.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 czujka podczerwienie pasywnej (zakładam, że taką właśnie masz!!) nie działa na owady!!! najprościej mówiąc (jestem laikiem) działa na przemieszczenie temperatury w czasie. Niech fachowiec od alarmów (tak się podpisuje) powie coś więcej na ten temat!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 14.09.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 czujka podczerwienie pasywnej (zakładam, że taką właśnie masz!!) nie działa na owady!!! najprościej mówiąc (jestem laikiem) działa na przemieszczenie temperatury w czasie. Niech fachowiec od alarmów (tak się podpisuje) powie coś więcej na ten temat!!! Hmm, skoro jesteś laikiem i nie posiadasz wiedzy na ten temat, to proponuję dopisać "wydaje mi się", albo nie zabierać głosu, bo wprowadzasz ludzi w błąd!!! Owady mogą wywołać fałszywe alarmy siadając na soczewce czujki ruchu, bo przysłaniają dotychczas widziane przez czujkę pole detekcji, a tym samym zmieniają dotychczas odbieraną temperaturę tła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts