Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Porozmawiajmy o ruderze Olorobala

Recommended Posts

• Odpowiedzi 201
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Folię w kratkę :) Chyba taniej wychodzi...

Wodę częściowo zrobili :) Pierwsza umywalka zainstalowana - w garażu :D :D :D Tyyyle radości :D Jak fajnie umyć się pod bierzącą wodą :D

Jak MMS zgra zdjęcia z telefonu to wstawię fotki do dziennika :)

EDIT. Właśnie zajrzałam do Twojego dziennika. No ależ postęp! Tynki wszędzie masz! U nas tez spokojnie 8cm tynków miejscami bedzie :/ Dlatego myślimy płyty g-k tam położyć, bo boimy się pękania. Mimo siatki... No zobaczymy. W każdym razie teraz gdzie się da tam kładziemy zwykłe tynki....

pewnie folia taniej, ale pojecia nie mam ile te plyty kosztują, wiem, ze jest też folai klejona do styropianu, tylko nie mam pojecia jak to się nazywa, więc nawet na allegro nie da rady poszukać :oops: :lol:

A myślę, że wygodniejszw w rozkładaniu, a przecież i tak stropian trzeba dawać podwójnie , więc takie 2 w1 dla mnie bomba.

Umywalka w domu ...to juz można sie wprowadzać :lol:

I kochana, ja już mam tynki na gładko zatarte, sa ślicznie bielutkie i gładziutkie , ale jakoś z aparatem i budową mi nie po drodze ...zawsze zapominam zabrać :oops:

Umywalka w domu ...to juz można sie wprowadzać :lol:

Dokładnie to samo dziś stwierdziliśmy! :D

gładź już macie? Czy tylko cem-wap zatarte?

Mój tata sam tynki robi, więc nie idzie mu to tak szybko jak fachowcom ;) Ale i tak jest rewelacyjny!

A wujek robi wodę i c.o. :) I siedzą tam od rana do wieczora - jeszcze nie przyjechali....

MMS po pracy dojeżdza, więc jest od drobniejszych spraw (wiercenia dziur, układania folii, styropianu itd)...

nie bedziemy robic gładzi, tynki są cementowo-wapienne zatarte piaskiem kwarcowym na gładko.

Fajnie miec budowlaną rodzinkę...co prawda wolniej, ale

1. solidnie

2. taniej

3.bez szarpania sie z partaczami (bezcenne)

Hehe w rodzinie mam:

budowlańca ogólnego, kierownika budowy - mąż

"złotą rączkę" - mój tata

halangra - teść

elektryka - wujek

instalatora (wod, kan, c.o.) - drugi wujek

stolarza - szwagier

Pomijam już moją mamę, która jest kosztorysantem, bo z jej pomocy nie korzystaliśmy. Sama kosztorysy robiłam :) I projekt sami robiliśmy :)

8) 8)

Mało co robiła nam ekipa. W zasadzie tylko więźbę dachową, murowanie ścian szczytowych (bo potrzebowaliśmy mieć to zrobione bardzo szybko), ułożenie blachodachówki, no i okna. Choć mój tata u siebie w domu sam okna osadzał :)

Na robociźnie baaaardzo zaoszczędziliśmy....

No nieruchomość osobno. Też atrakcyjnie cenowo :)

I jak ktokolwiek pyta mnie czy bardziej opłaci się budować od zera czy grzebać przy starym budynku to mam dylemat co odpowiedzieć ;)

Mówie zwykle, że my lubimy stare budynki odbudowywać 8) (MMS właśnie przebudowuje budynek sprzed II wojny swiatowej. W czasie wojny to był budynek gestapo, po wojnie przetwórstwo tytoniowe. Teraz ma być szkoła :) a w czasie studiów marzył nam się zakup kamienicy i odrestaurowanie jej :) )...

My po prostu spaczeni jesteśmy 8) :lol:

Dzięki :)

Juz wcześniej zwracałam na nie uwagę :) Zależało mi na jasnych z dodatkami drobnymi brązu....

No to faktycznie nie to samo, bo w Wood&Cement Cersanitu (to te moje) te jasne nie mają faktury drewna, tylko mają imitować cement, a te które ty pokazujesz są jakby drewniane... Ale popatrz jeszcze może w marketach budowlanych. Wydaje mi się, że widziałam coś podobnego w Brico...

[wpis przeniesiony z dziennika budowy]

Obserwuje wasze dokonania i muszę przyznać ze jestem pod ogromnym wrażeniem! Domek zmienił się nie do poznania! :lol:

Co do ceny to hmmm rzeczywiście tanie nie są :roll:

3mam kciuki i czekam na relacje z dalszych dokonan.

Pozdrawiam :)

http://forum.muratordom.pl/uzytkownik80483.htm

• 1 month później...

dzis nadrabiam wszelkie zaległości dziennikowe ;) 8)

z wylewkami wnętrze wygląda super, nie masz wrażenia, ze moznaby rozłozyc dywan i prawie urządzone? bo ja tak miałam ;)

poddasze ogromne... a bardzo lubie takie fotki porównawcze, sama ostatnio zaglądałam do siebie rok wstecz i pamiętam, jak bardzo cieszyły te postępy ale też czuje ogromną ulgę że tak wiele mam juz za sobą...

a z tego co widzę i czytam Wy też uwiniecie się raz dwa :D