argatka 07.09.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Witam, Mam pytanie następujące? Jak napisać pozew do Sądu o rozbiórkę ogrodzenia lub wykupie przez sąsiada terenu (pas szeroki na 1 m2) który zawłaszczył stawiając ogrodzenie na moim terenie - bo mu akurat tak się pasowało ogrodzić? I liczy teraz na to, że sprawa ucichnie - ale przecież grunt kosztuje, no i dlaczego mam płacić przez kolejne lata podatek za teren który sąsiad mi zagrabił - mówiąc, że umowna jego miedza przebiega o metr dalej niż mapki geodezyjne pokazują. Sąsiad postawił to ogrodzenie podczas moich wakacji wiedząc, że się na nie nie zgodzę? Gdy po powrocie to zobaczyłam, zawołałam policję i został spisany protokół, ale że nie mogą nic zrobić, tylko sprawę trzeba oddać do sądu.Przyznam że nie stać mnie na prawnika. Czy ktoś mógł by mi poradzić, jak napisać taki pozew, na jakie artykuły się powołać? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts