Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Porozmawiajmy o ruderze Olorobala

Recommended Posts

• Odpowiedzi 201
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

Aż gęsiej skórki dostałem. Wiem już , że jak się chce to można. Dlatego pozytywne podejście do sprawy wciąż mam. NA razie u mnie demolka jak u was na początku, ale mam zamiar wychodzić z niej szybkimi krokami.

Miło jest patrzeć jak inni to robią...

PS. Pożycz trochę tej budowlanej rodzinki...

Miło jest patrzeć jak inni to robią...

Czili podglądacz jesteś :lol: :lol:

Taak... Zasuwania sporo, ale jaka satysfakcja! Myślę, że znacznie większa niż przy budowaniu od zera... Już jest pięknie (w moich oczach). Niech ściany wyschną to sie zrobi jasno i przytulnie :D Nie mogę się wiosny doczekać...

• 1 month później...

Da się policzyć pieniądze wydane na takie zamierzenie, które dokonujecie. Da się również policzyć czas jaki poświęciliście na tą przebudowę. Nie ma tylko tabelek i przeliczników, które dałyby wymierny obraz waszego zapału, determinacji, nieprzespanych nocy, wyrzeczeń, utraty zdrowia i innych aspektów niezbędnych do kontynuacji dzieła. Wszystkiemu temu przyświeca jeden cel- mieć dach nad głową dla siebie, w domyśle dla rodziny. Chylę czoła przed Wami i przed każdym kto chwyta wyzwanie w swoje ręce i zmotywowany bierze się do działania. Życzę wytrwałości i zdrowia w podążaniu do finału tego spektaklu w kilku odsłonach.

A teraz dorzucę 2 grosze w odniesieniu do projektu. Według mnie należało zrezygnować z drzwi między garażem a domem, bo to raczej bardzo niefortunne usytuowanie, ewentualnie innym rozwiązaniem byłoby przesunąć łazienkę do ściany z oknem i jeżeli

te połączenie garażu z domem ma dla Was ogromne znaczenie to drzwi wstawić za łazienką wraz z wiatrołapem nie zmniejszając w ten sposób powierzchni ani łazienki ani salonu. Teraz to już po ptakach, bo jak widać, dość sporo prace posunięte w tej części domu.

hehe już końcówka wręcz :)

Myślę, że jak nam w praktyce przypasuje ten układ to sie dopiero okaże... Teraz mieszkamy w domu moich rodziców i pewne rozwiązania już mamy wypróbowane a z innych wiemy, że chcemy zrezygnować...

A determinację faktycznie mamy wielką :) Nadal rozglądam się za wiekowymi budynkami. Chętnie jakiś jeszcze bym odnowiła :) Takie zboczenie ;)

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

:D :D

Tu mam wszystko do kupy zebranie od początku :)

Łatwiej ogarnąć postęp robót i cieszyć się, że masę roboty już się wykonało! Jeszcze tylko troszkę...

Monia ja też ostatnio byłam w sklepie i zakupiłam sobie prymulki :D

Zaraziłam się od Ciebie bzikiem ogrodniczym :)

Oto i moje prymulki :D

http://i6.photobucket.com/albums/y212/olorobal/Pierdoly/IMG_9954444.jpg

• 1 month później...
Hehe w rodzinie mam:

budowlańca ogólnego, kierownika budowy - mąż

"złotą rączkę" - mój tata

halangra - teść

elektryka - wujek

instalatora (wod, kan, c.o.) - drugi wujek

stolarza - szwagier

Pomijam już moją mamę, która jest kosztorysantem, bo z jej pomocy nie korzystaliśmy. Sama kosztorysy robiłam :) I projekt sami robiliśmy :)

I zapomniałam dodać, że kuzyna - kominiarza mam za płotem :)

I kowala kuzyna i wujka - płoty, balustrady robią kute :D

• 3 weeks później...

olorobal ale pognaliście z robotą!

Rany, aleście wykonali myk :wink: i nas przegoniłaś z przeprowadzką hmm... :roll:

bardzo ładna podłoga w salonie, powiedz co to takiego tam leży :D i koniecznie pokaż skończoną łazienkę bo zapowiada się ciekawie :D

czy mogę już gratulować przeprowadzki?? 8)

Pewnie :D

Mieszka się bosko! Internet mam, zmywarkę mam, ciepło - wiec mieszkać nogę ;)

Panele na podłodze to kronopol dąb palony...

Mieliśmy ciśnienie, żeby się przeprowadzić. Z resztą moja siostra wróciła z Warszawy na stałe i żeby się nie kisić w 3 rodziny w jednym domu przeprowadziliśmy się do siebie :)

A Ninka już ponad 3 miesiace ma! :o :o

dobra, nieco ochłonęłam.

ja pierniczę, ale daliscie czadu, jest suuuuuuper....powinniście być z siebie dumni , bardzo dumni :D

wiedziałam,że skończycie dłuuuuuuuuugo przed nami :lol: :lol: