Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Porozmawiajmy o ruderze Olorobala

Recommended Posts

• Odpowiedzi 201
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 months później...

Dawno nie zaglądałem i widzę, że etap "demolki" i domku w wersji "cabrio" dawno skończony :) Efekt oczywiście bardzo pozytywny.

Co do wjazdu na plac to jeszcze nie najgorzej wygląda - a wysypanie tłuczniem trzeba zaplanować już pod kostkę brukową: koparka, stabilizacja, obrzeża itd, itp - mamy ten sam problem.

Pozdrawiam

Witam :)

W sumie źle nie wygląda, ale jak przejdę w szpilach to mycie butów mnie czeka zaraz za bramą ;)

Tłuczeń będzie właśnie pod kostkę :)

U ciebie na reszcie coś ruszyło. Ostatnio zazdrościłam ci tych okien a tu już robota się posunęła do przodu :) Tylko niektóre fotki mi się nie otwierają :(

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...

gratuluję okien! :)

bardzo ładnie, zachowałaś to co się wielu podobało- linię. Bardzo podobają mi się takie szprosy, gdyby nie moje dwuskrzydłowe okienka też bym takie chciała...

Super pomieszczenie wyszło na poddaszu, póki nie ma scianek wygląda bardzo przestronnie. Chociaż u mnie nawet po ściankach wcale ciasno nie jest ;)

co tam porabiacie aktualnie?

Cieszę się, że się podobają :D

Szprosy miały być inne :roll: Ale mąż rozmawiał z panem od okien i nie wiem czy nie tak wytłumaczył, czy temten nie skumał o co chodzi. Ale po 10 minutach oswoiłam się z ich wyglądem i teraz już mi się podobają. I nawet myślę, że lepiej, że są, bo jakby ich nie było to trochę zbyt duża powierzchnia okna byłaby jak na jednoskrzydłowe. Teraz wyglądają pełniej :)

Aktualnie tynki robią w kotłowni i garażu, żeby móc robić c.o. :)

No i mieliśmy akcję wycinanie migdałka gardłowego i podcinanie migdałków podniebiennych u córci. Było ciężko, ale małymi kroczkami do przodu...

A poddasze teraz faktycznie przestronne jest, ale obawiam się, że jak ściany powstaną to nie będzie już tak różowo :roll: Ale to tylko pomieszczenia sypialniane, więc ujdzie...

• 2 weeks później...

i mnie długo nie było, a tu już i tynki są :o

podobny etap mamy ...13 sierpnia wchodzi majstr od ogrzewania, do tego czasu mamy przygotować podłogi .

no to kochana do bloków startowych i kto pierwszy :lol: :lol: :wink:

Ojjj Kochana :) Obawiam się, że my teraz przystopujemy z lekka (prozaicznie - kasa)... Plan mamy w kwietniu się przeprowadzić (wtedy eksmitowani jesteśmy z domu rodziców - chcą się przygotować na przeprowadzkę mojej siostry). Wtedy łazienka i kuchnia muszą być gotowe... Reszta będzie jak będzie ;) Ooo na suwaczku widzę równe 9 miesięcy :)

No to startujemy :D

Kwiecień...hmmmmmm to wygracie te "zawody", ja watpię czy przed wakacjami przyszłego roku, nasz dom bedzie się nadawał do zamieszkania...no chyba,że totalny ascetyzm tynki , wylewiki i jedna łazienka :lol: :lol: :lol: