Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

alarm mi wyje :(

Majka

Recommended Posts

Maniu, tanie mięso psy jedzą.

A poważniej, to zalecam przegląd i konserwację instalacji.

dlaczego sądzisz, że był zrobiony z dziadowskich materiałów?

prawdopodobnie winnym był pająk, ktoremu spodobał sie czujnik w przejściu pomiędzy garażem a kuchnią :roll:

Wszystkie elementy sa sprawne.

Miałem taki przypadek u mnie z jedną czujką(mniej więcej co 3-4 dni się uruchamiała). Alarmowiec stwierdził, że czujka jest ok i pewnie jakieś muchu ją uruchamiały. Jednak zgodnie z moim zaleceniem wymienił bebechy w czujce i od paru miesięcy już jest OK.

Ciekawie także miałem z ruszającą się firanką nad kaloryferem, alarm włączał mi się przez parę dni regularnośica co do kilku minut jesienią około 15-tej ( o 14,30 włączał się piec CO). Zanim do tego doszedłem to .....

pisałam już, że u nas da się sprawdzić, która czujka sie wzbudza. Mamy centralke satela. Była to czujka w małym korytarzyku pomiędzy garażem, a drzwiami od kuchni. Slońce tam nie dochodzi, za daleko od okna /ktore jest na wschód/ i umiejscowione jest w pralni. Alarm wzbudził się 2 razy, za każdym razem na 3 - 5 minut. Sam sie wyłączył.

Pająk został uśmiercony ciosem karate 8)

Dobrze, że nie zgodziłam się na propozycję założenia wyjca w środku domu. Pies by padł na zawał :roll:

Nasi sąsiedzi są czujni, po minucie byli na miejscu: sąsiad z bronią, sąsiadka z grabiami, po 2 minutach - kuzyn męża z kluczami :wink:

Dobrze, że nie zgodziłam się na propozycję założenia wyjca w środku domu. Pies by padł na zawał :roll:

Nasi sąsiedzi są czujni, po minucie byli na miejscu: sąsiad z bronią, sąsiadka z grabiami, po 2 minutach - kuzyn męża z kluczami :wink:

:o drużyna A 8) fakt jest faktem - grunt to dobrzy sasiedzi korzy sobie pomagaja - tego nie zastapi zaden nawet najlepszy monitoring

Jeszcze parę takich fałszywek i nikt nawet nosa nie wychyli no chyba by doniczką przywalić w wyjca... A może złodzieje postawili kosz na śmieci na elektrycznym samochodziku i teraz czekają na "zmęczenie materiału" Jak "oswoją" sąsiadów to wtedy wejdą i nikt im nie będzie zawracał głowy.

... było kiedyś w jakimś filmie ale nie pomnę w jakim... :wink:

czujka podczerwienie pasywnej (zakładam, że taką właśnie masz!!) nie działa na owady!!! najprościej mówiąc (jestem laikiem) działa na przemieszczenie temperatury w czasie. Niech fachowiec od alarmów (tak się podpisuje) powie coś więcej na ten temat!!!

Hmm, skoro jesteś laikiem i nie posiadasz wiedzy na ten temat, to proponuję dopisać "wydaje mi się", albo nie zabierać głosu, bo wprowadzasz ludzi w błąd!!!

Owady mogą wywołać fałszywe alarmy siadając na soczewce czujki ruchu, bo przysłaniają dotychczas widziane przez czujkę pole detekcji, a tym samym zmieniają dotychczas odbieraną temperaturę tła.